Pizza, Pizzabotten, Pizzadeg LCHF

6 juni, 2012

I går ändrade jag lite smått på det goda pizzareceptet och brödet blev lite brödigare, det gillade jag! (vi!)

1 plåt pizza 4 portioner
Per portion: 306 kcal, 15 gram protein, 3 gram kh, 25 gram fett,

100 g riven västerbottensost eller annan lagrad fet ost
4 ägg
0,75 dl vatten/mjölk/grädde
1 msk fiberhusk
0,5 dl mandelmjöl
0,25 dl kokosmjöl
Lite salt

Vispa ägg, grädde och fiberhusk, mandelmjöl och kokosmjöl med elvisp, blanda sist ner osten. Låt stå ca 5 minuter. Fördela degen på en plåt. Grädda i ugn ca 15 minuter i 175 g.
Fördela sedan önskat pålägg på bottnarna och grädda i 200 g tills osten smält och allt fått fin färg!

I går hade jag: Tomatsås, riven mozzarella, röd paprika, stekta färska champinjoner, rödlök, salami, jalapenos, kalamataoliver, basilika, fetaost på!
Jag hade även vitlökssås till! MUMS! Sedan en färsk vitkålssallad.


Ett jättegott vin!!


Jättegod salami! Plus för ekologiskt!


Köper alltid denna pizzasås när jag använder ”köpesås”

Jättegott!!

Glad Nationalsdag på Er! Hoppas ni får en skön dag!

Print Friendly, PDF & Email

102 kommentarer
0

Du kanske också gillar

102 kommentarer

Ida 16 april, 2018 - 19:50

Hej!
Måste det vara en fet lagrad ost i smeten eller det går bra med riven matlagningsost ( 12% ost)?

Svara
Gabriella 12 juni, 2017 - 13:54

Riven Västerbottensost, skulle riven hushållsost funka? Eller måste de annars va typ gräddost?

Svara
Gabriella 12 juni, 2017 - 13:08

Du skriver västerbottensost eller annan fet ost? Förslag på annan ost typ gräddost?

Svara
Tryffelpizza och Matbord! - 56kilo - De godaste LCHF recepten! 20 april, 2017 - 11:31

[…] var ju lillördag i går så jag gjorde en smarrig pizza med buffelmozzarella, serrano, kronärtskocka, smörstekta champinjoner och tryffeltaleggio! […]

Svara
ÅH Lördagslyx - Fnulan 20 november, 2016 - 09:22

[…] Äter du LCHF så kan du med gott samvete äta allt som är ovanpå och Åse har en god Pizzabotten HÄR som du kan göra. På lördagar äter jag allt […]

Svara
Lisa 12 september, 2016 - 21:48

Hej! Jag förstår inte riktigt. Degen är kanske ganska krispig efter förgräddningen men så fort man lägger på tomatsås och allt är det ju som att den sjunker ihop och blir hur mjuk som helst igen? Använder du grädde, vatten eller mjölk? Hur länge vispar du? Hur tjock brer du ut den, 1 cm? Snälla svara, tack på förhand!

Svara
Åse 13 september, 2016 - 07:04

All vätska suger jud egen åt dig så ta inte för mycket tomatsås.Jag varierar, ibland grädde, ibland vatten. Japps runt 1 cm.

Svara
ohGr 4 augusti, 2016 - 18:11

Mycket godare än vanlig pizza! Massa goda grönsaker, ostar, salami, skinka osv, slår allt! 😀

Svara
Veckomeny 1 för Viktminskning LCHF / Lågkolhydratkost - 56kilo - Inspiration, Recept och Livets goda! 11 januari, 2016 - 14:06

[…] kaffe med 1 msk kokosfett eller MCT
, Lunch: Korv med mos *se nedan Middag: 1 portion Pizza med valfri topping Dessert: […]

Svara
LCHF-arkivet 18 september, 2015 - 08:34

Hej Åse,
Testade denna botten igår och blev så glad över hur god den var.
La upp den på min sida och länkade självklart till dig… hoppas att det var ok!

