Och så ny vecka igen!

av Åse

Måndag!! Har ni haft en bra helg! Det har vi haft! I går fixade vi med mitt kontor här hemma, en ny dörr sattes in och nya rullgardiner sattes upp, blir jättebra! I dag ska jag bättringsmåla igenfyllda spackelhål;)

Jag hade en jättetrevlig fredagskväll med mammorna på vårt 5 års jubileum! Blev en hyfsat tidig kväll, var hemma vid 23. I lördags var vi bjudna till syster och svåger med två andra par för en trerättersmeny som gick i temat ”Vilt”. Vi fyra par kommer träffas fyra ggr detta året och nästa gång (april) är det vår tur! Får se vad vi ska ha för tema då!!! Alla betalar en given summa och det är för den summan (4 x summan) som man sedan väljer ut mat och dryck. Jag kände bara syrran och svågern så de andra paren var nya för mig men vi klickade alla och vi höll i gång ända till 4! Badade i deras utespa och delade många skratt!
I går var jag aaaaaningens trött kan jag säga!
I dag ska jag förutom att jobba och spackla även träna! När man känner för det minst, det är då man behöver det mest – är det inte så!?

Det har varit otroligt mycket kommentarer här på sistone och ni vet att jag älskar att föra en dialog med er! Hellre det än att man skriver inlägg som knappt får någon respons. Men jag vet att jag har missat mångas frågor etc så vet ni att ni saknar svar på något speciellt så är det bara att puscha för den igen så letar jag upp er fråga.

Ha en skön måndag!!


På väg till middagen med tjejerna i fredags


Förrätt hos Samone & Martin:  Viltcarpaccio med syltade kantareller och hjortronsås, västerbottensflatbröd.


Älskar min StyleSnob från Creative L!


Gänget!


Varmrätten: Hjortfilé med sallad på ostronskivling och svartrot, rödvinssås.

Stekta äppelskivor med skogsguld och en vaniljsås.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

16 kommentarer

Smaljeansen! 17 januari, 2012 - 09:09

Åh vilket härligt koncept, älskar middagsklubbar!

Svara
Jenjo 17 januari, 2012 - 07:34

Snygg som vanligt! 🙂
Maten ni åt såg supergod ut! Vilket kul koncept…!
Ha det bra.
Kramis!!!

Svara
Elin 17 januari, 2012 - 07:17

Snygging!

Svara
Ceciliah 16 januari, 2012 - 21:37

Helgen var perfekt! Testade NMT och det var så kul att nu har jag bokat upp mig för ett halvår! Gud vilken god mat!! Shit jag skulle få prestationsångest om jag skulle ta hem dem till mig!

Kramelikram!

Svara
Maria i Gbg 16 januari, 2012 - 21:03

Vad roligt med nya bekantskaper som det funkar med direkt. Blir spännande att höra vad ni hittar på för tema april. 🙂
Jag vill bara passa på att tacka för det underbara pastasubstitutet. Jag gjorde min vanliga lasagne men med de kolhydratfria plattorna och jag älskade det. Det var ju ingen skillnad alls. Jag kommer använda det receptet till många olika rätter framöver. <3 (Jag vet att det inte var ditt ursprungsrecept men jag hade aldrig hittat det utan din sida, så tack igen.)

Svara
Åse 16 januari, 2012 - 21:55

Härligt att det smakade!! =)) me love it too!! KRAM!!

Svara
Anna 16 januari, 2012 - 20:42

Hej! Helgen var fantastisk – med instruktörsutbildning i Crossnature och jogg med härliga människor, både lång och jobbig och lite kortare och mindre jobbig.

Tack för bra recept på pannkakor, jag ska absolut prova några av dem. Jag är inte LCHFare men jag äter bara lite kolhydrater – samtidigt som jag fullkomligen älskar pannkakor. Värt att prova!

Jättefin blogg!

Svara
Åse 16 januari, 2012 - 20:54

Åh så spännande det låter!!
Smaklig spis med pankisarna! =))

Svara
Lise-Lott 16 januari, 2012 - 19:36

Hej!
Ny här på sidan och den är mycket inspirerande!
Det har ”pratats” en del om husk i alla de former, som pasta, tortillas bröd mm.
Så nu undrar jag lite över det här med husk? För ett bra tag sedan skulle jag göra köttbullar och enligt ett LCHF recept (inget från din sida) skulle där vara 1/2 dl husk, 3/4 dl vispgrädde och detta skulle svälla i 10 min, sedan var det som cement! Det hade aldrig gått och röra ut i köttfärsen. Så jag provade mig fram och gjorde på 2msk husk och 1dl grädde, men det blev ändå inte bra och definitiv inte gott!
Sen har jag gjort biffar utan husk, men med 2 ägg och 2 dl grädde till ca 600g köttfärs, enligt ett annat LCHF recept. Det blir naturligtvis gott, men känns onödigt med grädden för den blir inte kvar i köttet utan den rinner ut i stekjärnet! Hjälp, hur gör alla ni andra för att få goda köttbullar eller pannbiffar?
Hälsningar Lise-Lott

Svara
Åse 16 januari, 2012 - 21:39

Du köper fiberhusk?? Lindroos. Fiberhusk (psylliumfröskal) är inte samma som Husk!
2 dl grädde låter väldigt mycket till 600 g nötfärs? jag använder 1 dl grädde till 1 kg nötfärs.(2 ägg) Lycka till! =))

Svara
Lise-Lott 17 januari, 2012 - 12:02

Tack…. Jag ska kolla efter detta fiberhusk i stället, kommer inte ihåg vad det var jag fick fatt på sist. Det fick nog gå hädan!
De flesta recept jag använder är från lite olika LCHF böcker, som är t.ex. ät fet mat, LCHF för kvinnor, smörstekt mfl. Och i vissa böcker har de så mycket grädde i köttfärsen.
Sen till en annan fråga, var hittar ni bra korv och märke? I en av böckerna har jag super god korvstroganoff, men den kräver som sagt en bra korv (som jag inte hittar).
Hälsningar Lise-Lott

Svara
ÅsaS 16 januari, 2012 - 19:10

Ny vecka, nya möjligheter! 🙂 Kämpar på med min modifierade LCHF (innehållande fullkornsprodukter och rotfrukter). Funkar riktigt bra. Har kommit underfund med att min kropp mår bäst om den får sådana produkter till frukost och lunch, medan middagen ska vara mer strikt. Sover bättre om jag äter så, och orkar köra 100% på jobbet och fortsätta i samma tempo hemma om jag äter så. Äter jag ”fel” så är jag tvärslut när jag kommer hem och däckar därefter i soffan och är inte det minsta social…

Kram och ha det gott!
ÅsaS

Svara
Annika 16 januari, 2012 - 16:47

Ja, du var så fin så! 🙂

Ses på onsdag då.

Kramis.

Svara
Lotte 16 januari, 2012 - 15:43

Vad ska du träna? På gym? Lycka till!!

Svara
maria 16 januari, 2012 - 10:17

Hej! Åhhh vilken härlig jacka!!! Får man fråga var man kan hitta den?

//Mvh Maria

Svara
Åse 16 januari, 2012 - 10:23

Tack! Den är köpt på H&M i höstas! Fuskmocka

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.