Zucchinitagliatelle

9 april, 2009

Först och främst, tack för alla kommentarer jag får här inne! Har tyvärr inte haft så mkt tid och ork att svara många av er under pågående köksrenovering!

Jag kör ju mkt GI nu för tiden, håller sockersuget bättre i schack då. Man letar ofta alternativ då när man försöker hålla nere pasta, ris och potatis.
Jag fick ett gott tips av min väninna Lisa för någon månad sedan och som verkligen är kanon som ersättare för pasta.
Zucchinitagliatelle!

2 personer

2 st zucchinis
Olivolja
Salt och peppar

Skär långa strimlor med en potatisskalare och lägg i durkslag, koka upp vatten som du häller över. Ringla sedan olivolja och salta/peppra.

001_41

Räknar du points så ”betalar” du bara för olivoljan.

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde!
14 kommentarer
0

14 kommentarer

Metallgem 25 januari, 2010 - 13:54

Tar hjälp och inspiration av dina recept jätteofta, stort tack för att du delar med dig!
Ett tips jag kan dela med mig av är att torsk och curry är en jättebra kombo,kanske ingen nyhet men det var överraskanse gott!
Stekte torskfilé och gjorde såsen så här: fräste rätt mycket curry i lite smör, på med matlagningsgrädde, salt och peppar, koka koka. Servera blomkålsmos till. Jättegott!
Kram Pernilla

Svara
Åse 25 januari, 2010 - 14:08

Haha lite roligt för just nu sitter N och lilla A och äter panerad torskfilé med kokt potatis och currysås, de älskar den kombon! KRAM på dig!

Svara
Tina 11 november, 2009 - 14:17

Men titta! Jag har ju försökt mig på att göra ”pasta” av zucchini och morötter ibland. Morötterna blir bra, men inte zucchinin. Givetvis ska man hälla vattnet över zucchinin och inte ge sig på att koka dom, om än bara för en kort stund. SMART! Tack! Att jag inte kom på det själv? 😛

Svara
Åse 12 november, 2009 - 10:14

;)) NU vet du ;)))

Svara
ofelia 23 maj, 2009 - 12:06

lite parmesan på det där skulle nog vara gott

Svara
Pesto ricottalax med zucchinitagliatelle | 5 6 k i l o . s e 21 april, 2009 - 18:51

[…] laxfiléerna i smör, salta och peppra. Gör zucchinitagliatellen enligt detta receptet fast uteslut […]

Svara
jenny 10 april, 2009 - 07:01

Detta ska jag absolut testa! Har skippat kolisar denna vecka förutom ett snedsteg igårkväll och HJÄLP vilket sötsug det triggade igång! Jag mår också betydligt bättre utan alla dessa kolhydrater. Innan åt jag kolhydrater som om jag vore en elitidrottare… hehe

Kram och Glad Påsk

Svara
Sara 9 april, 2009 - 20:22

Smart! Tack för tipset!
Hoppas receptet på GI-kladdkakan kommer snart…:) Har du tips på fler GI-efterrätter??
Glad påsk!!
Kram

Svara
Linruz 9 april, 2009 - 18:13

Mmm det där ska tests ser riktigt smarrigt ut.
Tack för tipset. kram kram

Svara
Liz 9 april, 2009 - 14:32

Vad gott det såg ut! ..det måste jag absolut testa!

Stor kram och glad påsk!

Svara
Sofia 9 april, 2009 - 11:58

Fasen va smart! 🙂
Kram.

Svara
camilla 9 april, 2009 - 11:26

Hej!
Ja jag har oxå funderingar om att gå över och testa GI ett tag.
Måste bara fråga vad smakar zuccini? Tror inte jag smakat det. har bara fått för mig att det inte är gott;)
Ha det så bra
Kram

Svara
B-M 9 april, 2009 - 11:07

Det måste jag testa 🙂 Tack för tipset!

Svara
Limus 9 april, 2009 - 10:08

Det där såg gott ut! Jag har gjort likadant med morötter. 🙂 Jag försöker också tänka GI och det går faktiskt bra, man håller sig mindre sugen.

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.