Pasta med saffranssås, räkor och ugnsbakade tomater

27 april, 2019

Innehåller annonslänk

Vänner!

I dag sov jag till 10.
När hände det senast undrar jag? Men jag är tacksam för en kropp som är duktig på att tala om när den mår bra, när den inte mår bra, när den är utvilad, när den behöver sova mer, när den behöver mer träning osv.
Det har inte alltid varit så.

Idag har vi en fixardag, Daniel monterar garderober på löpande band! Snaaaaaaaart klar i vår WIC så jag kan visa er!
Det blir precis som jag tänkt mig ♥️

I går var det högsommar här kändes det som, magiskt ljuvligt! Nästan 25 grader och syrran och twinsen kom över på en spontanare.


Älskar vår lilla grannsämja här på Silvåkra! Syrran som bor 4 minuters promenad härifrån och Granne Anna och Jolanta som bor tvärsöver och så våra härliga pensionärer runtom som kommer med odlade chilifrukter etc.
Som jag trivs här!

Titta på de här två då. Tänk att just dessa tu kom som ett utropstecken i vår stora familj!
Vi är tre systrar och gemensamt har vi 12 barn, sådan rikedom!

Eden och Adele – jag måste titta dem i ögonen för att se skillnad på dem. Jag gör fel, fast ytterst sällan.
Mina fina systerdöttar ♥️

Min Juni som fyller 13 år i år! Kan inte förstå.

Och jag som bloggat ända sedan Nicholas & Michelle (i år 22 år) var 1 år. Sveriges äldsta bloggare? haha!
Influencer är inget ord jag känner mig tillfreds med, jag bloggar =) Punkt!
Kommer ihåg när man gjorde ETT inlägg i veckan och fick 200 kommentarer på det 😅 Det var innan instagram och facebook.

Mycket som flutit under broarna, både i mitt liv och i bloggklimatet. Usch så hårt det kan vara emellanåt.
Så många elaka små människor som sitter på sin kammare och tycker och tänker och spyr sin galla.
Jag är lyckligt lottad som får lite av det även om jag får mina kängor emellanåt, men det är mitt val att låta det påverka mig eller inte och jag väljer att inte låta det påverka mig. För trots allt så är karma en bitch och det man sår det skördar man. ♥️
Är det inte så?
Än är jag inte trött på att driva 56kilo även då jag ibland tar timeout och laddar för ny inspo 💕

Kolla in denna trion. Twinsen och Oliver (Anna och Joels nästyngsta)

Vi satt ute i kvällssolen i flera timmar och planerade för vår 1 månads Spanien trip ihop 5/6-5/7 – Det är ju inte långt kvar nu! Så LJUVLIGT det ska bli! Ni får ju följa med så klart 🌸

Jag och sis gick in för att förbereda maten. Lite bubbel i glasen är en självklarhet till kockarna en fredagkväll 🙋🏻‍♀️

MSC Vannameiräkor med chilikryddning,

I Airfryern: 6-8min på 180 gr

1 tsk chiliflingor


1 tsk chilipulver
1/2 tsk havssalt
1/2 tsk svartpeppar
8-12 färska stora räkor

Detta är mitt nya! Så GOTT!
200 g i 20-25 minuter (salta och peppra) och de blir underbart söta och goda.

Detta är en ny favorit!

När Sanna och Edwin var här så berättade de hur nöjda de var över sin Philips Airfryer! Jag har ju haft OBH Nordics ActiFryer tidigare och det är lite same same men denna verkade grym!

Jag har provat att göra rotfrukter i den, potatis etc och det blir så bra! Snabbt och enkelt och bra om man har ngt i ugnen som kräver annan ugnsvärme.

I går gjorde jag räkorna i den – såååå enkelt och man slipper stekos etc.

HÄR köpte jag min.

Jag gjorde en saffranssås snabbt och enkelt som jag sedan hällde över pastan.

Toppade med räkorna

och de varma ugnsbakade tomaterna!

LJUVLIGT!

Eden har alltid haft ett speciellt bond med Daniel. Hon kryper ofta upp i hans knä och kelar. Lillstump!

Har varit så sedan gammalt.. ♥️

Receptet på saffranssåsen? Den kommer här! Ha den till kyckling, räkor, etc!

Skriv ut

Saffranssås

  • Författare: Åse

Scale

Ingredienser

1 vitlöksklyfta, finriven
12 tsk olivolja
1 paket saffran
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
1,5 msk kycklingfond
2 krm cayennepeppar
1 dl vitt vin
salt, peppar


Instruktioner

Fräs vitlöken och saffran i olivolja,rör ner övriga ingredienser. Låt allt koka ihop en stund. Servera till pasta, kyckling, fisk och skaldjur.


20 kommentarer
10

20 kommentarer

Anna-Karin 12 maj, 2019 - 09:12

Lagar ofta dina smarriga recept och detta var det godaste jag tror jag har ätit. Och snabblagat som det mesta! Tack Åse 🙏🏻☺️

Svara
Eva 29 april, 2019 - 08:14

Mys med familjen och nära är det bästa❤️
Finns inget som slår det!

Jag läser matbloggar som inte gör så många inlägg så man behöver ju inte göra det. Jag följer ändå och får inspiration. (Kryddburken tex)
Kvalitet som räknas och inte kvantitet tycker jag.

