Örtkryddad kycklinggryta

1 januari, 2006

4 portioner á 8 pts

2,75 dl okokt ris (parboiled så håller du nere GI)
2 tetrapack av keldas örtsås
4 kycklingfiléer
1 purjolök

Gör så här:
Koka riset.
Strimla kycklingfilén, krydda gärna med Santa Marias /Viktlök/Örter


Stek upp kycklingen med purjolöken och häll sedan det kokta riset i en ugnsform, fördela den stekta kycklingen/purjon över och töm de två keldasåserna över. Gratinera i ca 250 g med folie över. (ca 10-15 min)

Severa med en god sallad till, tex tomatsallad! (skivade tomater, skivad rödlök och balsamvinäger, italiensk salladskrydda)

Källa: Eget recept

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde!

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.