Vintips inför helgen!

av Åse

Hej på er!
Här kommer ett litet vintips till er i samarbete med Vinia!
Och ett riktigt riktigt bra vintips dessutom!
Gillar ni Champagne? Det gör ju jag som ni förstått!
Detta ekologiska moussserande vin är ingen Champagne men den är tillverkad enligt Champagnemetoden och smakar därför som en champagne med små fina bubblor!
012A5606
är ett fylligt bubbel med lite sötma (8 g socker per liter) och passar därför väldigt bra till mat som fisk och skaldjur, lite hetta går bra! Funkar givetvis som apertif också!
Det var mycket gott tyckte både jag och Daniel! Jag är en sucker för mustiga vita viner som är lite fruktiga och brödiga och det får gärna ha lite mörk gul färg, denna passade perfekt in på det!
”Nyanserad, fruktig doft med inslag av gula äpplen, ljust bröd, citrus och nougat.”
Druvorna är: 70% chardonnay, 15% pinot noir och 15% aligoté.
I mitt tycke är detta ett perfekt bubbel till många maträtter. Jag kommer absolut köpa detta fler gånger!
Jag serverade vinet till en enkel fisksoppa som jag verkligen kan rekommendera!
Skriv ut

clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

56kilos enkla fisksoppa


Ingredienser

 • 1 gul lök
 • 2 msk smör
 • 3 vitlöksklyftor
 • 1 msk curry
 • 600 g blomkål (litet huvud)
 • 200 gr. morötter
 • 250 g sötpotatis
 • 2 fiskbuljongtärningar
 • 2 dl torrt vitt vin
 • 5 dl vatten
 • 3 dl vispgrädde
 • 400 g torsk
 • 100 g räkor
 • ev salt
 • garnering: koriander

Instruktioner

 1. Skala och hacka vitlöken, fräs den mjuk i smöret. Finhacka eller pressa ner vitlöken i löken. Tillsät sedan curryn och låt fräsa en stund. Dela blomkålen till små buketter, skala morötter och sötpotatis och skär i slantar/skivor. Tillsätt grönsakerna i curryröran och häll ner buljongen, och vinet och låt koka i ca 10 minuter. Skär torsken i 3-4 cm bitar, Rör ner grädden, rör ner torsken. Låt puttra i ca 5 minuter, rör ner räkorna och ta bort från plattan. Smaka av med ev lite salt. Garnera med hackad koriander vid serveringen.

Nutrition

 • Serving Size: 4

012A5618
012A5628
HAPPY FRIDAY! ???

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

1 kommentar

alice 26 september, 2015 - 20:23

hej Åse, jag har på senare försökt gå ner i vikt, har hela mitt liv varit frisk och smal men för 4 år sedan så började jag lägga på vikt pga stress och för lite motion. Nu har jag nått min breaking point så att säga och vill återfå min kropp som jag haft innan. Väger 56 kg nu vilket kan ses som hälsosamt för min längd (162) men min kroppsmått är det jag inte är nöjd med. Lårna är mer som kycklinglår som blir bredare av att sitta på och min rumpa har förlorat formen och celluliter finner man överallt.
MEN nu har jag tagit mig själv i kragen och köpt ett års träningskort så det är bara att köra, min fråga är hur din kropp reagerade på din viktnedgång? försvann ditt ”gäddhäng” som uppstår vid viktuppgång? blev huden fastare runt ansiktet, tänker med på dubbelhaka och huruvida huden återhämtar sig bra när man går ner i vikt eller om det bara blir hängig hud efter att fetten under hakan minskat? har du några särskilda övningar att tipsa om för mig som vill få fastare hud efter viktnedgång, hatar verkligen min gäddhäng och vill inte ha hängande hud när jag börjar gå ner i vikt 🙁

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.