Ohhh-so-smarrig low carb cheesecake!

31 maj, 2009

Tänkte göra en cheesecake till lördagsgottet och hittade ett cheesecakerecept på en amerikansk sida som jag konverterade till svenska mått.
TOTALSMARRIGT!!!!!!

16 portioner

199 kcal /portion
18 g fett
2 g kolhydrater

Deg:


2,5 dl mandelmjöl (mald sötmandel – tex med mixer)
2 msk canderel strö
2 msk smält smör


Fyllning:

700 g philadelphiaost
1/2 dl creme fraiche
4 ägg
1 dl canderel strö (eller annan sötning efter smak)


1/2 msk vaniljpulver alt vaniljsocker
1 msk saft av citron

Sätt ugnen på 190 g.
Mal mandeln i mixer till mjöl, blanda i smält smör och sockerersättning.
Ta en springform och lägg bakplåtspapper runt bottnen, tryck sedan fast i formen och smöra både papper och sidor. Tryck ut i formen.
Grädda i ca 10 minuter. Ta ut formen och sänk värmen till 175 g.

Vispa philadelphiaosten fluffigt, skrapa sidorna på bunken emellanåt så allt vispas ordentligt. Lägg sedan i ingredienserna ett i taget, vispa ordentligt emellan. Fyll formen med krämen, klä formens undersida och botten i folie och sätt i en större bakplåt med höga kanter. Häll kokande vatten runt om och ställ in i ugnen. Grädda i ca 60-90 minuter, innertemperaturen på cheesekaken ska vara 70 grader eller lite mjuk i mitten.
Låt kallna rejält i kylskåp innan den äts!

På bilden: Kakan delad i 8 delar och varma hallon/blåbär.

001_1

19 kommentarer
0

19 kommentarer

Elin 17 juni, 2014 - 14:32

Har den i ugnen nu! Ska göra den till midsommar! Kan jag frysa in den och i sånnafall ska jag ha plastfolie över??

Tacksam för snabbt svar av någon som vet!

Kram och glad midsommar!

Svara
fiffiz 4 juni, 2009 - 19:09

mums..denna ska jag testa i helgen…

Svara
kcalo 1 juni, 2009 - 00:45

Åhåhåhå vad detta såg gott ut då!! 🙂 Gjorde egna cheesecakemuffins nu i helgen men dom blev inte så goda. Tror det var den hackade choklade man skulle ha i (jag använde 85%) som gjorde att eftersmaken blev besk. Sen hade jag nog i för lite sötningsmedel oxå. Men nu vet man ju det till en annan gång hehe. Ang. detta recept… Ska det verkligen vara hela 700 gram philadelphia??

Svara
Mariah Geijer, Edsbyn 2 juni, 2009 - 21:44

Jag blev oxå fundersam på mängden Philadelphia ost…
Vore tacksam för svar på detta så att jag kan prova göra cheesecaken i midsommar 🙂

//Mariah

Svara
Åse 2 juni, 2009 - 22:04

Vad var du fundersam på? Mängden är 700g som det står. Kram kram

Svara
Mariah Geijer, Edsbyn 2 juni, 2009 - 22:09

Tack för otroligt snabbt svar! 🙂

Svara
Åse 2 juni, 2009 - 22:04

Yes, ska vara 700 g.

Svara
Otilia 31 maj, 2009 - 23:34

Hej,
Vad är vaniljpulver och vad köper man det? Är det helt utan socker?

Svara
kcalo 1 juni, 2009 - 00:48

Otilia:

Jag köpte mitt vaniljpulver på Malmborgs. Det är en liten burk som ligger i en liten liten kartong/ask. Ekologiskt var det oxå såg jag sen. (Mkt bra ju hehe) Den jag köpte fick jag ge 35.90 kr för så dom är kanske inte så billiga men verkar ganska dryg. (Håller länge mao) Kolla på din närmaste ICA KVANTUM eller Malmborgs. ICA Maxi kanske har? Willys har inte. Inte här i Limhamn iaf =/

Lycka till!

Svara
kcalo 1 juni, 2009 - 00:49

Glömde… ja den är helt utan socker. Den jag köpte är en mald vaniljstång från Madagaskar. ½ tsk vailjpulver motsvarar en tsk vanligt vaniljsocker =)

Svara
Jeanette 31 maj, 2009 - 22:48

Gud så gott det verkar! Det måste jag verkligen testa. Tack för att du delar med dig.

Svara
Cia 31 maj, 2009 - 21:36

Åh vilket härligt recept det låter som, det ska jag testa till midsommarfesten, som jag hoppas ska gå i lite GI tecken. kram!

Svara
Margitha 31 maj, 2009 - 20:37

TACK goa Åse!
För allt du delar med dig..
Hoppas att du fick en underbar morsdag med och alla andra mammor…
Kram Kram

Svara
Tina 31 maj, 2009 - 20:32

Måste bara säga att jag tycker du är jätteduktig. Så driven och engagerad och påhittig. Och juste som delar med dig av det du hittar på också.

Ha en riktigt bra vecka! Kram Tina (hon som kör GI/VV på jämvikt, om du minns)

Svara
Pillan 31 maj, 2009 - 19:09

Denna ska jag definitivt pröva snart!

Svara
Jessica 31 maj, 2009 - 18:31

Ser jättegod ut!!
Hoppas du piggat på dig!
kram

Svara
Pusen stor sucker för cheesecake men börjat lessna på den som 31 maj, 2009 - 17:55

OHH yes äntligen. Tack Åse.. Jag är en stor sucker för cheesecake men börjat lessna på den som jag gör till varje festlighet här hemmma. Denna ska jag testa absolut till nesta storhändelse.

Svara
Jennie 31 maj, 2009 - 16:50

Ser supergott ut!
Jag gjorde din GI-kladdkaka i veckan och den blev ju otroligt god. Mycket mäktig dock! Hade vänner hemma i torsdags och jag har fortf. en liten bit kvar i kylen. (Hade det varit en vanlig hade jag ätit upp resterna själv under fredagen ;-))

Svara
Camilla 31 maj, 2009 - 14:40

Åhh så gott det såg ut, måste man ju testa! MUMS 🙂

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.