Mikrobröd – Muggbröd (glutenfritt, lågkolhydrat)

av Åse

Hej hej! Och HAPPY Friyay!

Underbart väder har vi – ska lägga mig i solen om en stund tänkte jag, man får ju passa på.
Till frukost nu vid lunch så slängde jag ihop detta mikrobrödet som blev SÅ gott!

Jag brukar göra på mandelmjöl (3 msk) men vet att ni är många som efterfrågar ett nötfritt brödrecept så därför provade jag att baka på havremjöl (malda havregryn fungerar också) och det blev ljuvligt!
Lite fler kolhydrater än om man gör det på mandel (ca 12-13 per två skivor) men det är bra och näringsrika kolhydrater, det får man inte glömma och äter man i övrigt lite kolhydrater så är dessa perfekta!

Man man givetvis använda enbart mandelmjöl (3 msk) eller blanda mandelmjöl (1 msk) med kokosmjöl (1 msk)

Tips! Lägg i 5 dl havregryn i en mixer/blender och mixa till mjöl och förvara i påse. Jag tycker finmalda havregryn ger ett saftigare bröd än tex Risentas havremjöl.

Anpassa saltet beroende på hur salt de andra ingredienserna är.

Smeten hällde jag i en sådan här form, blev perfekt storlek för brödet.

2 minuter senare så är brödet klart!

Stjälp upp och dela i två delar.

Rosta! Blir YUM!

Invigde Caffelatte funktionen i nya kaffemaskinen, så nöjd! Ska visa vilken vi köpte senare i veckan.

Här kommer receptet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Mikrobröd – Muggbröd (glutenfritt, lågkolhydrat)


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 1

Ingredienser

1 ägg
2 msk havremjöl* eller 3 mandelmjöl (eller prova med annat mjöl)
1/21 krm salt
3/4 tsk bakpulver
drygt 1 msk vätska: olivolja, MCT olja, rapsolja eller grädde, färskost, keso, yoghurt,  etc
* gott med 1 msk rostade solroskärnor i smeten också


Instruktioner

Vispa ihop ingredienserna och häll i mikrosäker form.
Mikra i 2 minuter på 750w.
Ta ut, låt svalna, stjälp upp och dela brödet i 2 skivor.
Gott att rosta!

Notering

  • havremjöl får man enkelt genom att mixa havregryn i en blender till mjöl
 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

27 kommentarer

MIKROFRÖKNÄCKE - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 3 augusti, 2022 - 13:05

[…] tänkte att det där kan man ju snabbt svänga ihop själv. Eftersom jag använder mikron till tex 2 minutersbrödet så tänkte jag att det kan ju så klart även fungera för […]

Svara
Toast Skagen med löjrom (recept skagenröra) - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 25 februari, 2022 - 14:49

[…] gjorde Toast Skagen till förrätt och använde receptet på muggbröd för att få till en Toast Skagen som var låg i kolhydrater och glutenfri! Blev såååååå […]

Svara
Systerdejt och VÅR i Helsingborg? - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 22 februari, 2022 - 10:36

[…] lördags vaknade vi till vackert väder! Jag var uppe med tuppen och gjorde muggbröd till frukost. […]

Svara
Kantarelltoast med löjrom - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 29 december, 2021 - 13:11

[…] med familj var här, smarrigt! Vill ni ha lågkolhydratbröd så rekommenderar jag mikrobrödet HÄR eller formfranskan […]

Svara
ÄGG BENEDICT - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 13 mars, 2021 - 11:36

[…] formfranska hittar ni HÄR – för ett snabblagat lågkolhydratbröd tipsar jag om mikrobrödet! Eller så använder ni vanligt rostbröd! Smörstek brödet, lägg på en skiva rökt skinka, det […]

Svara
Heidi 16 januari, 2021 - 14:37

Hvor mange kulhydrater er der i 1 bolle

Svara
Erika 17 oktober, 2020 - 08:52

Ok. Tack för tipsen. Tog kokosolja och mandelmjöl 🙂

Svara
Åse 17 oktober, 2020 - 08:53

Mandelmjöl är saltare än havremjöl 🙂
Men jag har uppdaterat receptet nu – tack för feedback!

