Ugnsbakad fetaost med lök och chiliflakes

av Åse

Nu när det är så fint väder i delar av landet så blir det ju mer grill, åtminstone här hemma!
Här kommer ett salt och härligt tillbehör till både köttbiten och fisken.
Variera fetaosten med t.ex. chèvre och de soltorkade tomaterna med rödbetor.
Receptet är med i min och Anna Halléns bok Fisk & Grönt 💚

Annons för TrendRehab

JULKLAPPSTIPS!

Min kod 56KILO ger JUST NU 25% rabatt - även på redan nedsatta priser! Vibbplatta & IR madrass är fantastiska för viktminskning, värk och lymfan. (läs mer HÄR)
TrendRehab
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ugnsbakad fetaost med lök och chiliflakes


5 stjärnor 4 stjärnor 3 stjärnor 2 stjärnor 1 stjärna

Inga betyg

  • Skribent: Åse
  • Portioner: 2

Ingredienser

150 g fetaost i bit
½ rödlök
4 soltorkade tomater i olja
2 msk grovhackad grön paprika
2 msk olivolja
2 tsk chiliflakes
2 tsk torkad oregano flingsalt och peppar


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 °C.
Halvera osten. Skiva löken tunt och strimla den torkade tomaten.
Smula fetaosten i två små ugnsformar, det går givetvis bra att använda en större form också.
Lägg lök, tomat och paprika på fetaosten. Ringla över olivoljan, strö på chiliflakes, oregano, flingsalt och lite peppar. Vänd ihop alltsammans.
Gratinera i 10–15 minuter tills osten blivit lite krämig och fått fin färg.

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 stjärnor 4 stjärnor 3 stjärnor 2 stjärnor 1 stjärna