Sous Vide Ryggbiff, potatisterrin och svamp- och pepparsås

28 februari, 2021

Heeeeej rara!

Sista dagen på februari – HUR UNDERBART? Första vårmånaden i morgon alltså! Och ni vet hur mycket jag gillar nya månader! 🤩

Just nu strilar solen genom ev av mina rosalila Coleus dvs Palettblad och jag går igenom lite mail, skööööööna söndag!
Jag vet fortfarande inte exakt vilken detta är? Misstänker någon Rainbow variant. Ngn som vet? Nu i vinter så har bladen på nya plantor nästan varit helt gröna med enbart lite rosa i mitten, har letat och letat men hittar inte någon som jag känner är en match!

Har ni haft en bra vecka? Kanske sportlov som vi haft? Vi har haft det sååå härligt med nära och kära.
Vad gillade ni Mello igår? Alltså Per Andersson och Pernilla W var ju OUTSTANDING! Jisses så bra!


Var en hel del hyfsat bra bidrag tyckte vi – vad tyckte ni? har ni någon favorit?

Bruschetta Con Pomodori och lite plock i uterummet igår.

Pizzan gjorde jag i Airfryern!

200 g i 7 minuter! KLART!

Con Araancia GT!

Till middag blev det Sous Vide ryggbiff med pepparsås och potatisterrin. Vi åt detta även för ett tag sedan så bilderna är till största delen från då.

Pepparsåsen är DETTA receptet, man behöver inte ha konjak i men det ger en mycket god smak!

Potatisterrinerna gör man enkelt med Pekas Potatisterriner som man bara skär i ca 7-8 cm stubbar, rullar in i serranoskinka och gratinerar med ost. 200 g i 20 minuter.

Ryggbiffen är rumstempererad och torkar jag av, kryddar med grov kvarnsalt, peppar och penslar med pressad vitlöksklyfta och olivolja och sedan får den sousvidas i 56,5 grader i 3 timmar, sedan steker jag på den snabbt för yta.
Har man ingen Sous Vide så kan man så klart steka i het stekpanna (ca 2-3 minuter på varje sida)

KRAM och trevlig söndag!

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


6 kommentarer

Annika 1 mars, 2021 - 09:49

Ville bara önska en fin dag 💗

Svara
Åse 1 mars, 2021 - 11:59

Detsamma raraste! ❤️

Svara
Britta Persson 28 februari, 2021 - 20:21

Vad är skillnaden på att sous vida i 3 Tim kontra steka 3 min?
Blir det verkligen skillnad, måste ju ändå stekas efter.
Jag förstår inte vitsen med det, steka i 3 min måste ju vara bättre.

Svara
Åse 28 februari, 2021 - 20:25

Ja det blir fantastiskt mycket godare med sous vide. Sous vide bevarar saftighet och smak i det som tillagas, och Sous Vide ger exakt kontroll över temperaturen. Finns ju en anledning till att kockar världen utöver använder tekniken 😉.

Svara
ÅsaS 28 februari, 2021 - 20:06

Vilken härlig dag vi haft idag! 13-15 grader, strålande sol från klarblå himmel, och jag har varit ute i trädgården mer eller mindre hela dan och klippt både växter och buskar. Hoppas innerligt att våren är här nu! Jag känner att jag behöver det.
Imorgon är det jobb igen efter en veckas semester, och junior går på sportlov. Har ju bara en skolungdom kvar. Men snart är han också färdig med allt vad skola innebär (såvida ingen av dem väljer att börja plugga på högskolan).
Mello, finns en del låtar bättre än andra, men ingen direkt favorit än så länge.
Nä, nu ska jag hoppa in i duschen och sen packa ihop alla jobbkläder och annat som ska med imorgon, och det är en hel del..
Kram ❤️

Svara
Malin E 28 februari, 2021 - 19:52

Ja så härligt med Mars 👏👏
Ryggbiff, jag köpte så fina på Citygross, stekte till 55 grader MUMS
Allt enligt vår Paleo kost vi kör nu 👍👍

Ha en fin söndag kväll

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.