Pastagratäng med kyckling och tomatsås.

av Åse

6 port á 4 pts för sås (lägg till för pasta)

1 pkt bacon
2 stora kycklingfiléer ca 450 g
2 pkt Kelda italiensk tomtasås med creme fraiche
1 stor purjo
färska champinjoner
60 g riven 13% ost
valfri mängd pasta (4 pts) eller fullkornspasta (3 pts)

Skär baconet i skivor och stek upp, låt fettet rinna av på lite hushållspapper. Skär upp purjo, champinjoner och kycklingen och stek i stekpanna med lite oljespray. Krydda med salt och peppar.
Koka pastan i lite salt eller buljong.
Lägg den färdigkokta pastan (gärna al dente!) i en form och fördela kycklingröran jämt över. Strö baconet över och häll sedan såsen över. Strö till slut osten över och gratinera i nedre delen av ignen, ca 10-15 min i 250 grader.

Jag har även gjorde denna rätt med 10% köttfärs istället. 600 g till 6 personer. Då blir såsen 5 pts + pasta (tex valfri mängd 3 pts) men då skippar man baconet.

IMG_1611IMG_1611

JUST NU! Kampanj på LYMPHA VIBE (läs mer om den HÄR)
Min kod 56KILO ger ytterligare 25% rabatt på den här grymma vibbplattan!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

5 kommentarer

Annika 7 januari, 2007 - 21:48

Måste prova!

Svara
Nettan 7 januari, 2007 - 20:47

Det ser väldigt gott ut, blir nog till att testa under veckan som kommer!

Kram

Svara
Åsa N 7 januari, 2007 - 12:50

Receptet utskrivet. Tack!

Svara
Sara 7 januari, 2007 - 11:25

Ser jätte gott ut det där! Och enkelt…. sånt gillar vi 😀

Svara
Pjodden 7 januari, 2007 - 00:37

Guuud så smarrig den ser ut att vara!! Fast magen är mätt så rinner snålvattnet till 😉
natti

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.