Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

SKAGENRÖRA


Ingredienser

500 g skalade räkor
1 dl majonnäs
1,5 dl crème fraiche
100 g färskost (philadelphia)
2 msk finhackad rödlök
1 kruka dill
1/2 pressad citron
2 tsk dijonsenap
2 msk röd stenbitsrom (eller löjrom)
Salt och peppar efter smak
(ev. lite riven pepparrot i)


Instruktioner

Grovhacka räkorna om de är stora, eller lämna dem hela om de är små.
Blanda basen:
I en stor skål, blanda majonnäs, crème fraiche, färskost, finhackad röd lök, dill, citronsaft och dijonsenap.
Vänd försiktigt ner räkorna och romen i majonnäs- och crème fraiche-blandningen.
Smaka av med salt och peppar. Justera mängden citronsaft eller dill om det behövs.

Servera:

Lägg upp Skagenröran på ett fat eller i en skål.

Toppa med en klick löjrom eller stenbitsrom om du vill.

Garnera med citronklyftor och dillkvistar.