Ricottalax med citron, basilika och citronsmörsås

21 maj, 2019

Innehåller annonslänkar till Bodystore

Goood förmiddag finingar!

Jag sitter och sippar på min ACV och beställer lite mer collagen och äppelcidervinäger. (info angående collagen och äppelcidervinäger i länken till vänster) Det tar slut snabbt här hemma =) Jag förser även min äldsta dotter som inte bor hemma med det som håller sitt sockersug i schack mycket bättre med ACV!
Äppelcidervinäger har jag till det mesta istället för vanlig vinäger, balsamvinäger och collagen är vi noga med att ta!
Vi använder numera fräsmst Nyttoketes collagen från gräsbetande kor och Bragg’s äppelcidervinäger.
Numera tar jag en kapsel av R-ALA också på morgonen på fastande mage.
R-ALA (bioidentisk alfa-liponsyra) är en kraftfull antioxidant som hjälper till att skydda mot fria radikaler, bidrar till ett stabilt blodsocker, reducerar inflammation, påverkar leverproduktionen positivt och verkar i kroppens alla celler (Hej anti-age!)
Kroppens förmåga att producera ALA är väldigt begränsad och vi får i oss denna viktiga antioxidant via bla lever, njure, spenat, broccoli och potatis. Nu äter jag varken inälvor eller potatis (så ofta) och mer R-ALA kan inte skada.


Förutom att verka som en antioxidant som skyddar våra celler så har ALA visat sig effektivt mot de som vill nå en lägre vikt genom att det ökar insulinkänsligheten (hos diabetiker upp till 50%) och ämnesomsättningen.

Nåja, det var lite kostsnack =) Som ni ju vet att jag BRINNER för! Jag tycker det är så coolt hur det vi stoppar i oss kan påverka både vår hälsa, hunger, mättnad och det allmänna måendet!

Apropå bra kost! I går gjorde jag detta till middag – såååååå gott! Ge mig fet fisk och grönsaker och jag är i hamn =)
Makrill och ägg äter jag till frukost (när jag nu äter den, oftast på eftemiddagen) ofta.

Ugnslagad lax med en ricottaostfyllning, sparris och till det en citronsmörsås

Skriv ut

Ricottalax med citron, basilika och citronsmörsås

  • Författare: Åse
  • Portioner: 2 1x

Scale

Ingredienser

2 portionsbitar laxfilé
200 g ricotta
Drygt 1 dl parmesan, riven
1/2 dl grovt hackad basilika
skalet av 1/2 citron (ca 23 tsk)
salt, peppar

Citronsmörsås:
1/2 dl färskpressad citronjuice
2 msk smör
1/4 schalottenlök, finhackad
1 msk hackad bladpersilja
(ev en skvätt grädde)
lite salt och peppar


Instruktioner

Sätt ugnen på 220 gr.
Lägg laxfiléerna i smord form. Salta och peppra.
Rör ihop ricotta, parmesan, basilika och citronskal. Salta och peppra efter smak.
Lägg oströran ovanpå laxen. Sätt in i ugnen i 15-20 minuter.
Under tiden gör smörsåsen:
Värm upp citronsaften med schalottenlök i en stekpanna. Reducera till ca hälften. Rör ner smöret och låt det sakta smälta ihop med citronjuicen. Rör ner hackad persilja och smaka av med lite salt och peppar. För en krämigare smörsås rör ner lite grädde.
Servera med stekt/förvälld sparris.


3 kommentarer

Helena 24 maj, 2019 - 20:45

Yummy! Köpte hel laxsida och la ricottakrämen på. Var i paltkoma-land efteråt, men satt ändå och åt resterna en lång stund efter. Supergott!

Svara
Åse 25 maj, 2019 - 13:27

Härligt att höra! 💙

Svara
Barbro 21 maj, 2019 - 15:07

Verkar spännande med ricottaosten i- får nog testas nån dag.
Jag brukar blanda feta som jag har mosat i grädde och lite chili samt vitlök o rosmarin och sen i ugnen är också gott.
Ha en fortsatt bra dag..

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.