Tvättstugan – Renovering

av Åse

Vi har ju i princip renoverat hela vårt hus under årens lopp, både ute och inne. Kök, badrum, delat av rummen på ovanvåningen, målat fönster, lagt trädäck och mycket mycket mer!
Huset är från början av 70-talet och vi blev kära i det så fort vi kom innanför dörren! Ett stort hus i lummigt och lugnt område, nära till allt! Ett bra hus att förändra och göra till vårt.
Nackdelen är ju så klart att det kostar att renovera och vi har fått renovera allt eftersom.
Huset innan inflytt:


Förra året och i våras gjorde vi en rejäl renovering som ni kanske vet av både ovanvåning, hall och vardagsrum. Vi har två rum kvar – som är rejält akuta! Tvättstugan/Grovköket (med egen ytterdörr – barnens ingång)
För ett tag sedan hade vi en vattenläcka från toaletten där uppe som gick rakt ner i taket till tvättstugan. Som TUR är så är det ingen fukt där nu alls! Men vi fick den spark vi behövde för att ta tag i båda rummen.
Tvättsugan är rummet som Gud glömde! Jisses.. Vår skamfläck i huset. Barnen använder det som ingång och där är alltid totalt kaos! Katten har sin ingång och matställe där och så tvätt så klart.
Efter en minimakeover för 9 år sedan (bilder HÄR) såg den lite trevligare ut men i dag är den värre än någonsin! Fallfärdigt!

Taket uppöppnat efter läckan
Här kommer liteb skambilder! Haha! Nu har ju snickaren börjat röja lite där inne så det ser ju värre ut än någonsin men ni förstår nog varför vi måste renovera hehe
 Här ska rören byggas in och en bra förvaring för barnen byggas / sättas dit.

Vi kommer ha ett vitt och grått marockanskt klinkergolv, bredspacklade vita väggar, sänkt tak så vi gömmer rören, överskåp hela vägen, bänkskiva med ho med underskåp, vitt kakel mellan överskåp och underskhåp.
Ljust, fräscht och funktionbellt!
Vi väntar in offert just nu från snickare sen kör vi nog igång asap!
 
Kul!! Nu blir det massor av Pinterest-inspoletande! 😜

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

13 kommentarer

Nina 6 augusti, 2017 - 09:02

Ni har verkligen gjort ett fantastiskt jobb i resten av huset! Sååå snyggt!
Det ska bli roligt att följa förändringen i tvättstugan 😊

Svara
Åse 6 augusti, 2017 - 21:12

Tack snälla! KRAM!

Svara
Nina 6 augusti, 2017 - 09:02

Ni har verkligen gjort ett fantastiskt jobb inrestes av huset! Sååå snyggt!
Det ska bli roligt att följa förändringen i tvättstugan 😊

Svara
Petra 5 augusti, 2017 - 01:41

Det blir ju superfint med dina idéer, väljer du marockanska plattor i cement så måste du behandla dem men de finns även som klinker och då är de underhållsfria. Men det har du säkert koll på. Ser fram emot att se bilder. 🤗

Svara
M 4 augusti, 2017 - 19:36

Precis det rum som står på tur hemma hos oss med! Vår tvättstuga är riktigt ofräsch och inte rustad sedan huset byggdes på 70-talet… 😱 Jag vill också ha ett Marockanskt klinkergolv. Det är så snyggt tycker jag!
Tack för att du delar med dig av så mycket! Du inspirerar verkligen!
Hoppas du får en skön helg!
Kram💗

Svara
Malin 4 augusti, 2017 - 18:05

Ett fint, ljust och modernt hus. Kul att se ett 70-talshus bli renoverat. Ni har verkligen lyckats att få det hemtrevligt.

Svara
Åse 4 augusti, 2017 - 18:08

Tack Malin!

Svara
Smulan 4 augusti, 2017 - 15:15

Tänk så många timmar du har tillbringat här i tvättstugan med tvätt………idag kanske du ska ta din fredagsdrink här😊 du får testa. Du har ju så många drinktips. Lycka till med tvättstugan och trevlig helg!

Svara
Anna 4 augusti, 2017 - 11:00

Låter som om det kommer att bli jättefint! Våran tvättstuga står på tur. Original från -68 förutom tvättmaskin å torktumlare då så klart. 😊

Svara
Åse 4 augusti, 2017 - 11:39

Så lätt att det blir det sista man renoverar! 😅

Svara
ÅsaS 4 augusti, 2017 - 11:00

Här håller vi på med detsamma.. Kombinerad tvättstuga, dusch och pannrum. Vi har bilat upp brunnarna och väntar nu på att rörmokare ska komma och dra rören. Plus att maken fått för sig att han ska bygga en bastu också. Compact living, minst sagt, då rummet är på 12m2. Men först det svåra valet – välja golv.. Det är inte det lättaste. Särskilt inte när det kommer till två starka viljor och den uppsjö av varianter som finns. Väggarna får bli en senare fråga. Och så en karl som vill göra allting själv… 😒
Ha det gott!
/ÅsaS

Svara
Åse 4 augusti, 2017 - 11:40

Haha!! Men vad härligt ändå att han vill och kan! Min man har (nästan) tummen i handen så vi har inget val än att låta hantverkare göra jobbet haha! Det blir nog bra hos er! KRAM

Svara
ÅsaS 4 augusti, 2017 - 14:50

Har idag lyckats enas om vad vi ska ha på golvet. Det blev inget traditionellt klinkers iallafall.. Sneakpeak finns på min insta. Nu är det ’bara’ till att enas om väggarna också.
Jodå, han är rätt händig min J. Inte alltid det blir som man tänkt sig, men oftast blir det bra ändå. Han kan, om han vill..

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.