Hej på er och God Fortsättning på 2023!
Vi sitter i bilen på väg hem från Stockholm och har 30 minuter kvar.
Regnet öser ner och är väl inte det bästa väglaget att köra hem i. Alice och Alfons sover i baksätet, lille Alfisen tycker nog det ska bli skönt att komma hem till sitt! Men han har varit så himla duktig, bott på tre olika ställen, varit på nyårsfest och varit på flera restauranger och vistats i Stockholms innerstad.
Ska bli skönt att komma hem, men vi har haft så GODA och trevliga dagar i Stockholm med vänner och familj.
Ska bli otroligt skönt att komma tillbaka till må-bra kosten fast jag njutit av extra i några dagar!
Här kommer lite axplock från dagarna som gått!
Känns som en vecka sedan vi åkte upp! Var vackert väder och så bra väglag till skillnad mot när vi åkte hem!
(Kofta HÄR)
I fredags hade vi Nytorget 6 bokat och vilket mysigt ställe!
Vi hade bord på nederplan , lite lugnare där, skönt med vovve!
(Aviation så klart!)
Vi tog in lite smått och gott som ostron, pimiento de padrons, oliver, merconamandlar.
Han gillar sin väska så den har vi haft med när vi varit ute, det är en trygg plats för honom.
Daniel tog in råbiff som visst var faaaaaantastiskt god!
Jag tog in lamm, älskar! var superbra!
Efter middagen tog vi oss till hotellet och somnade tidigt.Skönt det! Dagen efter var ju NYÅRSAFTON!
Frukost och utcheckning från Clarion och vi drog in till NK Saluhall och köpte med oss ingredienser till förrätten som vi stod för.
Lite svårt att kocka på bortaplan så jag köpte skagenröra och löjrom på Melanders – så fin hjälp och service!
Väl framme på Värmdö och hos Johannes & Maja så checkade vi in ideras gäststuga med varsitt glas Champagne i handen.
Klänning HÄR
Vi var 9 vuxna och ett gäng barn/tonåringar. Tyvärr hade Anna som är gift med Igor blivit sjuk på morgonen annars hade vi varit 10.
Var första gången jag smakade rysk kaviar, serverades med vodka – såååååååå GOTT!
Jag stod och smörstekte brödet till toast skagen och kände hur det luktade bränt och tänkte, vad sjuttsingen – jag steker ju på medelvärme och brödet är ju bara gyllengult? Varför luktar det bränt?? Och övriga trodde nog de skulle få brännskadat bröd! haha!
Sen insåg vi att Igor glömt pommesen i ugnen 🤣
!
Blev en härlig Nyår med god mat & dryck och sist men inte minst ljuvliga människor att fira in året med!
Utsikten från gäststugan – så vackert! Med hästapållarna och rimfrost.
Efter vi lämnat Värmdö och checkat in på Anglais så gick vi ut och letade efter ett brunchställe och hamnade på PAS D’ART på Biblioteksgatan och vilket fantastiskt mysigt ställe!
Egg Royale till mig!
Alice tog schnitzel.
Daniel tog en burgare med bland annat gruyere.
Den här sourn med popcorn syrup ska jag försöka efterskapa hemma! Lyckas jag så kommer receptet!
Några timmar på hotellet och slappade och sedan var det dags för mat igen 🤣
Hade fått tips av en läsare på Facebook om Ciao Ciao Quattro i Vasastan som visade sig vara ett bra val!
Genuint italienskt och SÅ mysigt!
De gångerna jag äter pasta om året är lätträknade. Det är dock SÅ gott ju!
Märker definitivt att jag inte kickar så mycket på pasta som jag gjorde förr om åren när jag ”knarkade” mjöl och socker.
Det går verkligen att förändra hjärnans biokemi.
Vi hade en så himla mysig sista kväll i Stockholm med vår ”minsting” – pratade om allt mellan himmel och jord och bara myste!
Allt gott har ett slut och vi avslutade med att dela på en citronsorbet! Min favoritdessert!
KRAM på er!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
12 kommentarer
Tack för att du delar med dig av din matresa, känner igen mig i din beskrivning av mjöl och sockerknark. Pasta är så gott, tyvärr! Var fokuserad och höll mig till Lchf kunde ” fuska” nån gång men hantera det. Gick ner 25kg efter att ha bantat hela livet och drogs med inflammationer i leder och mage. Blir väldigt inspirerad av dina inlägg och jobbar nu mentalt med att komma tillbaka till ”rätt” mat har lagt på mig 7 kg denna hösten och är livrädd att inte kunna vända uppgången innan det gått för långt, så stort tack för dina inlägg. Gott nytt år, hälsningar från Sandra
Hejar på dig härifrån! Det är jag säker på att du kommer vända och snart vara tillbaka i ditt må-bra tänk 💐
Vad har du för modell på din Louis Vuitton väska?
På bilden är det min NéoNoé i monogram print.
Så mysigt ni verkar ha det!
Tack för att du delar med dig på din fantastiska blogg
Tack Lotta, så roligt att du verkar trivas här! <3
God fortsättning fina Åse<3
God fortsättning härliga du! <3
Knarkade mjöl och socker? Menar du att du åt mängder eller? De flesta äter ju någon gång både mjöl och socker och jag sätter kanske inte just ordet knarkar i samband med det.
Hej Lena, jag åt väldigt mycket belöninsgmat som vitt processat mjöl och socker och i princip enbart det, varje dag och kunde till slut inte hantera det utan hetsåt och hade även bulimi.
Bitten förklarar här väldigt bra hur det kan påverka hjärnan: https://www.bittensaddiction.com/addiction/hjarnan/
”Socker kan i alla former: raffinerat vitt mjöl och pasta vara lika beroendeframkallande som kokain eller heroin. Börjar man äta kan man inte sluta – kroppens krav är obevekliga.”
Under många år efter att jag dragit ner på socker och mjöl så kunde jag ändå inte hantera det när jag väl åt utan fick hetsätningsattacker.
Numer har jag inga problem alls med det längre som tur är utan kan då och då njuta av socker och mjöl i rimliga mängder.
Så yes, jag knarkade mjöl och socker 😉
Tack för din återkoppling och förtydligande.
💖