Stor köttbulle med ädelostsås och ugnsrostade grönsaker

av Åse

4 personer á  10 pts

Sås: 4,5
Köttbullen: 4
Olja till grönsakerna: 1,5

Krämig ädelostsås och underbart goda ugnsrostade grönsaker, såå gott! Såsen är en höjdare och kan serveras till både kyckling och kött. Man kan ju göra såsen billigare i points men prova gärna denna varianten som blir så krämig och smakrik.
Grönsakerna kan man också ha till det mesta och ersätter tex potatis/pasta o ris.

400 g nötfärs
1 ägg
1/2 finhackad rödlök
oregano
Knorr grill & köttkrydda
salt, peppar

100 g Kvibille Grädd Ädel
2 dl 15% matlagningsgrädde
1/2 grönsaksbuljong
lite mjölk för att spä ut om den blir för tjock (efter den stått till sig)

1 zucchini
1 aubergine
4 morötter
2 st rödlök
2 st röda paprikora
timjan + flingsalt
2 msk fin rapsolja

Blanda nötfärs, ägg, salt, peppar och lök och dela i 4 lika delar, rulla dem till stora köttbullar och lägg på halva sidan av  plåt med ugnspapper.

Skär ner grönsakerna och lägg i plastpåse. Häll i oljan, flingsalt och timjan efter smak och blanda.
Lägg på den fria halvan på plåten och sätt in i ugn 225 c i ca 25 min.

Under tiden gör såsen, dvs koka upp grädde, ost, buljongärning.

img_6383_1

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

16 kommentarer

Veronica 19 januari, 2009 - 18:02

Helt sjukt gott vart det och jag gillar ju inte ens ädelost!? Tack tack!
Sonen på 2½ år satt hela tiden och sa åå vad gott!

Svara
Åse 19 januari, 2009 - 19:35

vad roligt att ni tyckte om det!! KRAM!

Svara
Ann-Marie 16 januari, 2009 - 12:28

Hej! Tack för all inspiration du ger. Gjorde denna rätt igår och det blev himla gott. Sparade lite av såsen och idag blandade jag ihop den med bandspagetti, rökt skinka, coctailtomater, ruccolasallad, paprika och rödlök. Fantastik god lunch faktiskt!

Svara
mammatillflera 15 januari, 2009 - 21:40

En skvätt kinesisk soja gör såsen ännu godare. Fast jag brukar skippa buljongen.

Svara
Åse 15 januari, 2009 - 22:05

Tack för tipset! Jag brukar ha kin soja till det emsta så det lär säkert gissas i detta också 🙂

Svara
Annika 14 januari, 2009 - 21:15

Gaaaahhh!!! 10 points, då får jag ju leva på vatten resten av dagen… hi hi.. Nä, så farligt är det väl inte. Låter gott!

Svara
Sofia 14 januari, 2009 - 18:46

Jag håller med dig. Ugnsrostade grönsaker är nästan det bästa jag vet. Palsternackan blir så himla god!!!
Kram.

Svara
Daniel 14 januari, 2009 - 17:26

Jag undrar åxå på dina recept, om det är tio poäng på hela måltiden eller 10 poäng per portion?
Du lyckas med att få maten att se så god ut på bilderna!

Svara
Åse 14 januari, 2009 - 19:43

Hej! ”4 personer á 10 pts” betyder att receptet är för 4 personer och 10 pts per måltid.

Svara
Teres 14 januari, 2009 - 15:28

Men vad bra jag skulle ha köttfärsbiff med ädelost och rotfrukter idag.Då provar jag detta underbara recept.
Tack Åse för all insperation 🙂

Svara
Lotta A 14 januari, 2009 - 11:51

Mmmmums………
Det ser så gott ut detta receptet!
Jag blir hungrig av att bara se denna inspirerade bilden.
Detta blir att testa!
Tusen tack för din härliga,positiva
och inspirationsgivande blogg .
Kram

Svara
Hanna 14 januari, 2009 - 10:01

Åh, vad detta lät gott. det ska jag definitift prova en dag den här veckan.

Tack så mycket för alla goda recept du delar med dig av.

Kram

Svara
MariaD 14 januari, 2009 - 00:12

Låter jättegott! Brukar själv försöka äta ungsrostade grönsaker, så himmla gott! Och billigt, i alla fall i points sett;)) Men hur många är pointsen för såsen resp köttbullen? Tänkte om man skulle byta utt köttbullen mot kyckling, så är det bra at veta!

Svara
Åse 14 januari, 2009 - 08:39

Ja det är ju en bra idé! Jag som faktiskt tänkt att jag alltid ska skriva ut i recept vad som ”kostar” – glömde det 🙂

Svara
MariaD 14 januari, 2009 - 13:43

OK, tack så mycket, nu vet jag =))

Svara
Anonym 14 januari, 2009 - 00:05

En snabb fråga från en anonym läsare. 10 pts – är det per portion eller 10 pts för 4 portioner?

Tack för alla goda recept!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.