Mikrobröd – Muggbröd (glutenfritt, lågkolhydrat)

12 juli, 2019

Hej hej! Och HAPPY Friyay!

Underbart väder har vi – ska lägga mig i solen om en stund tänkte jag, man får ju passa på.
Till frukost nu vid lunch så slängde jag ihop detta mikrobrödet som blev SÅ gott!

Jag brukar göra på mandelmjöl (3 msk) men vet att ni är många som efterfrågar ett nötfritt brödrecept så därför provade jag att baka på havremjöl (malda havregryn fungerar också) och det blev ljuvligt!
Lite fler kolhydrater än om man gör det på mandel (ca 12-13 per två skivor) men det är bra och näringsrika kolhydrater, det får man inte glömma och äter man i övrigt lite kolhydrater så är dessa perfekta!

Man man givetvis använda enbart mandelmjöl (3 msk) eller blanda mandelmjöl (1 msk) med kokosmjöl (1 msk)

Tips! Lägg i 5 dl havregryn i en mixer/blender och mixa till mjöl och förvara i påse. Jag tycker finmalda havregryn ger ett saftigare bröd än tex Risentas havremjöl.

Anpassa saltet beroende på hur salt de andra ingredienserna är.

Smeten hällde jag i en sådan här form, blev perfekt storlek för brödet.

2 minuter senare så är brödet klart!

Stjälp upp och dela i två delar.

Rosta! Blir YUM!

Invigde Caffelatte funktionen i nya kaffemaskinen, så nöjd! Ska visa vilken vi köpte senare i veckan.

Här kommer receptet!

Skriv ut

Mikrobröd – Muggbröd (glutenfritt, lågkolhydrat)

  • Författare: Åse
  • Portioner: 1 1x

Scale

Ingredienser

1 ägg
2 msk havremjöl* eller 3 mandelmjöl (eller valfri mjölsort)
1/21 krm salt
3/4 tsk bakpulver
drygt 1 msk vätska: olivolja, MCT olja, rapsolja, grädde, färskost, keso, yoghurt,  etc
* gott med 1 msk rostade solroskärnor i smeten också


Instruktioner

Vispa ihop ingredienserna och häll i mikrosäker form.
Mikra i 2 minuter på 750w.
Ta ut, låt svalna, stjälp upp och dela brödet i 2 skivor.
Gott att rosta!


Notering

  • havremjöl får man enkelt genom att mixa havregryn i en blender till mjöl

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


19 kommentarer

Erika 17 oktober, 2020 - 08:52

Ok. Tack för tipsen. Tog kokosolja och mandelmjöl 🙂

Svara
Åse 17 oktober, 2020 - 08:53

Mandelmjöl är saltare än havremjöl 🙂
Men jag har uppdaterat receptet nu – tack för feedback!

Svara
Hemma och Julskinketoast på mikrobröd – 56kilo.se – Recept, inspiration och livets goda 28 november, 2019 - 11:54

[…] ihop mitt mikrobröd (tog 2 msk mandelmjöl och 1 msk havremjöl) och gjorde mig en god […]

Svara
Räkmacka på mikrobröd - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 25 september, 2019 - 13:14

[…] det räkmackor! Det är ju så gott med räkor och tillbehör 😍 Jag gjorde dubbel sats av mitt mikrobröd fast bytte ut havremjöl mot hälften pofiber och hälften mandelmjöl. Blev […]

Svara
10 goda lågkolhydratbröd - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 16 september, 2019 - 09:46

[…] Mikrobröd – nötfritt, lågkolhydrat (glutenfritt) […]

Svara
Första skolveckan och vilken helg! - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 26 augusti, 2019 - 15:02

[…] sug så det får bli standardfrunchen ett tag nu! Just finn crisp lär jag ju variera med tex mitt mikrobröd! Det har snabbt blivit ett delat recept på instagram […]

Svara
Lågkonhydratsbröd i micron – Niiinis Kitchenlife 30 juli, 2019 - 11:33

[…] ihop dessa bröd som man gör i micron efter att jag såg att 56kilo visade >>recept<< på dessa. Så vansinnigt goda! 😋😋😋 Gjorde till Tony också och han tyckte dem var […]

Svara
Tamy 14 juli, 2019 - 10:10

Tusen tack för tipset, det blev absolut än bättre rostat 🙂

Svara
Åse 14 juli, 2019 - 15:30

Kul att det smakade!

Svara
Lotta 13 juli, 2019 - 14:20

De måste ju testas när de var så enkelt ju 🤩

Svara
ÅsaS 12 juli, 2019 - 23:15

2 minuter!? Låter som nåt jag skulle hinna slänga ihop till frukosten om morgnarna, brödjunkie som jag är. Och frukostmänniska – måste ha frukost direkt när jag kliver upp, annars är det ingen som vill vara i min närhet öht (är ett monster om jag inte får min frulle).
Hoppas solen och värmen kommer även hit, då vi har semester om en vecka..
Ha det gott! Kram 💕

Svara
Åse 13 juli, 2019 - 10:06

Hehe är det så? Hangry alltså 😜
Ja nu måste solen komma och stanna! Kram 💕

Svara
Linda Griffin 12 juli, 2019 - 18:30

Wow ser både enkelt och gott ut. Mixar du havregrynen med en stavmixer?

Får testa detta imorgon.

Svara
Åse 12 juli, 2019 - 18:37

Nej köper risentas havremjöl 💕

Svara
Rose Marie 13 juli, 2019 - 10:03

Jag mixade havregryn som jag redan hade hemma. Det gick utmärkt!!!

Svara
Åse 13 juli, 2019 - 10:04

Ja det funkar hur bra som helst!

Svara
Erika 17 oktober, 2020 - 08:44

Det blev väldigt salt, men annars bra. Är det verkligen rätt med 1 krm?

Svara
Åse 17 oktober, 2020 - 08:47

Sälta är ju ytterst personligt så det som är för salt för en annan är lagom för en annan 🙂 Ta mindre salt nästa gång!

Åse 17 oktober, 2020 - 08:51

Något att tänka på är också att anpassa sältan beroende på vad man har för vätska. Olja och vatten är ju inte salt men både keso, mjölk och grädde innehåller natrium.

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.