Tillaga fryst kycklingfilé i Airfryer

3 maj, 2022

God förmiddag!

Jag har precis landat i Stockholm, så det var en tidig morgon för mig.
Magnus (Carlsson) släpper ett rosévin (jag har smakat! Sååååå gott!) så det är lansering idag och jag ville självklart fira det här uppe!
Vinet hittar ni HÄR!

Hur som jag slängde in ett par kycklingfiléer till familjen och jag insåg att detta har jag inte lagt upp!
Sååååå himla smidigt!
Kycklingen tillagas fryst och det tar endast 20 minuter!

Jag slänger ihop en grillsås som jag sedan låter dressa kycklingen med. Använd fryspåse eller bunke.

Här är det viktigt att kycklingfiléerna är lika stora! (Går så klart att tillaga endast 1 också!)

Den frysta kycklingen läggs sedan i korgen och airfryern sätts på 200 gr i 10 minuter!

När tiden är ute så vänder jag på kycklingen, sätter in en termometer i tjockaste delen och sätter på 200 gr i ytterligare 10 min!
Kycklingen är klar och saftig vid 72 gr! Visst kan man chansa på 10 + 10 min om ni har kycklingfiléer i storlek med mina men alltid bra att köra med termometer.
Jag ÄLSKAR Meater+! HÄR

Via Meater+ appen så håller jag koll på både tid och temperatur och den säger till när kycklingen ska ut!
Det tog exakt 10 + 10 minuter för Kronfågels kycklingfilé.

Kycklingen viras in i bakplåtspapper och får vila så att vätskan innesluts i kycklingen och den blir saftig!
Viktigt!


VOILA! Saftig, snabbtillagad kyckling som kan skäras upp och användas i sallader eller serveras hel direkt så klart!

Nu har familjen kyckling till kvällen =)

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Tillaga fryst kycklingfilé i Airfryer


  • Författare: Åse
  • Portioner: 2

Ingredienser

2 kycklingfiléer
1/2 dl ljus soja
23 msk olivolja
23 msk sweet chili
2 tsk chilipulver
2 tsk paprikapulver
(eller valfria kryddor)


Instruktioner

Se till så att kycklingfiléerna är i samma storlek (främst tjocklek)
Lägg dem i en fryspåse med soja, olja och kryddor. Se till så kycklingen får kryddblandningen över allt.
Lägg i Airfryer lådan och sätt airfryern på 200 gr i 10 min.
Vänd kycklingen när tiden är ute och sätt gärna in en termometer, kycklingen är klar vid 72 gr.
Fortsätt 10 minuter till (men är kycklingen uppe i 72 gr tidigare, ta ut. Låt vila i 5-10 minuter invirat i bakplåtspapper innan kycklingen skärs upp.


Annonslänkar till Ellos

25% rabatt på Ellos kollektioner!


 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag?
Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Recipe rating

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.