http://www.lchfarkivet.se/lchf-recept/lchf-pizzabotten/

Svara
Lchf-pizza | I'm Mivy 4 september, 2015 - 21:28

[…] Idag blev det en supergod lchf-pizza med broccoli och ost. Riktigt Yummy! I botten hade vi lite Creme fraiche parmesan istället för tomatsås samt oregano ovanpå. Pizzabotten recept finns HÄR […]

Svara
Godaste LCHF pizzan! - 56kilo - Inspiration, Hälsa och Livets goda! 13 maj, 2015 - 10:10

[…] många pizzabottnar sedan jag skrev detta inlägget och min personliga favorit numera är dessa: Detta receptet och […]

Svara
Andreas 19 april, 2015 - 16:13

Kör med 0,5 dl grädde och hela påsen riven ost, 150 gram. Viktigt är också att den gärna får stå ett tag efter den kommer ut ur ugnen, då blir det ännu bättre och knaprigare.

Svara
Malin´s Diner 14 februari, 2015 - 12:16

Åh, perfekt! Blir den här till tacopizzan i kväll.

Ha en härligt underbar Alla <3<3 s dag!

Kram Malin

Svara
emelie 6 februari, 2015 - 14:47

Hej! Jag har precis kommit igång med Lchf och allt är fortfarande nytt. Gällande pizza. Om mam köper det ute, det vill säga glutenfri pizza är det något man kan köpa då eller är det inge bra? Kanske ibland som man vill ha pizza men inte orkar laga 😉
Tack för en bra och inspirerande sida 🙂

Svara
Anna 15 februari, 2015 - 16:42

Hej! Tyvärr är glutenfri pizza inget alternativ för oss LCHF:are – däremot är kebab/kycklingsallad min nya favorit om man besöker en pizzeria! Man blir behagligt mätt och man stillar sitt ”pizza-sug” väldigt bra med det! Denna botten som Åse ger recept på här är suveränt god! Ett gott tips! Den får det bli ikväll <3

Svara
Bamse 3 februari, 2015 - 19:55

Supergod! Säkert gjort den 4-5 ggr redan. Tack för receptet! 🙂

Svara
Andy 2 februari, 2015 - 20:36

Ett mirakel! LCHF-pizza som smakar pizza och inte ägg. Fredagarna är räddade. Tack!

Svara
Anna 18 januari, 2015 - 10:38

Hej Åse!

Gjorde denna pizza igår och den var ju helt fantastisk! Trodde att botten skulle smaka mer ägg men den var ju riktigt brödig och god!
Min sambo kunde inte fatta hur jag hade gjort den utan mjöl och sa att det här får vi börja laga regelbundet

Svara
Åse 18 januari, 2015 - 19:24

Härligt att höra!!

Svara
Sara 27 februari, 2016 - 20:09

Ditt recept förvirrar mig. står olika ingredienser på beskrivningen och ingredienslistan. Ska man ha grädde istället för mjölk eller både och?

Svara
Experiment med mjöl - Jessicas Palace - en blogg om mig! 15 januari, 2015 - 15:15

[…] på bottnen hittar du här: Pizzabotten och receptet på tomatsåsen hittar du […]

Svara
Ann-sofie 10 januari, 2015 - 18:51

Gjorde din pizzadeg idag och vad förvånad jag blev! Den var ju helt underbart god! Jag tillsatte lite oregano,; chilipeppar och vitlökspulver i degen. Blev super!
Tack för ett underbart recept.

Svara
Louise 7 januari, 2015 - 16:04

Hej Åse!

Tack för en inspirerande blogg 🙂
Jag tänkte testa denna pizzabotten men undrar om man kan byta ut 100g ost mot nått annat typ ett ägg till lr en äggvita eller 1 msk till fiberhusk va tror du om de?

Tack på förhand!
Med vänlig hälsning,
Louise

Svara
Åse 7 januari, 2015 - 16:40

Jag vet inte hur det blir tyvärr, du får prova dig fram =) Ost är bäde smakbärare och bindemedel.