Svara
Anna D 8 mars, 2021 - 20:56

Wow! Tack för recept, det blev jättegott! 😀👏 Jag tog mandelmjöl, keso och lite blandade frön. Jag åt brödet med avokado, skuvat ägg och skivade cocktailtomater. Har tidigare gjort en Paleo-variant med enbart ägg, mandelmjöl och salt, men den var inte kul. Det här blir min favorit framöver!






Svara
Åse 9 mars, 2021 - 09:18

Vad härligt att höra! Roligt att du gillade det!

Svara
Hemma och Julskinketoast på mikrobröd – 56kilo.se – Recept, inspiration och livets goda 28 november, 2019 - 11:54

[…] ihop mitt mikrobröd (tog 2 msk mandelmjöl och 1 msk havremjöl) och gjorde mig en god […]

Svara
Räkmacka på mikrobröd - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 25 september, 2019 - 13:14

[…] det räkmackor! Det är ju så gott med räkor och tillbehör 😍 Jag gjorde dubbel sats av mitt mikrobröd fast bytte ut havremjöl mot hälften pofiber och hälften mandelmjöl. Blev […]

Svara
10 goda lågkolhydratbröd - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 16 september, 2019 - 09:46

[…] Mikrobröd – nötfritt, lågkolhydrat (glutenfritt) […]

Svara
Första skolveckan och vilken helg! - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 26 augusti, 2019 - 15:02

[…] sug så det får bli standardfrunchen ett tag nu! Just finn crisp lär jag ju variera med tex mitt mikrobröd! Det har snabbt blivit ett delat recept på instagram […]

Svara
Lågkonhydratsbröd i micron – Niiinis Kitchenlife 30 juli, 2019 - 11:33

[…] ihop dessa bröd som man gör i micron efter att jag såg att 56kilo visade >>recept<< på dessa. Så vansinnigt goda! 😋😋😋 Gjorde till Tony också och han tyckte dem var […]

Svara
Tamy 14 juli, 2019 - 10:10

Tusen tack för tipset, det blev absolut än bättre rostat 🙂

Svara
Åse 14 juli, 2019 - 15:30

Kul att det smakade!

Svara
Lotta 13 juli, 2019 - 14:20

De måste ju testas när de var så enkelt ju 🤩

Svara
ÅsaS 12 juli, 2019 - 23:15

2 minuter!? Låter som nåt jag skulle hinna slänga ihop till frukosten om morgnarna, brödjunkie som jag är. Och frukostmänniska – måste ha frukost direkt när jag kliver upp, annars är det ingen som vill vara i min närhet öht (är ett monster om jag inte får min frulle).
Hoppas solen och värmen kommer även hit, då vi har semester om en vecka..
Ha det gott! Kram 💕

Svara
Åse 13 juli, 2019 - 10:06

Hehe är det så? Hangry alltså 😜
Ja nu måste solen komma och stanna! Kram 💕

Svara
Linda Griffin 12 juli, 2019 - 18:30

Wow ser både enkelt och gott ut. Mixar du havregrynen med en stavmixer?

Får testa detta imorgon.

Svara
Åse 12 juli, 2019 - 18:37

Nej köper risentas havremjöl 💕

Svara
Rose Marie 13 juli, 2019 - 10:03

Jag mixade havregryn som jag redan hade hemma. Det gick utmärkt!!!

Svara
Åse 13 juli, 2019 - 10:04

Ja det funkar hur bra som helst!

Svara
Erika 17 oktober, 2020 - 08:44

Det blev väldigt salt, men annars bra. Är det verkligen rätt med 1 krm?

Svara
Åse 17 oktober, 2020 - 08:47

Sälta är ju ytterst personligt så det som är för salt för en annan är lagom för en annan 🙂 Ta mindre salt nästa gång!

Åse 17 oktober, 2020 - 08:51

Något att tänka på är också att anpassa sältan beroende på vad man har för vätska. Olja och vatten är ju inte salt men både keso, mjölk och grädde innehåller natrium.

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.