10,4K
Laxen innan ugnen
Jag ÄLSKAR bubbel! Det är det jag dricker helst av alkoholhaltiga drycker och jag är precis lika tokig i champagneglas! Har på tok för många haha!
Louis Bouillot är en cremant som tillhör mina favoriter och deras rosé passar sååå bra till lax!
Mina nya fina Londonnaglar! Denna gången körde jag med gellak, vinterns färg Dresscode – Looooooove it!
Aette är bäst! (ProNails Helsingborg)
Jag använder ofta termometer när jag gör fisk. Finns inget värre än överstekt fisk! Torr och smaklös.
50 grader blir perfekt tycker jag
Jag serverade buljongkokt blomkål och en god avokadosallad. Mumma!
Hoppas det smakar! Skriv ut
Hej hej!
Lillörda’ i går!
Och på lillördan njuter vi alltid av lite extra gott på tallrik och i glas.
Jag köpte en hel färsk laxsida på Ica Maxi och det är ju såååå gott! Blir så saftigt och gott och det är trevligt att servera när man är några stycken.
Detta är ett mycket enkelt recept men så himla gott!
Laxen innan ugnen
Jag ÄLSKAR bubbel! Det är det jag dricker helst av alkoholhaltiga drycker och jag är precis lika tokig i champagneglas! Har på tok för många haha!
Louis Bouillot är en cremant som tillhör mina favoriter och deras rosé passar sååå bra till lax!
Glasen är från Veuve Clicquot (Gula Änkan) och de hade jag med mig från Belgien i maj. De är små och så mysiga att dricka ur! Jag är generellt mer glad för tulpanglas än flüteglas.
Mina nya fina Londonnaglar! Denna gången körde jag med gellak, vinterns färg Dresscode – Looooooove it!
Aette är bäst! (ProNails Helsingborg)
Jag använder ofta termometer när jag gör fisk. Finns inget värre än överstekt fisk! Torr och smaklös.
50 grader blir perfekt tycker jag
Jag serverade buljongkokt blomkål och en god avokadosallad. Mumma!
Hoppas det smakar! Skriv ut
Smörstekt hel lax med lime, koriander och chili
Ingredienser
- 1 hel laxssida ca 1 kilo
- 150 g smör
- 2 lime, saften
- 1 lime till garnering
- 4 salladslökar
- 1 liten röd chili
- 3 vitlöksklyftor
- 1 kruka koriander
- aluminiumfolie
- salt, peppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 gr r.
- Lägg ett dubbelt aluminiumfolieark på en ugnsplåt. Pensla med smör och lägg laxsidan på den. Salta och peppra (ganska rejält)
- Vik upp kanterna på foliet så det blir en form.
- Smält smöret. Rör ner limesaft och pressad vitlök. Häll över fisken.
- Kärna ur och strimla chilin och skär i tunna skivor. Skär bort blasten och det yttersta på salladslöken. Strimla. Grovhacka koriandern.
- Fördela över laxen. Skeda lite smör över grönsakerna. Lägg några skivor lime runt fisken.
- Sätt in i ugnen och stek i ca 20 minuter (rekommenderar ugnstermometer!) Höj till grill de sista 5 minutrarna eller när termometern visar 46 garder. Är du osäker på om fisken är klar, skär ett snitt i den och kika. Fisken är klar vid 52 grader.
- Ta ut och servera!
Näringsinnehåll
- Portioner: 6
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
11 kommentarer
[…] Åse, 56kilo.se, bjuder alltid på goda recept! Nu i helgen testade vi att göra laxen med koriander, lime och […]
Hej!
En liten foundering, varför kommer inte bilden med när jag printer dina recept?
Hej! Ingen aning faktiskt?
Hej,
På fredag ska vi göra denna läckra rätt!
Vi tänker servera kokta delikatess potatis till, vad tycker du att vi ska göra för sås till?
Tack på förhand!
Hej! Detta är en alltiett rätt, såsen är smöret, där finns ju alla smakerna etc =)
Tack för alla goda recept, finns massor med gott nu att prova. Hos oss så åker köket ut i helgen så jag har bunkrat upp med massor med matlådor i frysen. Bubbel får vänta tills det är klart, så får vi fira:):)
Ha en underbar helg i London, kraaam
Åh, va gott. Lax och koriander😍
Måste göras.
Ha det myyys i London!
Hej! Vi äter mycket lax hemma så nya rätter är roligt att få , tack snälla. men nu en undran till graderna. i receptet skriver du 46 grader och läser man under bilderna står det 56 grader, vad ska det vara? önskar dig en fin dag! Kristina
Du sätter på grillen när det är på 46 grader (dvs 10 grader från 56)
Älskar lax och älskar bubbel 🙂 Färsk hel lax är fint, liksom varmrökt. Mumma!
Har nog en fetisch på glas och muggar i allmänhet, vilket gör min man tokig ibland;) Men visst är det skillnad på glas och glas att dricka ur!
Ha en fin London helg, kramen
Haha absolut!! Jag byter hej vilt hemma beroende på dryck och humör 😅 Kraaam