Volauvent, försvenskning av franskans vol-au-vent är en smördegsbakelse som man gör av ringformad utstansad smördeg ovanpå rundlar av smördeg så att man får ett hål som man fyller.
Man kan även kalla dem krustader.
Du kan använda lite högre smördeg som jag på bilden eller en mer utkavlad.
Jag köpte mina stansar på Ica maxi men även IKEA ska ha.
Jag är inte så förtjust i mjölstuvning så jag stuvar gärna med att låta grädden reducera och sedan förtjockna med västerbottensost men ni kan stuva med mjöl om ni vill, ost tycker jag är gott ändå men då kan det behöver mindre mängd.
Vill man kan man ju även göra en kräftröra istället. Ersätt då grädden med lika mängder creme fraiche och majonnäs och koka inte upp utan gör en kall röra (då skippar ni även smöret)
Alla sätt är bra utom de dåliga 😉
Dessa godingarna pryder vilket festbord som helst! Gärna med ett glas Champagne =)
Skriv utVol-au-vent med kräftstuvning
Ingredienser
1/2–1 dl västerbottensost (mer om mjöl utesluts)
Instruktioner
Lägg undlarna på en plåt med bakplåtspapper.
Låt svalna och fyll sedan med kräftstuvningen.
Kräftstuvning:
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
1 kommentar
[…] att fylla smördegsbakelser […]