Svara
Pizza och klara, färdiga KÖR! - 56kilo - LCHF Recept, inspiration, och matglädje! 5 januari, 2015 - 14:49

[…] pizza till middag. Jag brukar göra på lite olika sätt varenda gång. I går så gjorde jag mitt vanliga recept med lite förändringar som jag tyckte blev […]

Svara
Dagen efter - Förskolemamman 23 november, 2014 - 19:30

[…] testade vi att göra en LCHF pizza och resultatet blev helt klart över förväntan. Mättande, god, enkel och helt klart ett bättre […]

Svara
Linda 14 november, 2014 - 11:46

Tack för receptet 🙂 har svårt att äta pizza för min mage flippar ut. Men detta var helt underbart bra och min mage var minst lika glad!

Svara
Veckostarten | hejaerika 27 oktober, 2014 - 07:06

[…] vi hemlagad pizza med glutenfri deg. Jag har gjort denna varianten tidigare. Receptet kommer från Åse. Jättegott! Och nu har vi rester till veckan också, […]

Svara
Fina fredag | Fanny - Mamma & staffeägare 25 oktober, 2014 - 08:10

[…] SÅ ROLIGT!! Älskar att bjuds på paleomat och visa hur gott det är. Receptet hittade jag på 56 kilo. Till pizzan slängde jag ihop en pizza sallad på vitkål, morot, vitvinsvinäger och olivolja. […]

Svara
Gustav 17 oktober, 2014 - 20:57

Ganska trött på dessa ”inte riktigt” lchf recept. LCHF ÄR MAX 5 GRAM PER 100 GRAM. Liksom många andra grejer i dina recept så är de 8g där 11g där. Osv. Så tråkigt att vissa går på dina fina goda recept.

Svara
Åse 17 oktober, 2014 - 21:28

Nej LCHF är inte MAX 5 gram per 100 gram, dags att uppdatera sig? =) Det är en dumbproof regel för nybörjare.
LCHF definitionen? Varsågod: http://www.kostdoktorn.se/en-trygg-lchf-definition. LCHF är UPP till 50 gram kh per dag.
Tror du på något sätt att hälsa och normalvikt kommer med antal kolhydrater per 100 gram? Det är inte bara dumdristigt utan oerhört okunnigt att tro att det handlar om hur många kolhydrater per 100 gram man äter.

PS. Ange gärna en korrekt email adress nästa gång 🙂

Svara
Pizza Blanco med spenat och kronärtskocka (Low Carb, Glutenfri) - 56kilo - en hållbar livsstil! 31 juli, 2014 - 11:46

[…] är den gamla vanliga. Det som är bra med denna degen är att man kan experimentera sig fram! I går tog jag tex mindre […]

Svara
Pizza | Madelens LCHF 24 juni, 2014 - 21:33

[…] första pizza gjorde jag med hjälp av 56-kilos recept. Det tycker jag är jättegott och hennes falska aioli är perfekt till! Fick dock tips om en annan […]

Svara
Hembakad pizza | 8 mars, 2014 - 11:46

[…] provade jag att göra en pizzadeg via ett recept som jag hittade hos Åse. Glutenfritt dessutom. Och jäklar så gott det blev! Degen var så saftig och fräsch och det är […]

Svara
Pizza! | Mika Joanna Desirée 25 februari, 2014 - 16:14

[…] bra att göra LCHF-pizza, om än aningen dyrt med all ost till botten.. Här har jag använt 56kilos recept, men kavlat ut riktigt tunt och gräddat utan bakplåtspapper på en plåt lätt penslad med […]

Svara
Vad är gott och inte? | Madelens LCHF 25 januari, 2014 - 21:39

[…] ut. De hemmagjorda, nja kanske men jag har inte smakat. Så idag gjorde jag en LCHF-pizza efter 56kilos recept. Men i stället för Västerbottensost i bottensmeten hade jag en bit gräddost över som jag […]

Svara
två veckors matsedel | lchf med lindvalls 13 januari, 2014 - 13:40

[…] med blomkålsgratäng och haricot verts med svampsås hos pappa Köttfärs och bacongratäng Pizza med deg av kokos å mandelmjöl Lax med ostgratinerad blomkål Sallad från pizzerian med […]

Svara
Ellinor 10 januari, 2014 - 18:30

Haha! Så jädra gott det blev! Vilken obeskrivlig lycka att kunna moffa pizza utan dåligt samvete!! TACK för kanonrecept!

