6,2K
Fjädrar hör ju till påsken 😉 Mitt fina roséhalsband med blå fjädrar + tunika från Plain Vanilla
Svärmor kom sedan hit på eftermiddagen och vi njöt av god mat tillsammans.
Jag hade gjort goda Deviled eggs (djävulska ägg) – sååååå goda!
Skriv ut
Jag gjorde även en gubbröra som var väldigt uppskattad! Yummie!
Skriv ut
Ljuvlig äggtoddy pannacotta med lime och jordgubbar fick avsluta middagen! Såååååååååååå gooooooooood!
Jag orkade dock inte min så den sparar jag till i dag eller i morgon.
OBS att jag hade glömt grädde i receptet när jag lade ut det, det är uppdaterat nu!
I dag blir det påskfika hemma hos mamma med systrar, svågrar och barn ♥
Fortsatt GLAD PÅSK!
Vilket VÄDER!!! Jag ska svida om till bikini och lägga mig i solstolen om en stund. Årets varmaste dagar, underbart!
Vi hade en skön och mysig påskafton. Först kom påskharen och barnen fick leta upp ägg i trädgården och sedan intog vi en brakfrukost, mums!
Fjädrar hör ju till påsken 😉 Mitt fina roséhalsband med blå fjädrar + tunika från Plain Vanilla
Svärmor kom sedan hit på eftermiddagen och vi njöt av god mat tillsammans.
Jag hade gjort goda Deviled eggs (djävulska ägg) – sååååå goda!
Skriv ut
Deviled eggs
- Totaltid: 15 minutes
Ingredienser
- 6 ägg
- 1 tsk dijonsenap
- 0,5 dl majonnäs
- 1 liten finhackad schalottenlök
- några skvättar tabasco eller het chilisauce
- salt, svartpeppar
- röd paprika
Instruktioner
- Koka äggen i 8 minuter (hårdkokta)
- Skala dem och dela dem på längden. Gröp ur äggulan och mosa med gaffel i en skål.
- Blanda äggulan med övriga ingredienser och fyll äggvitorna med röran. Strössla finhackad paprika innan servering.
- Förberedelsetid: 15
Näringsinnehåll
- Portioner: 4
Jag gjorde även en gubbröra som var väldigt uppskattad! Yummie!
Skriv ut
Gubbröra
Ingredienser
- 1 rödlök
- 2 hårdkokta ägg
- 2 burkar Grebbestad ansjovis + lite av spadet
- 1/2 dl finhackad gräslök
- 1/2 dl finhackad dill
- 1 dl creme fraiche
- 1/2 dl majonnäs
- 1 msk hackad kapris
- 1 dl riven västerbottensost
- smör, salt och peppar
Instruktioner
- Fräs finhackad rödlök i lite smör, det ska inte få för mycket färg, bara mjukna. Lägg i skål tillsammans med finhackat ägg och övriga ingredienser.
Näringsinnehåll
- Portioner: 4
Ljuvlig äggtoddy pannacotta med lime och jordgubbar fick avsluta middagen! Såååååååååååå gooooooooood!
Jag orkade dock inte min så den sparar jag till i dag eller i morgon.
OBS att jag hade glömt grädde i receptet när jag lade ut det, det är uppdaterat nu!
I dag blir det påskfika hemma hos mamma med systrar, svågrar och barn ♥
Fortsatt GLAD PÅSK!
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
17 kommentarer
Hej! Tack för alla dina fina tips, idéer och pepp! I receptet ovan för Gubbröra står det creme fraiche 2 gånger, skall det vara något annat än creme fraiche på någon av raderna?
Hej! ja det ska vara 0,5 dl majonnäs istället! Jag ändrar!
[…] En soft påskdag här kan man säga. Just avverkat varsin pizza. Tybble pizzeria (favvo!) hade påskstängt tyvärr så vi chansade på hemkörning men näää. Inte gott. Nåja, i går däremot åt vi desto godare. Knytis hemma hos grannarna. Jag hade med min skagencheesecake (recept HÄR), gravad och varmrökt lax med såser (hjortronsås HÄR och romsås HÄR), sill och Åses gubbröra. […]
[…] PÅSK på er alla! Nu ska jag ställa mig och göra Gubbröra på order från Micke här! […]
Hej!
Ska man använda spadet till gubbröran eller ej? Har inte gjort det förut så jag är okunnig på den biten.
MVH Åsa
Nej inte spadet =)
Hoppas hoppas du ser detta 🙂 Har du gjort gubbröran dagen före? Vill förbereda så mycke som möjligt men en del röror blir så vattniga om dom får stå så vågar inte chansa 😀 Glad Påsk önskar jag er!!
Men JA vad glad jag blev att jag hittade hit! Toppenfina matbilder och recept! Precis den typ av inspiration jag letar efter såhär preciiiis i början av the big change (första socker- och mjölfria dagen igår, efter ett försök tidigare i vår som dessvärre sprack efter knappt sex veckor). De djävulska äggen alltså, lägg AV, matporr på hög nivå! Kram från en äggälskande sockermissbrukare, FÖREDETTA sockermissbrukare menar jag såklart 🙂
Välkommen hit! Och varmt lycka till, detta kan ju du! =)
Hejhej!
Gjorde din pannacotta till efterrätt igår då vi träffade goda vänner. Stressgjorde efter den gamla varianten utan varken grädde eller vamiljpulver så nu förstår jag varför du har lagt till lite grädde 😉
Alla tyckte att den var jättegod ändå, men nu blir jag extra sugen på att prova din nya variant!
Vilket väder ja, minst sagt!
Kram, kram!
Hoppas det smakar 😉 KRAM!
Hej Åse! Längesen….(fast jag kollar din dig både här och följer dig på instagram) Glad Påsk ska jag väl säga också!! 🙂
Väldigt trevliga ölglas du har!! Var har du köpt dom?? Ser att det står Helsingborg på men vi ska dit över Valborg så kanske jag kan hitta dom i någon butik?!
Kram Kram i den uuunderbara värmen!
Jenny
Halloj! De är köpta på Cervera och är från Ritzenhoff och märken från svenska bryggerier. Kram!
Hej
Jag har en fråga ang kcal. Jag vet att du inte använder dig av det, men jag tänkte fråga i alla fall. Vet du hur mycket kcal 1.5 msk chiafrön+1 dl krämig kokoksmjölk+1 nypa vaniljpulver är?
Jag har absolut ingen aning hur man räknar ut kcal.
Fortsatt trevlig påsk
Nej tyvärr! Men lägg in i tex lifesum eller matdagboken.se
Hmmm, inte undra på varför min Äggtoddy pannacotta blev lite konstig.
🙂 sorry!