Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

56kilos enkla fisksoppa


Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk curry
  • 600 g blomkål (litet huvud)
  • 200 gr. morötter
  • 250 g sötpotatis
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 5 dl vatten
  • 3 dl vispgrädde
  • 400 g torsk
  • 100 g räkor
  • ev salt
  • garnering: koriander

Instruktioner

  1. Skala och hacka vitlöken, fräs den mjuk i smöret. Finhacka eller pressa ner vitlöken i löken. Tillsät sedan curryn och låt fräsa en stund. Dela blomkålen till små buketter, skala morötter och sötpotatis och skär i slantar/skivor. Tillsätt grönsakerna i curryröran och häll ner buljongen, och vinet och låt koka i ca 10 minuter. Skär torsken i 3-4 cm bitar, Rör ner grädden, rör ner torsken. Låt puttra i ca 5 minuter, rör ner räkorna och ta bort från plattan. Smaka av med ev lite salt. Garnera med hackad koriander vid serveringen.

Nutrition

  • Serving Size: 4