Älskar din blogg också med variation! Och reklam inlägg som jag inte är intresserad av scrollar jag bara förbi👍 ( tex klockor och mobilskal, det är lite tjatigt när alla lägger ut jämt)
Alla kan ju inte tycka om allt och då väljer man det som tilltalar en själv och sållar lite.

Stor kram och tack för inspiration och tips❤️

Svara
Åse 29 april, 2019 - 08:43

Hej Eva!
Absolut bästa approachen, acceptans och att scrolla förbi det man inte gillar! ♥️
Härligt att du trots allt gillar variationen här. Till syvende och sist så är det minst 80% recept i denna bloggen 🥓🍷🧀 och kvalitet framför kvantitet absolut.

Kram!

Svara
Anna B 28 april, 2019 - 20:04

Vilken lycka att ha sin syster så nära. Och ni verkar ha så himla kul ihop! Men vad roligt att vi får följa med!😉😘

Svara
Samone 28 april, 2019 - 19:01

Tack för god mat och sällskap <3
Puss

Svara
Anna 27 april, 2019 - 20:44

Hej!
Å som vanligt; tack för att du ”delar med dig”!!! 🥰 Bra att strunta i alla troll!!
Tänkte fråga om ditt bubbel, brukar du hålla koll på kolhydrater på dem och dina vita viner oxå? Och i så fall; vad hette det du hade här? Tar tacksamt emot tips på sorter med lite mindre kolhydrater…
Hoppas att ni får en masss regn nere i söder nu!! Kram!!!

Svara
Åse 28 april, 2019 - 08:06

Hej Anna!
🥰 ja absolut! På systemets etiketter står alltid mängden socker per liter. Jag väljer alltid viner med mindre än 3 g socker per liter. Det är lätt att hitta! De flesta röda ligger där (zinfandel, amarone mfl ligger högre) och många vita!
När det gäller bubbel så dricker jag oftast cava Brut Nature som är mkt låga i socker (mindre än 3 g per liter) – prosecco är oftast sötare

Kram!

Svara
A-K 27 april, 2019 - 20:18

Kanske en korkad fråga, men kan man använda varmluftsugn istället? Tror du det blir någorlunda samma princip o tillagningstid? För övrigt älskar jag dina recept, alltid ett säkert kort😊!

Svara
Åse 28 april, 2019 - 08:08

Hm tror inte riktigt man får detta krispiga då en varmluftsugn är större och airfryern har snabbcirkulerande luft

Svara
ÅsaS 27 april, 2019 - 18:56

Jaa, vilka härliga sommardagar vi har haft nu, redan i april! Helt underbart! Vad mysigt det måste vara att ha syster med familj så nära inpå knuten, och bara kunna kvista över när andan faller på. Bra grannar är guld värt, oavsett ålder. Här har vi pensionärer och 30-åringar runtom oss. En rätt skön blandning.
Idag har jag haft en heldag i stugan med mamma. Vi har vädrat ut vintern så till veckan ”flyttar hon ut på landet” och lever pensionärslivet där, där hon trivs så otroligt bra och alltid har nåt att göra.
Den där pastan och räkorna måste jag göra i veckan. Det lät så himla gott! Har ett paket frysta jätteräkor som jag först tänkte göra spanska gambas på, men det går ju att köpa fler till det.
Ordet influencer har jag lite svårt med, så jag kallar er för bloggare, och jag hoppas att ingen av alla jag följer tar illa upp. 😉
Nä, nu ska jag slänga ihop middag till resten av familjen, som är ute i motionsspåret i skogen och springer. De lär vara hungriga när de kommer hem!
Ha en fin kväll! Det ska iaf jag!
Kram 💕

Svara
Ulrika 27 april, 2019 - 18:21

Tyvärr så gällde inte 25% rabatt på airfryer….endast fri frakt…

Svara
Åse 27 april, 2019 - 18:23

Nääääj vad trist! Då tar jag bort den länken!

Svara
Therese 27 april, 2019 - 17:54

Har följt dig säkert 10 år 🙂 kommer inte ihåg vad den första hette. Mkt med renovering och så. Sen moment manöver och 56 kilo 🙂
Hur länge hade du inne räkorna? Och kryddning eller marinad?

Svara
Åse 27 april, 2019 - 17:56

Hej raring! 💕 Uppdaterade med kryddningen – 6-8 min i Airfyern!

Svara
Therese 27 april, 2019 - 18:02

Tack 🙏💕 Ska testas! Och tack för tipset på pastan. Den har jag aldrig sett. Ska genast leta upp den.

Ha en fin kväll!

Svara
Louise 18 augusti, 2019 - 15:42

Tips på hur jag gör med räkorna utan airfryer?

Svara
Åse 18 augusti, 2019 - 15:50

Steka i olja i stekpanna 3-4 min blir nig bäst

Anna H 10 maj, 2019 - 14:12

Men så gott det såg ut! Gillar att lösa din blogg. Ni berkar ha det så mysigt!
Alltid drömt om att ha systrar! 😁

Svara
Åse 10 maj, 2019 - 15:21

Tack snälla! Kul att höra att du gillar bloggen 🌸

Svara
Jenny 27 april, 2019 - 17:41

Åh så mysigt att ha syrran så nära❤ denna pastan har jag ej testat, det måste jag nog göra👍 har en son som letar rätt protein, toppar formen för en tävling i crossfit i maj👍 ha det gött

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.