Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Skagenröra


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

  • Author: Åse
  • Yield: 4

Ingredients

400 g skalade räkor
1/2 rödlök, finhackad
1 kruka dill, fint hackad
1 dl majonnäs
(2-3 msk creme fraiche)
1/2-1 citron, skalet och 1 tsk av citronsaften
ev. lite riven pepparrot
salt, peppar


Instructions

Lägg den finhackade löken i kallt vatten i ca 30 minuter, då blir löksmaken mildare. Låt runna av på hushållspapper sedan.
Lägg räkorna i en skål, blanda ner majonnäs, dill, rivet citronskal (börja med mindre mängd), citronsaften, lite pepparrot och rör ner lite creme fraiche för lösare skagen (valfritt) – smaka av med salt & peppar