Svara
Ellinor 10 januari, 2014 - 12:50

Hej!
Åh hoppas att du ser detta innan ikväll, då jag gärna vill prova denna pizza, men har en fråga:
Tror du att jag kan använda 0,75 dl mandelmjöl och helt skippa kokosmjölet?? Tacksam för svar!

Svara
Åse 10 januari, 2014 - 12:51

Absolut!! =)

Svara
Ama de casa 17 december, 2013 - 09:34

Verkligen en jättegod pizza! Tack för receptet 🙂

Svara
Åse 17 december, 2013 - 10:30

Kul det smakade! =)

Svara
Kajsa 27 november, 2013 - 10:23

Hej!
Googlade runt lite och hittade dina smarriga LCHF-recept. Äter inte enligt LCHF idag, men har en liten fundering som du kanske kan svara på. Om jag äter t.ex. LCHF-frallor till frukost, mandelpannkakor till lunch och pizza till middag (och förmodligen något/några mellanmål?) – blir det inte väldigt mycket nötmjöl och ”ostdegar”? Hur ska man lägga upp det över en dag?

Svara
Åse 27 november, 2013 - 10:25

Jo jag äter bara sådan typ av kost 1 gång per dag, övriga måltider baserar jag måltid på kött/fågel/fisk/ägg/skaldjur + grönsaker + fettkälla.

Svara
Kajsa 27 november, 2013 - 11:59

Tack så mycket! 🙂

Svara
Helgtips! | chili & kärlek 15 november, 2013 - 16:39

[…] Vispa ägg, grädde och fiberhusk, mandelmjöl och kokosmjöl med elvisp, blanda sist ner osten. Låt stå ca 5 minuter. Fördela degen till två runda pizzor på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugn ca 15 minuter i 175 grader. Fördela sedan önskat pålägg på bottnarna och grädda i 200 g tills osten smält och allt fått fin färg! Det ser inte ut att vara så mycket mat, men denna deg är väldigt mättande! (Recept från 56kilo.se) […]

Svara
Rebecca 14 november, 2013 - 16:13

Fråga: är elvisp ett krav eller funkar det om man är en hejare på att handvispa?

Svara
Åse 14 november, 2013 - 21:44

Inget krav =)

Svara
~ Maria ~ 2 september, 2013 - 12:32

Måste bara skriva att detta receptet blev helt galet smarrigt 😀 Gjorde vitlössåsen till också! Tack Åse <3

Svara
~ Maria ~ 1 september, 2013 - 10:47

Mmm detta får bli middag idag 🙂
Kram!

Svara
Det här med att laga LCHF-pizza | Love & Respect 21 augusti, 2013 - 09:34

[…] har använt 56-kilos goda recept och modifierat det […]

Svara
Sara 18 augusti, 2013 - 19:53

Använde nyss din pizzabotten för 1 portion vegetarisk pizza. 100% godare än vanlig pizzabotten!!

Svara
Linnea 15 augusti, 2013 - 14:49

Hej Åse!
Är det säkert kokosmjöl, eller menar du kokosnötsmjöl?
Jag tänkte baka din pizza ikväll serru!

