En krämig skagenröra som passar till en toast skagen, till bakad potatis eller som fyllning till diverse goda smördegsbakelser.
Hej på er och GRATTIS till alla studenter!
Junis bästa kompis Amanda tar studenten idag och sov över här så klockan 4 hörde jag att det bokades i Junis rum ovanför oss! Klockan 5 var det iväg för Juni skulle fixa Amandas hår och mejl på salongen där Juni praktiserar (Går Stylistutbildning)
I dag tar även barnenskusin Saga studenten så det blir utspring klockan 13 och sedan studentfest hos syrran ikväll!
Daniel och Noel kommer från Stockholm i eftermiddag, de åkte upp igår för att vara med på Daniels brorsons (och barnens kusin) Olles student.
Nu ska ni få ett riktigt gott recept på den alltid lika fantastiska Skagenröra!
Jag åt själv en Toast Skagen igår när jag var på stan på lunchdejt med Mats & Magnus Carlsson
Tillhör definitivt favoriterna och här är mitt recept sedan snart 10 år.
Köp riktigt goda räkor! Jag älskar Ishavets räkor – köper ni skalade på burk, köp då handskalade och inga sådana små, färglösa räkor..
Så gott som fyllning till bakad potatis!
Går bra att fylla i sötpotatis också.
Eller att fylla smördegsbakelser med.
Här kommer mitt recept!
Ska man servera skagenröra på en toast skagen kan man med fördel servera rödlöken och romen bredvid eller på istället för i röran tycker jag.
Som fyllning är det gott att ha allt blandat.
SKAGENRÖRA
Ingredienser
500 g skalade räkor
1 dl majonnäs
1,5 dl crème fraiche
100 g färskost (philadelphia)
2 msk finhackad rödlök
1 kruka dill
1/2 pressad citron
2 tsk dijonsenap
2 msk röd stenbitsrom (eller löjrom)
Salt och peppar efter smak
(ev. lite riven pepparrot i)
Instruktioner
Grovhacka räkorna om de är stora, eller lämna dem hela om de är små.
Blanda basen:
I en stor skål, blanda majonnäs, crème fraiche, färskost, finhackad röd lök, dill, citronsaft och dijonsenap.
Vänd försiktigt ner räkorna och romen i majonnäs- och crème fraiche-blandningen.
Smaka av med salt och peppar. Justera mängden citronsaft eller dill om det behövs.
Servera:
Lägg upp Skagenröran på ett fat eller i en skål.
Toppa med en klick löjrom eller stenbitsrom om du vill.
Garnera med citronklyftor och dillkvistar.
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
4 kommentarer
[…] NATIONALDAGEN med SILLMACKA! SKAGENRÖRA 50-årsfest med Foodtruck Matjessillkrans – Recept på Traditionell Sillkrans för Midsommar […]
🙏tack för receptet
Så gott, och enkel lyx som man snabbt slänger ihop! Jag som för bara några år sedan knappt visste hur man gör en riktig, och GOD, skagen.. 🫣
Men, nu kan jag den i sömnen om jag måste.. 😅
Ledig dag idag, men jag lovade igår att ev stå redo vid kaos på jobbet idag. Mycket riktigt! Ett pling i telefonen och helt plötsligt står jag i köket på jobbet och rör ihop alla våra smetar och röror (många cateringbeställningar den här veckan, då det firas både nationaldag och student).
Mums