Skriv ut

Rosmarinkyckling i chèvresås

  • Författare: Åse
  • Portioner: 8 1x

Scale

Ingredienser

1 kilo kycklingfilé
2 paket bacon
1 röd lök
4 vitlöksklyftor
1 kruka hackad färsk rosmarin
1 ekologisk citron, skalet
2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 dl grädde
5 dl creme fraiche
1 msk svart vinbärsgelé
1/2 dl balsamico
150 g chèvre
1/2 dl pinjnötter


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader.
Skär kycklingfiléerna i lite mindre bitar. (Jag köper tvådelad kycklingfilé)
Stek bacon i en vid stekpanna eller i stekgryta. När baconet börjar få färg lägg i finhackad rödlök och vitlök.
Häll på grädde, creme fraiche, hackad rosmarin och rivet citronskal. Salta, peppra och rör ner vinbärsgelé och mörk balsamvinäger (Balsamico).
Låt allt småputtra i 5-6 minuter.
Lägg kycklingen i en ugnsform och häll över såsen. Toppa med smulad chèvre och pinjenötter.
Sätt in i ugnen i 20 min. Servera med en fräsch sallad.