Svara
Åse 15 augusti, 2013 - 19:16

Kokosmjöl och kokosnötmjöl är samma sak =)

Svara
Myskväll med minipizzor lchf-style, vattenmelon & film | asal.spotlife.se @ Spotlife 24 juli, 2013 - 09:46

[…] på pizzadegen hittar du här! Sjukt bra recept, jag gjorde en dubbelsats, vi var 4 personer, det blev 11 stycken minipizzor varav […]

Svara
Josephine 24 maj, 2013 - 13:38

Tack för receptet! T.o.m. två kräsna ungar på 4 och 6 slukade pizzan. De tittade skeptiskt när jag smetade ut degen. Men ”Mmmm gott!” blev omdömet sen när vi åt.

Svara
Fredagsmys | finemangskans åsiktsrum 12 april, 2013 - 18:18

[…] 1 plåtpizza Receptet kommer härifrån […]

Svara
LCHF – pizza! | asal.spotlife.se @ Spotlife 4 mars, 2013 - 19:54

[…] Receptet är direkt kopierat från denna blogg […]

Svara
Pizza igen | luafilosoferar 2 mars, 2013 - 19:40

[…] botten hittills tycker jag! Hämtad från 56kilo och bestående av mandelmjöl, kokosmjöl, riven ost, ägg, grädde, fiberhusk. Vi fyllde halva […]

Svara
Jonas Åhgren 24 februari, 2013 - 15:33

Väldigt bra recept. Jag la till 1 tsk bakpulver, tycker det gjorde det hela lite luftigare.

Svara
Mirja 18 februari, 2013 - 14:46

Hej! Har ätit LCHF en tid tillbaka. Har köpt din bok. Gjorde pizza ur den i lördags, botten blev bra. Men så läste jag om pizzasåsen här och undrar var köper du den? Mvh Mirja

Svara
Åse 18 februari, 2013 - 14:51

Jag köper min på Ica Maxi 🙂

Svara
Johan 18 februari, 2013 - 09:23

Helt suverän pizza som vi åt i lördags.
Vi har köpt din bok och följer sexveckorsmatsedeln.
Vi har inte varit hungriga en ända gång och våra barn
älskar din mat.

Svara
Åse 18 februari, 2013 - 12:28

Vad roligt att höra Johan!! =)

Svara
I 1 februari, 2013 - 17:06

Hej Åse och takk för det fina receptet!

Här äter vi jämt pizza på lördagskvällar och har använt ditt recept sedan vi började äta LCHF.

En sak som jag har funderat lite på: Hur länge skall man vispa äggen med grädde och det andra?

Tycker nämlingen att din botten verkar definitivt tjockare än den som vi gjort och jag tänkte att det kannske är för att jag vispar för lite?

Svara
Kvällens middag | evahannajosefina 26 januari, 2013 - 22:21

[…] Receptet kommer från min favvo-blogg för tillfället 56kilo och receptet hittar du här. […]

Svara
Söndag 11/10 2012 – Fars dag | Nathalie – Blogg om träning & hälsa @ Spotlife 11 november, 2012 - 13:31

[…] ha frukostbuffé varje morgon) och igårkväll kom Lisa & Marcus över för middag. Vi åt LCHF-pizza och till efterrätt gjorde jag chokladbollar och så lite dipp & grönsaker. Det var riktigt […]

Svara
Hanna 25 september, 2012 - 19:18

Jag gjorde den här idag, hade i liiite mera mandelmjöl och även en skvätt pofiber i degen. Körde den sen rätt länge i ugnen och den gick fint att äta med händerna som någon efterfrågade 😀 SUPERGOTT! Till och med sambon som är konservativ med ny mat och särskilt LCHF åt med god aptit 😀

Svara
Victoria 8 september, 2012 - 14:52

Tack! Vi åt en jättegod pizza igår, med ”din” botten. Smaken var perfekt, men jag ska experimentera för att få bottnen lite hårdare, vill så gärna kunna skära av en bit och äta med fingrarna. Och när det är så här gott så experimenterar jag gärna 🙂

Jag tänker att om man strör på lite riven parmesan på botten mot slutet av första gräddningen så kanske den blir lite hårdare. Jag ska försöka göra den tunnare också, jag tror att mina plåtar är något mindre än standard så det är möjligt att jag helt enkelt hade för mycket smet för min långpanna.

