Oemotståndliga ostbröd LCHF (glutenfritt, nötfritt)

28 december, 2014

Jag hade tänkt att göra Oopsies men Oopsies är så lätta och fluffiga och jag ville ha mer tuggmotstånd så jag slängde i lite mer som skapar tyngd och tuggmotstånd. De blev HIMMELSKA!
Bra för alla de som inte tål nötter och mina barn tyckte de var riktigt goda! Jag menar, vem gillar inte ost och ägg? =)
Tänk på att låta smeten stå i ca 10 minuter och smeten ska vara så pass tjock att den går att klicka ut.
Ni kan även förbereda smeten och låta stå kallt något dygn för att grädda när ni vill 🙂
De sjunker ihop lite när de kommit ut från ugnen och blir perfekta att lägga pålägg på direkt.
Jag märker att med västerbottensost så blir det fluffigare och högre än med enbart te.x. gouda! Jag blandar västerbottensost + gouda.
Jag tar ofta i 1 dl rostade solroskärnor, såååå gott!
PS! Ni vet att bröden blir perfekta som pizzabotten också va!? 
Skriv ut

Oemotståndeliga ostbröd (glutenfritt, nötfritt LCHF)

  • Författare: åse falkman fredrikson

Scale

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 100 gr naturell färskost (Philadelphiaost)
  • 1,5 msk psylliumfröskal (Fiberhusk)
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk chiafrön
  • 5 dl riven ost (Gouda + Västerbotten)
  • Toppa med: svarta vallmofrön + lite havssalt

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 g.
  2. Vispa äggen riktigt fluffiga, ca 5 minuter.
  3. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten och de torra ingredienserna.
  4. Låt stå och svälla i ca 10 minuter.
  5. Klicka ut 10 höga smetbollar på bakpappersklädd plåt och sätt in mitt i ugnen i ca 10-15 minuter tills de fått fin färg utan att bli brända. Låt svalna en stund innan servering.

Notering

  • Per bröd: 155 kcal, 9.2 g protein, 1.4 g kolhydrater, 11.6 g fett
  • (Energifördelning: 4% kh, 25% p, 71% fett)

Näringsinnehåll

  • Portioner: 10

06012015-012A4968

06012015-012A4969

06012015-012A4973

012A5030

06012015-012A4988

Så mätt så mätt efter denna frukosten med riktigt bra LCHF värden!
SparaSpara
SparaSpara
SparaSpara
SparaSpara
SparaSpara
SparaSpara

119 kommentarer
8

119 kommentarer

Susanne 8 juni, 2019 - 15:23

Bakade ostbröden igår. Jag bytte chia mot pumpafrön, körde enbart Västerbottensost och toppade med några pumpafrön och flingsalt. Hur gott som helst! Förvarade några som blev över i bakplåtspapper i kylen och värmde idag två stycken 20 sekunder på högsta i mikron. Åt dem till en iskall gazpacho. Mums 🙂
.

Svara
Åse 9 juni, 2019 - 10:41

Kul att det smakade! Tack för feedback!

Svara
1 7 8 9

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.