Tänkte göra en cheesecake till lördagsgottet och hittade ett cheesecakerecept på en amerikansk sida som jag konverterade till svenska mått.
TOTALSMARRIGT!!!!!!
16 portioner
199 kcal /portion
18 g fett
2 g kolhydrater
Deg:
2,5 dl mandelmjöl (mald sötmandel – tex med mixer)
2 msk canderel strö
2 msk smält smör
Fyllning:
700 g philadelphiaost
1/2 dl creme fraiche
4 ägg
1 dl canderel strö (eller annan sötning efter smak)
1/2 msk vaniljpulver alt vaniljsocker
1 msk saft av citron
Sätt ugnen på 190 g.
Mal mandeln i mixer till mjöl, blanda i smält smör och sockerersättning.
Ta en springform och lägg bakplåtspapper runt bottnen, tryck sedan fast i formen och smöra både papper och sidor. Tryck ut i formen.
Grädda i ca 10 minuter. Ta ut formen och sänk värmen till 175 gr.
Vispa philadelphiaosten fluffigt, skrapa sidorna på bunken emellanåt så allt vispas ordentligt. Lägg sedan i ingredienserna ett i taget, vispa ordentligt emellan. Fyll formen med krämen, klä formens undersida och botten i folie och sätt i en större bakplåt med höga kanter. Häll kokande vatten runt om och ställ in i ugnen. Grädda i ca 60-90 minuter, innertemperaturen på cheesekaken ska vara 70 grader eller lite mjuk i mitten.
Låt kallna rejält i kylskåp innan den äts!
På bilden: Kakan delad i 8 delar och varma hallon/blåbär.
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på ALLT, tex hemmaträning & IR produkter. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

19 kommentarer
Har den i ugnen nu! Ska göra den till midsommar! Kan jag frysa in den och i sånnafall ska jag ha plastfolie över??
Tacksam för snabbt svar av någon som vet!
Kram och glad midsommar!
mums..denna ska jag testa i helgen…
Åhåhåhå vad detta såg gott ut då!! 🙂 Gjorde egna cheesecakemuffins nu i helgen men dom blev inte så goda. Tror det var den hackade choklade man skulle ha i (jag använde 85%) som gjorde att eftersmaken blev besk. Sen hade jag nog i för lite sötningsmedel oxå. Men nu vet man ju det till en annan gång hehe. Ang. detta recept… Ska det verkligen vara hela 700 gram philadelphia??
Jag blev oxå fundersam på mängden Philadelphia ost…
Vore tacksam för svar på detta så att jag kan prova göra cheesecaken i midsommar 🙂
//Mariah
Vad var du fundersam på? Mängden är 700g som det står. Kram kram
Tack för otroligt snabbt svar! 🙂
Yes, ska vara 700 g.
Hej,
Vad är vaniljpulver och vad köper man det? Är det helt utan socker?
Otilia:
Jag köpte mitt vaniljpulver på Malmborgs. Det är en liten burk som ligger i en liten liten kartong/ask. Ekologiskt var det oxå såg jag sen. (Mkt bra ju hehe) Den jag köpte fick jag ge 35.90 kr för så dom är kanske inte så billiga men verkar ganska dryg. (Håller länge mao) Kolla på din närmaste ICA KVANTUM eller Malmborgs. ICA Maxi kanske har? Willys har inte. Inte här i Limhamn iaf =/
Lycka till!
Glömde… ja den är helt utan socker. Den jag köpte är en mald vaniljstång från Madagaskar. ½ tsk vailjpulver motsvarar en tsk vanligt vaniljsocker =)
Gud så gott det verkar! Det måste jag verkligen testa. Tack för att du delar med dig.
Åh vilket härligt recept det låter som, det ska jag testa till midsommarfesten, som jag hoppas ska gå i lite GI tecken. kram!
TACK goa Åse!
För allt du delar med dig..
Hoppas att du fick en underbar morsdag med och alla andra mammor…
Kram Kram
Måste bara säga att jag tycker du är jätteduktig. Så driven och engagerad och påhittig. Och juste som delar med dig av det du hittar på också.
Ha en riktigt bra vecka! Kram Tina (hon som kör GI/VV på jämvikt, om du minns)
Denna ska jag definitivt pröva snart!
Ser jättegod ut!!
Hoppas du piggat på dig!
kram
OHH yes äntligen. Tack Åse.. Jag är en stor sucker för cheesecake men börjat lessna på den som jag gör till varje festlighet här hemmma. Denna ska jag testa absolut till nesta storhändelse.
Ser supergott ut!
Jag gjorde din GI-kladdkaka i veckan och den blev ju otroligt god. Mycket mäktig dock! Hade vänner hemma i torsdags och jag har fortf. en liten bit kvar i kylen. (Hade det varit en vanlig hade jag ätit upp resterna själv under fredagen ;-))
Åhh så gott det såg ut, måste man ju testa! MUMS 🙂