Svara
ulrika_m 11 augusti, 2012 - 20:01

Gjorde denna ikväll, med lufttorkad skinka och mozzarellaost. Mums! Riktigt bra recept, tack för det!

Svara
LCHF-pizza | mammasuzie 2 augusti, 2012 - 18:37

[…] Det vimlar av lchf-pizzarecept på nätet. Av någon anledning verkar det vara det man mest längtar efter när man gått genom livet fettskrämd! Normalt brukar jag använda ett recept på lchfrecept.com, men idag låg sidan nere och jag satte igång att googla och hittade det här på 56 kilo: […]

Svara
Pizza Deluxe (LCHF) | Saker att minnas. 31 juli, 2012 - 23:12

[…] kommer i alla fall receptet för er som frågade, jag hittade det på bloggen 56kilo och bottnen blev helt perfekt och brödig. Inte sådär sladdrig som många andra pizzabottnar bli […]

Svara
LCHF Pizza » Matur 22 juli, 2012 - 21:02

[…] Uppruni: http://56kilo.se/pizza-xtra-allt-lc-lchf/ […]

Svara
Karolina David 1 juli, 2012 - 22:45

Hej Åse gjorde pizzan i kväll med din goda vitlöksås brukar använda dina recept o så brukar jag komma på själv vad jag vill laga har gått ner 14 kilo På 8 veckor

Svara
Hanna 26 juni, 2012 - 12:31

Åh det låter spännande, får testa detta pizzarecept nästa gång 🙂 Mina favorittoppings på hemmagjord pizza är tomatsås, vitlök, lök, salami, mozarella, pinjenötter, ruccola och pesto 🙂 Tack för världens bästa blogg! 🙂

Svara
Malin 25 juni, 2012 - 18:20

Såååå himla god!!! Gillar också denna ännu mer än den andra varianten, väldigt god pizzabotten!! 🙂

Svara
Bettan 19 juni, 2012 - 16:41

Hej!! Lite svårt att få ut degen på plåten vad brukar du använda .Jag provade med lite vatten o slickepott.Provat många av dina recept alltid lika gott.tack:-)

Svara
Åse 20 juni, 2012 - 11:41

Ja slickepott brukar det bli =))

Svara
StrictlyPaleo...ish 9 juni, 2012 - 19:25

WOW! Med hästlängder bästa LCHF-pizzabotten jag ätit hittills!
Har en känsla av att den kommer vara frekvent återkommande på menyn framöver 🙂
Bra jobbat (som alltid)!

Svara
Åse 10 juni, 2012 - 10:47

Vad kul!!! =)

Svara
StrictlyPaleo...ish 10 juni, 2012 - 13:21

…och funkade utmärkt att värma på resterna till lunch idag, botten blev inte slaskig som jag upplevt att tidigare försök blivit 🙂

Svara
Astrid 8 juni, 2012 - 15:17

Hej Åse!
Är så sugen på en god pizza!! Kan man byta ut kokosnötmjölet mot mandelmjöl, tror du? Har aldrig bakat med det förut så jag har ingen aning själv. Kan inte få tag i kokosnötmjöl till ikväll nämligen. Eller är det bättre att göra utan, såsom enligt ditt andra recept? Tack för en superbra blogg!!

Svara
Åse 8 juni, 2012 - 15:26

Jadå!!!

Svara
Astrid 8 juni, 2012 - 15:35

Tack för det snabba svaret :)!!

Svara
Anita 7 juni, 2012 - 14:59

Ser jättegod ut den här pizzan! Den ska jag testa. 🙂 Ha en underbar dag (torsdag).

Svara
Frida 7 juni, 2012 - 09:16

Hej! Jag har just blivit en lchf fantast och gillar din blogg jätte mycket! Har en liten fråga ang, frukost. Jag äter turkisk yoghurt med bär varje morgon undrar om det stannar upp viktminskningen något? Eller måste jag börja med omelett varje frukost?
Tack för en bra blogg!

