5,5K
7 Deadly Zins var perfekt till!
Skriv ut
God förmiddag! Hoppas ni har en bra början på dagen! Solen verkar ju finnas hos några av er, den lyser dock med sin frånvaro i Skåne :/
Vi ska strax bege oss och hämta en bil som jag ska provköra, ska nämligen byta tjänstebil och funderar på en Renault Captur (beige med svart tak)
I går svängde jag ihop den här supergoda lasagnen med zucchini.
Jag ÄLSKAR kombinationen lamm, chevre, rosmarin men man kan givetvis använda t.ex kalkonfärs eller nötfärs istället och ha t.ex fetaost istället för chevre! Lär bli grymt gott det också!
7 Deadly Zins var perfekt till!
Skriv ut
Zucchinilasagne med chevre och röd pesto
Ingredienser
- 1 gul lök
- 3 vitlöksklyftor
- 500 g lammfärs
- 3 msk tomatpuré
- 500 g tomatkross
- 1 dl rödvin
- 2 msk grovhackad färsk rosmarin
- 1/2– 1 tsk salt
- 1 stor zucchini
- 1 dl riven parmesan
- olivolja/kokosolja att steka i
Ostcreme
- 2 dl fet yoghurt
- 200 gr. chevre
- 3 msk röd pesto
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 gr r varmluft eller 200 gr. vanlig ugn.
- Finhacka lök och vitlök och fräs mjuk i lite olivolja.
- Låt lammfärsen fräsa med tills den fått fin färg. Rör ner övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar. Låt småputtra under lock i ca 20 minuter.
- Under tiden skiva zucchinin med mandolin eller med kniv, skär tunna skivor på några m.m.
- Lägg på bakplåtspapper (inte smörpapper! Många som köper fel.)
- och sätt in i ugnen i ca 15-20 minuter så zucchinin vattnas ur och torkar en del.
- Blanda ostcremen.
- Montera sedan lasagnen i en ugnsform.
- Börja med köttfärsen, sedan zucchiniskivor sedan lite ostcreme och varva sedan så tills allt är slut. Toppa med riven parmesan.
- Grädda i ugnen i ca 20 minuter eller tills osten fått fin färg.
- Toppa med lite rosmarin och låt gärna stå en stund innan den serveras. Även supergod dagen efter!
Näringsinnehåll
- Portioner: 6
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
9 kommentarer
Gjorde denna med blandfärs i stället för lammfärs, fetaost i stället för chevre och basilika i stället för timjan. Jättegott! Verkligen super! Men tyvärr rinner det olja/fett om den. Det är nog ingen som skulle kalla den för ”fräsch”. Icke LCHFare skulle nog bli lite äcklade av allt fett som rinner runt på tallriken.
Hej Tobbe! Fläskfärs är ju fet så jag hade hellre tagit nötfärs, jag upplever ofta att flskfärs blir så fet så det använder jag inte.
Tack för att du tar dig tid att svara på kommentarer 🙂 Får testa nötfärs nästa gång. Inser nu att jag även hade crème fraiche i stället för matlagningsyoghurt i min ostcrème (ett misstag, inte ett medvetet val), och den är ju mycket fetare än yoghurten, så kan ju testa att köra med typ grekisk yoghurt nästa gång…
Ja prova det! =)) Inte så fräscht nej när det bara rinner fett hihi
Hej!
Hur gör du röd pesto eller vad köper du för märke annars?
Vänligen
Thérése
Jag köper zetas! Men det går att googla upp eget recept.
Tuff bil och god lasagne.
Jaaaaaaaa!Köp en Renault Captur. Jag har en röd m svart tak.
Är supernöjd????
Kuuuuul att höra!!! Så mysig att köra!!