God morgon vänner!
Vi har vaknat upp till ännu en härlig, varm och solig dag här i Nerja.
Anna föreläser just nu om klimakteriet och jag får se vad jag gör efteråt. Det är marknad idag men jag tror att jag slappar vid poolen istället och njuter!
I går åt vi Nötfärsbiffar med Fetaostsallad & Rostad Vitlöksmajonnäs
– perfekt att laga för många! Så spara receptet när ni ska ha buffé i sommar!
Agneta och Madeleine stekte dem först i panna sedan fick de gå klart i ugnen.
Saftiga och smakrika!
Egentligen hade jag tänkt att vi skulle ha halloumi istället för feta men det är svårt att få tag i grillost här.
Feta blev bra!
Rostad vitlökssås är ju såååå gott till!
Man kan göra egen majonnäs eller ha köpt majonnäs – bestäm själva vilken!
Här kommer receptet!
Smaklig spis!

Nötfärsbiffar med Fetaostsallad & Rostad Vitlöksmajonnäs
- Portioner: 8
Ingredienser
Nötfärsbiffar
1,5 kg nötfärs (eller lammfärs om så önskas)
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
1 knippe färsk persilja
2 ägg
2 msk dijonsenap
1–1,25 msk salt
1–1,5 tsk nymalen svartpeppar
Fetaostsallad
2 auberginer
2 zucchinis
4 vitlöksklyftor
1 stor påse babyspenat
20 små röda tomater
2 dl svarta kalamataoliver
100 g pumpafrön
400–500 g fetaost
Rostad vitlöksmajonnäs – två alternativ
Hemgjord majonnäs:
3 äggulor
3 msk citronjuice
3 tsk dijonsenap
5 vitlöksklyftor (rostade)
4 dl neutral olja
Salt
Chili (valfritt)
Snabbvariant:
350 ml färdig majonnäs (rek. Hellmans)
5 vitlöksklyftor (rostade)
2 msk citronjuice
2 tsk dijonsenap
1 krm chiliflakes eller några droppar het sås
Salt efter smak
Instruktioner
Nötfärsbiffar – Tillagning
-
Finhacka lök, vitlök och persilja.
-
Vispa ihop ägg med dijonsenap, salt och peppar.
-
Blanda ner lökblandningen och äggblandningen i färsen.
-
Forma till biffar.
-
Stek i panna eller baka i ugn på 200°C i ca 20–25 minuter tills biffarna är genomstekta (minst 70°C i innertemperatur).
Fetaostsallad – Tillagning
-
Rosta pumpafrön i en torr panna tills de får fin färg. Lägg åt sidan.
-
Tärna aubergine och zucchini. Finhacka vitlök.
-
Fräs grönsakerna i olivolja tills de är mjuka.
-
Rör ner tomater och babyspenat, låt fräsa ihop lätt.
-
Blanda ner oliverna försiktigt.
-
Lägg grönsaksblandningen på ett stort fat.
-
Toppa med delad fetaost och de rostade pumpafröna.
Rostad vitlöksmajonnäs – Hemgjord
-
Rosta vitlöksklyftorna med skal i ugn på 175°C i ca 30–40 minuter tills de är mjuka och gyllene. Låt svalna och tryck ut innehållet ur skalen.
-
Lägg rostad vitlök, äggulor, citronjuice, dijonsenap och lite salt i en smal stavmixerbägare.
-
Häll på oljan.
-
Sätt stavmixern i botten och mixa utan att lyfta tills majonnäsen tjocknar. Lyft försiktigt och mixa klart.
-
Smaka av med mer salt, citron eller lite chili om du vill.
-
Häll upp i skål och låt gärna stå i kylen minst 30 minuter före servering.
Rostad vitlöksmajonnäs – Snabbvariant
-
Rosta vitlöksklyftorna med skal i ugn på 175°C i ca 30–40 minuter tills de är mjuka och gyllene. Låt svalna och tryck ut innehållet ur skalen.
-
Mosa eller mixa vitlöken slät.
-
Blanda den med färdig majonnäs, citronjuice, dijonsenap och chili.
-
Smaka av med salt.
-
Låt stå kallt minst 30 minuter före servering.
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på ALLT. Även på redan nedsatta priser
Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan. (läs mer HÄR)