Svara
Therese 7 juni, 2012 - 07:10

Om man är allergisk mot nötter och i detta fall inte kan äta mandelmjöl. Vad kan jag ersätta det med istället?

Svara
Åse 7 juni, 2012 - 07:24

Då är det bättre du använder andra pizzareceptet som länkas till i inlägget.

Svara
Lena Koala's Kitchen - en koala, ett kök & en kamera!ett k 6 juni, 2012 - 22:37

Du ursäkta spammet förresten men kommentaren dök int eupp så jag trodde att jag gjort nåt fel. 🙂

Svara
Annelie/Wildrat 6 juni, 2012 - 20:45

Visst är Kotivaras salami bra? Men de har en som är ännu bättre i innehållsförteckningen: Lantsalami. Den innehåller inga tillsatser alls och är jättegod.

Det man kan undra är ju varför de måste ha så mycket skräp i de andra sorterna när det tydligen går hur bra som helst att göra prickig korv utan tillsatser…

Svara
irene 6 juni, 2012 - 18:30

tack tack igen o alltid
irene

Svara
irene 6 juni, 2012 - 18:30

tack tack igen o alltid
irene

Svara
Lena Koala's Kitchen - en koala, ett kök & en kamera!ett k 6 juni, 2012 - 12:31

Ska testa framöver. Men du en fråga, innehåller inte Delizies pizzasås E-nummer? Vet att vissa av deras vanliga gör det i alla fall. Köper Muttis Pizzasås ibland och den är E-nummerfri.
Annars har jag egen infryst. 🙂

Svara
Åse 6 juni, 2012 - 12:56

Den innehåller citronsyra som anses vara OK men alla kemiskt framställda syror är ju aldrig BRA.

Svara
ÅsaS 6 juni, 2012 - 13:29

Den man bör undvika i första hand är E621. Många andra e-nr är naturliga, och finns naturligt i den mat vi äter. Så man behöver inte vara rädd för ALLA e-nr.
ÅsaS

Svara
ÅsaS 6 juni, 2012 - 20:01

En tomat innehåller t ex hela 12 olika e-nummer, vilka alla är helt naturliga. Rätt intressant faktiskt att många av våra naturliga livsmedel innehåller sånt som vi TROR att vi måste undvika. Det vi bör undvika är konstgjort framställda e-nummer.

Svara
Åse 6 juni, 2012 - 20:21

Intressant!!! Tack Åsa!!

Lena Koala's Kitchen - en koala, ett kök & en kamera!ett k 6 juni, 2012 - 22:36

Dock så framställs just citronsyra på ett mindre bra sätt har jag för mig och kan trigga en hel del allergier. Just allergidelen berättade en kompis för mig att hon upplevt så visst, alla e-nr är inte farliga men de som låter ”oskyldiga” kan vara riktigt lömska.
En tomat innehåller väl olika ämnen, sen att vi valt att göra om dem till e-nummer är väl inte samma sak? Sen som du säger så är det skillnad på om man plockar ut ett ämne ur tex en tomat än när det framställs på kemisk väg.

Katinkas Kitchen 6 juni, 2012 - 11:51

Det ser ut som en god pizza!
Skönt att bara få ett mail med inlägg från dig..:) Härom dagen kom det över 60 stycken… en bloggares mardröm – bugg i systemet? eller så är du oändligt mycket mer produktiv än jag och de flesta andra..! Trevlig nationaldag!
Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen

Svara
Åse 6 juni, 2012 - 12:11

Hej! Mail? Får du mail när det kommer nya inlägg här? Eller prenumererar du på RSS:en som kommer i mailen?

Ja det var nog då när systemet ompostade alla inlägg jag lade i en viss kategori men inte 60?? Skön Nationaldag! =)

Svara
Anna Norén 30 december, 2014 - 18:40

Åse denna pizza ska jag och min familj testa ikväll med spänning. Den ser riktigt god ut som alla dina recept.

Svara

Lämna en kommentar