Skriv ut

Zucchinilasagne med chevre och röd pesto

  • Författare: åse falkman fredrikson

Scale

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 500 g lammfärs
  • 3 msk tomatpuré
  • 500 g tomatkross
  • 1 dl rödvin
  • 2 msk grovhackad färsk rosmarin
  • 1/21 tsk 
salt
  • 1 stor zucchini
  • 1 dl riven parmesan
  • olivolja/kokosolja att steka i

Ostcreme

  • 2 dl fet yoghurt
  • 200 g chevre
  • 3 msk röd pesto

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 gr varmluft eller 200 gr vanlig ugn.
  2. Finhacka lök och vitlök och fräs mjuk i lite olivolja.
  3. Låt lammfärsen fräsa med tills den fått fin färg. Rör ner övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar. Låt småputtra under lock i ca 20 minuter.
  4. Under tiden skiva zucchinin med mandolin eller med kniv, skär tunna skivor på några m.m.
  5. Lägg på bakplåtspapper (inte smörpapper! Många som köper fel.)
  6. och sätt in i ugnen i ca 15-20 minuter så zucchinin vattnas ur och torkar en del.
  7. Blanda ostcremen.
  8. Montera sedan lasagnen i en ugnsform.
  9. Börja med köttfärsen, sedan zucchiniskivor sedan lite ostcreme och varva sedan så tills allt är slut. Toppa med riven parmesan.
  10. Grädda i ugnen i ca 20 minuter eller tills osten fått fin färg.
  11. Toppa med lite rosmarin och låt gärna stå en stund innan den serveras. Även supergod dagen efter!


Näringsinnehåll

  • Portioner: 6