Plättar (pannkakor) med färskost

av Åse

God morgon!

Min skidåkare kom just uppsläntrandes här, han kom hem från Österrike inatt och givetvis har han vurpat i backen så han har skadat sin axel, inte så lägligt nu när vi ska tömma sovrum och walk in closet tills målaren kommer i mitten på nästa vecka. Nåja viktigast är så klart att det inte är något allvarligt – han får ta sig till lättakuten i morgon.

Jag har precis gjort ett gäng plättar, de är ju så himla goda och så enkla att svänga ihop!
Färskost (tex Philadelphia) ägg, lite Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium) och gärna lite vaniljproteinpulver för god smak och fluffigare konsistens men det är inget måste. Ett tips är att ha i 2 msk mandelmjöl istället för vaniljprotein.

Slurp! Lite hallon och vispad grädde // rysk yoghurt är gott till!
Eller skippa vaniljproteinpulvret och servera dem som Croque Monsieur

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Plättar (pannkakor) med färskost


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

Ingredienser

2 ägg
50 g färskost
1 tsk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
en nypa salt
ev. 15 g vaniljproteinpulver eller 2 msk mandelmjöl
kokosolja utan smak att steka i


Instruktioner

Mixa allt med stavmixer.
Hetta upp olja i stekpannan, häll i smeten (knappt 1/2 dl) stek på medelvärme tills plättarna fått fin färg. Vänd försiktigt.

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

9 kommentarer

Serri 23 september, 2021 - 08:21

Hej
Tror du att de hade gått att göra i ugnen?

Svara
Åse 23 september, 2021 - 10:46

Javisst men de blir ju så klart godast när man steker i matfett., Fett är ju en smakbärare och de blir krispigare.

Svara
Marie 24 januari, 2021 - 12:55

Kanske en dum fråga men kan man frysa dessa pannkakor?
Jag börjar LCHF imorgon, förra gången gick jag ner mkt men har gått upp igen…Det svåraste för mig är mättande luncher att ta med till jobbet…..
Mvh Marie






Svara
Åse 24 januari, 2021 - 15:50

Hej! Absolt det går bra! Lycka till!

Svara
Malin 17 mars, 2019 - 16:22

Aldrig provat att göra dem med ost, men dem blev ju ljuvliga. Jag lade lite kanel i smeten, så gott till en kopp kaffe efter söndagspromenaden. Stackars Daniel och stackars dig om ni inte får klart er walk in closet i tid😉 hoppas inget gått sönder, krya på honom!
Kram kram 🤗❤

Svara
Fia 17 mars, 2019 - 14:56

Mums! Vilken fin färg det blev på pannkakorna. Använder du gjutjärn?

Svara
Åse 18 mars, 2019 - 08:35

Hej! Nej detta var en keramisk panna =)

Svara
ÅsaS 17 mars, 2019 - 11:26

Skönt att ha honom hemma igen, men attans otur med axeln. Förhoppningsvis blev det bara en rejäl smäll och allmänt mörbultad axel och inget brutet/spräckt. Men det gör jäkligt ont ändå.. Vet av egen erfarenhet, då jag flög i backen från hästryggen i höstas.
Pannkakor/plättar, det är gott det! Brukar göra dina keso-plättar ibland. Mättande och goda.
Idag blir det dina persiljejärpar till lunch. Jag fick med mig en låda sådana från mamma igår. (Bortskämd? Jaaa! 😂) Hon hade sett länken på fejjan, och blev nyfiken. Hon var väldigt positiv till hur enkelt det var att göra dem, och att man inte behövde ”100 ingredienser”.
Önskar er en fin söndag! Pyssla om maken och njut söndagen! Kram 💜

Svara
Åse 17 mars, 2019 - 12:01

Ja hoppas det! Han käkar lite tramadol nu så får vi se! Förhoppningsvis bara mjukdelskada.
Åh gulle mamma! Vad roligt att det passade! 💕
Söndagskram! ✨

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.