Svamptoast (LCHF, Glutenfri)

15 oktober, 2018

Hej hej på er!

Lite monolog här på sistone men jag tror att ni varit ute och njutit av vår fantastiska brittsommar! Visst är det ljuvligt? Jag gick i kortärmat på stan i dag.
Vad är egentligen skillnaden mellan brittsommar och indiansommar? Någon som vet? 🤔

Hittade dessa bilder i datorn nu när jag tankade över alla semesterbilder och hade ju glömt att lägaa ut detta! Kan nog beror på att det inte blev de bästa bilderna men ni får hålla till godo! =)

Såååå mumsigt! Detta åt vi kvällen innan jag for till Grekland.
Älskar älskar älskar gratinerad svamptoast!

Älskar konjak i mat! Höjer smaken i många rätter.
Svampen och lök fick fräsa i smör och sedan hällde jag på en skvätt konjak.


Ostbröden bakades på nolltid!

När svampstuvningen kokat ihop lade jag det på brödet och strödde ost på.

Voila!Enkelt men såååå gott!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Svamptoast (LCHF, Glutenfri)


  • Författare: Åse
  • Portioner: 2-4

Ingredienser

1 sats ostbröd (gjorde fyra bröd av receptet)
250 g champinjoner
2 schalottenlökar
1/2 msk konjak
salt & svartpeppar
1/2 dl vispgrädde
1/21 dl riven parmesan


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 gr.
Skiva champinjonerna, finhacka löken.
Låt svetta ut i smör på medelvärme. När svamp och lök fått färg, häll på konjak. Sedan grädde.
Lägg svampröran på brödet och strö osten över.
Gratinera i ca 5-8 minuter tills osten smält.
Koka ihop tills stuvningen tjocknat, häll eventuellt på mer grädde. Kan ta en 15 minuter.


Annonslänkar till Ellos

FAVORITER JUST NU
NY KOLLEKTION UTE! HÄR
¨

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


3 kommentarer

Åsa 15 oktober, 2018 - 18:16

Ser så gott ut! Måste nog spana lite extra efter trattkantareller i skogen nästa gång. Indiansommar kan man säga om en varm period när som helst under hösten, förutom om det inträffar i närheten av den 7 okt., d.v.s. Birgitta-dagen, då kallas det brittsommar. 🙂

Svara
Anette 15 oktober, 2018 - 18:12

Det ser gott ut och måste testas. Idag blev det din kycklinggratäng med vitlök o champinjoner o blomkålsris. Ha en bra kväll och tack för allt du delar med dig av! ♥️

Svara
Jenny 15 oktober, 2018 - 18:10

Ja vilket väder😍🤩 länge sedan jag gjorde svamptoast, måste göra det snart… medans sonen är i Minnesota kanske, hans smaklökar tycker visst inte om svamp har han hävdat i många år… själv älskar jag svamp 👍🏼 Ett bra vegetariskt alternativ👍🏼 Kram

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Recipe rating

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.