Skaldjursfrossa och Västerbottenskrustader

20 augusti, 2021

Hej raringar och HAPPY freda’!

Hörrni, jag tappade energin totalt i allt detta regnande (har ALDRIG varit med om maken)  och har tyckt lite synd om mig själv haha! Men igår satte jag ner foten och bestämde mig för att idag får jag allt rycka upp mig och se! Solen skiner idag och himlen är blå! ☀️
Negativ energi är dränerande och den kan komma från dig själv.
Ni är då rakt inga negofiler, inte här inte.
Jag vet inte vad jag gjort för att få så mycket härliga kommentarer (och mail + dm’s) från er sista tiden men jag omhuldar dem alla och suger åt mig! Älskade, gulligaste ni!! Älskar att ni trivs här i mitt cyberhem!

Jag har ett nystädat hem idag, mina vackra hortensior inplockade från uteplatsen står i min DAGG.

Jag har redan hunnit duka för fredagsmiddagen, då kommer man i rätt stämning med en gång! 🥰

I onsdags var jag och Vilde tillbaka på Din Veterinär (klinik) här iHBG.
Förra sommaren upptäcktes blåsljud på hans hjärta så det var dags för uppföljning.
Han har börjat hosta lite så jag misstänkte att hjärtat förstorats 🥺

Torkel Falk är hjärtspec. och han bekräftade att det hade det gjort, men mest kammaren. Förmaket hade inte förstorats så mkt. Tror att det var i gränsen för medicinering så bestämdes ändå att det var dags att sätta honom på hjärtmedicin för han hade ju symtom.

Vår lille pälskling!
Måtte han finnas kvar några år till hos oss ❤️

Vilde är aldrig många metrar från varken mig eller mina morgontofflor haha! 🖤


Kolla in öronen, de matchar nästan tofflorna haha! Älskade älskade Vildis!

I förrgår körde vi på skaldjursfrossa – lillörda och allt ju!
Jag bakade ett gäng ostbröd, plattade ut smeten så det blev platta bröd.

Muuuums!

Alltså detta! HUR gott är inte detta?

Boursin, Kaltbach, St Agur och en ost från Bourgogne

Hemmagjord Aioli och hemmagjord Romsås! ( 2 dl creme fraiche, 1/2 dl majonnäs, 2-3 msk stenbitsrom röd, 2 msk hackad färsk dill, salt, peppar)

Jag gjorde västerbottenskrustader som är sååå goda att ha till skaldjur! Enkla att göra! Recept nedan.

Till detta drack vi vårt favoritvin när det gäller skaldjur!  Muscadet Sévre et Maine (nr 2275)
Det är PERFEKT till!
”Ungdomlig, fruktig, mycket frisk smak med inslag av päron, honungsmelon, färska örter och lime.”

Måste tipsa er om en grym serie på Tv4 Play! Vit Sand! (Hvide Sandw) en dansk kriminalare som utspelas i vackra Hvide Sande som är en ort i Mittjylland i västra delen av Danmark

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Västerbottenskurstader


  • Författare: Åse
  • Portioner: 2

Ingredienser

4 stora krustader (Rahms)
100 g västerbottem
1 ägg
1 dl creme fraiche,
Cayenne + peppar 


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 g.
Vispa ihop ägg, creme fraiche och riven västerbottensost. Krydda med cayennepeppar och lite svartpeppar.
Fyll krustaderna med ost- och äggstanningen.
Gratinera i ugnen tills de ser klara ut, ta ut och låt svalna något innan servering.
Garnera gärna med lite smetana eller creme fraiche, dill och eventuellt lite rom.

Ha en fin dag vänner!
Jag ska planera middagen ikväll och kanske tom en fredagsdrink så jag kan tipsa er nästa vecka! Nu måste det bli ordning och reda på 56kilo.se igen ju! =)

🥰


Annonslänkar till Ellos

FAVORITER JUST NU
Ytterkläder för höst- och vintern! HÄR

¨

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


8 kommentarer

Malin 22 augusti, 2021 - 21:36

Hej Åse. Hur gör du för att dina krustader inte ska bli mjuka vid servering. Fyllde krustader satte in dem i ugnen då sjönk de ihop, när jag tog ut dem var de alldeles mjuka………

Svara
Åse 23 augusti, 2021 - 10:47

Hm, överfyllde du kanske? Då sjunker de ihop.
De ska ju serveras ganska omgående för att vara något krispiga.
Om man serverar krustader kalla kan man pensla med smält smör, sedan ställa kallt så smöret stelnar och sedan fylla dem.
Man kanske kan göra samma trots att de värms i ugnen? Jag ska prova!

Svara
Katrin 21 augusti, 2021 - 08:22

Hej Åse!
Så mysigt du ordnar för dig och din familj🥰! Blir så inspirerad. Hälsningar Katrin

Svara
Anne Schmidt 20 augusti, 2021 - 23:28

Hvide sand är hur fint som helst, var där förra året och besökte fabriken där våran båt tillverkades. Måste göra dina krustader ser ut vara hur goda som helst. Kram💕

Svara
Anette 20 augusti, 2021 - 20:18

Vad det ser gott ut🙏🏼 Blev inspirerad. Är krustaderna glutenfria eller vet du om det finns att köpa? Jag har aldrig sett i affären. Trevlig helg, tror det är slutregnat för denna gång☀️

Svara
Åse 20 augusti, 2021 - 21:01

Hej! Har aldrig sett glutenfria krustader tyvärr!
Ja men vi kan väl hoppas?! Usch! 😅💕

Svara
ÅsaS 20 augusti, 2021 - 18:05

Ja du, detta regnande som varit.. Iofs välbehövligt på de flesta ställena runtom i landet. Men behöver hela månadens (sommarens?) mängd komma vid ett och samma tillfälle? Tycker synd om de som fått sina källare vattenfyllda nu. Gräset tyckte iaf det var bra att regnet kom. Likaså grönsakerna jag odlat. Blir nog chèvre chaud till kvällen för min del. Har varit sugen på rödbetor en längre tid nu. Och de jag har i odlingslådorna är lagoma i stl.
Kram 💕 och njut helgen!

Svara
Petra Karlsson 20 augusti, 2021 - 13:11

Joru, det regnet som kommit här uppe denna veckan är helt sanslös…såg du bilderna på dels 2 killar som åkte vattenskoter under en viadukt och 2 andra som åkte skoter (!!!) på vägarna!….
Jag har oxå varit lazy efter semester, och nu får det bli andra bullar……..nu kör vi!!!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Recipe rating

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.