Rockar sockorna och kroppen i gungning

20 mars, 2015

Heeeej raringar!
Jag fick inte till ett blogginlägg igår tyvärr!
Mår ni bra!? Det är ju freeeeeeeeedag!
I dag rockar vi sockorna! Olika är bra!
I vår familj är det inga problem att hitta omaka par strumpor, så det var en väldigt lugn morgon! Haha! Annars är det ett stående stressmoment i vår familj, att hitta strumpor som matchar!
Jag rockar sockar i mitt lilla hemmagym!

20032015-2015-03-20 09.32.45

Förra veckan kom jag i riktig obalans!
När man som jag haft stora ät & viktproblem så är min nuvarande kost och mitt nuvarande må-bra tillstånd så självklart att jag inte tänker på det längre. 
Jag vaknar på morgonen, är inte hungrig eller sugen eller tänker på mat. Äter oftast första målet mat efter träning, tränar jag inte så blir det generellt att jag äter runt 11-14. Äter oftast 1 eller 2 mål till efter det, njuter av mat, slutar äta när jag är mätt och allt är frid och fröjd.
Jag mår bäst av att inte äta ofta eller tidigt, jag har skrivit om det så många gånger men fasta påverkar många saker i vår kropp och knopp gynnsamt och många inser i dag att frukost är något som många mår bra av att äta senare.
Hur som haver, förra veckan så blev mitt ”glas överfullt”. Jag gjorde helt enkelt lite för många fel för att min bägare skulle rinna över och helt plötsligt fann jag mig konstant sötsugen, konstant hungrig och tankarna var helt fixerad vid mat och vad jag skulle äta.
Med andra ord ett tillstånd jag känner igen från förr och som jag i prncip aldrig har längre eftersom jag äter Må-bra kost!
I måndags var det därför stramare tyglar men det intressanta var att jag fortfarande var så hungrig på morgonen, åt därför frukost tidigt och omedelbart blev jag hungrig och sugen igen. 
Så i onsdags så var det bara att sitta på händerna och strunta i det och äta frukosten senare och pang så fungerar det mycket bättre!
Ju oftare jag äter, ju mer vill ja ha, ju tidigare jag äter, ju mer hungrig och sugen blir jag – Så fungerar jag och jag är mitt eget facit så bara att följa det.

Först gymmet och körde mycket axlar och triceps. Lofsans nya klädkollektion i samband med R Sportswear åkte på, älskar färgerna!
19032015-2015-03-19 13.49.20

Efter träning blev det en smarrig omelett med buffelmozzarella, spenat och drakfrukt.
19032015-012A7820

Nu är klockan snart halv tolv och jag börjar bli lite småhungrig så NU blir det frukost! =)
KRAM på er!!

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


5 kommentarer

Mariah 22 mars, 2015 - 13:13

Hej Åse
Har i dagarna börjat följa din blogg (tack vare Magnus Carlsson och Mats). Jag gjorde en gastric by pass för ca 2.5 år sedan, och ska enligt dom äta 3 ”lagade mål” och 3 lättare mål under dagen.
Har du några tips till mig, då jag är i en ”ät-period” och kan ätaätaäta utan stopp. Visst kroppen skriker att jag ska lägga av men det går inte. Tips på mättande nyttig mat vore trevligt, då jag pga värk inte kan motionera och aktivera kroppen tillräckligt för att balansera kost och motion.
Ha en bra söndagseftermiddag.
//Mariah

Svara
Åse 22 mars, 2015 - 18:31

Hej Mariah! Allt sådant hittar du i mina böcker, jag har tyvärr inte möjligheten att tipsa personligt. Lycka till!

Svara
Camilla p-a 20 mars, 2015 - 16:28

Hej Åse!
Tack för att du tuta i en att man är sitt egna facit. Det gör att jag är extra obserervant hur kroppen reagerar. Testar fortfarande och finjutear här och där. Testar lite gammaltch lite nytt! 😉
För mig är det bra med tre fyra mål nu ( innan två stora) men…frukost:
protein och fett, tex lch bröd eller om jag inte hunnit baka, tunna smörgåsrån/tunna glutenfria knäcke. Max två på morgonen. Sedan ägg, avocado, tonfisk, majo, bregott osv. Då håller jag mig mätt och får inget blodsockerfall under dagen.
Då blir de lättare för mig att äta en bra lunch och middag och att inte slänga i mig och överäta…jag äter också på assietter nuförtiden, tar små tuggor och ger måltiden tid.
Och tänk vad dessa små och andra knep gör skillnad! Jag ställde mig på vågen och för först gången på länge, var jag unde 80 kilo! Yea! 😀

Svara
Suzanne 20 mars, 2015 - 13:27

Åt två skivor av ditt ”Erikas nöt- och fröbröd” vid 9-tiden och är fortfarande proppmätt.
Lunchen står fortfarande i kylen och väntar ………….. och jag blir så frustrerad för jag är ju itutad sedan barnsben att äta lunch och inte hoppa över den. Det gäller att programmera om sin hjärna också J Trevlig Helg!

Svara
Camilla 20 mars, 2015 - 13:16

Åh vad jag känner igen det där! Jag är nästan ständigt hungrig och är väldigt sötsugen. Jag började äta frukost för några år sedan, när barnen blev några år och man ville äta ihop. Men jag blir ALLTID så hungrig nästa direkt efter frukost. Man har ju alltid hört att det är så bra att äta frukost och nu har jag vant mig vid det och tycker det är gott. Men jag har ibland funderat på att sluta, för det känns som att jag inte blir lika hungrig och håller mig längre då konstigt nog. Jag har lagt på mig några kilo de senaste åren och jag tänker att det kan vara de ”onödiga” kalorierna jag äter under morgon/förmiddag. Innan har jag alltid hållit vikten genom att kunna äta lite av ”allt”.
Idag ska jag i alla fall baka din citron/kokoskaka:), det var därför jag gick in här för att leta fram receptet.. Sen ska jag nog läsa lite mer om dina frukostvanor.
Trevlig helg
Camilla

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.