Nötfärsbiffar med Fetaostsallad & Rostad Vitlöksmajonnäs

av Åse

God morgon vänner!
Vi har vaknat upp till ännu en härlig, varm och solig dag här i Nerja.
Anna föreläser just nu om klimakteriet och jag får se vad jag gör efteråt. Det är marknad idag men jag tror att jag slappar vid poolen istället och njuter!

I går åt vi Nötfärsbiffar med Fetaostsallad & Rostad Vitlöksmajonnäs
– perfekt att laga för många! Så spara receptet när ni ska ha buffé i sommar!

Agneta och Madeleine stekte dem först i panna sedan fick de gå klart i ugnen.

Saftiga och smakrika!

Egentligen hade jag tänkt att vi skulle ha halloumi istället för feta men det är svårt att få tag i grillost här.
Feta blev bra!

Rostad vitlökssås är ju såååå gott till!
Man kan göra egen majonnäs eller ha köpt majonnäs – bestäm själva vilken!

Här kommer receptet!
Smaklig spis!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Nötfärsbiffar med Fetaostsallad & Rostad Vitlöksmajonnäs


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 8

Ingredienser

Nötfärsbiffar

1,5 kg nötfärs (eller lammfärs om så önskas)
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
1 knippe färsk persilja
2 ägg
2 msk dijonsenap
11,25 msk salt
11,5 tsk nymalen svartpeppar

Fetaostsallad

2 auberginer
2 zucchinis
4 vitlöksklyftor
1 stor påse babyspenat
20 små röda tomater
2 dl svarta kalamataoliver
100 g pumpafrön
400500 g fetaost

Rostad vitlöksmajonnäs – två alternativ

Hemgjord majonnäs:

3 äggulor
3 msk citronjuice
3 tsk dijonsenap
5 vitlöksklyftor (rostade)
4 dl neutral olja
Salt
Chili (valfritt)

Snabbvariant:

350 ml färdig majonnäs (rek. Hellmans)
5 vitlöksklyftor (rostade)
2 msk citronjuice
2 tsk dijonsenap
1 krm chiliflakes eller några droppar het sås
Salt efter smak


Instruktioner

Nötfärsbiffar – Tillagning

  1. Finhacka lök, vitlök och persilja.

  2. Vispa ihop ägg med dijonsenap, salt och peppar.

  3. Blanda ner lökblandningen och äggblandningen i färsen.

  4. Forma till biffar.

  5. Stek i panna eller baka i ugn på 200°C i ca 20–25 minuter tills biffarna är genomstekta (minst 70°C i innertemperatur).

Fetaostsallad – Tillagning

  1. Rosta pumpafrön i en torr panna tills de får fin färg. Lägg åt sidan.

  2. Tärna aubergine och zucchini. Finhacka vitlök.

  3. Fräs grönsakerna i olivolja tills de är mjuka.

  4. Rör ner tomater och babyspenat, låt fräsa ihop lätt.

  5. Blanda ner oliverna försiktigt.

  6. Lägg grönsaksblandningen på ett stort fat.

  7. Toppa med delad fetaost och de rostade pumpafröna.


Rostad vitlöksmajonnäs – Hemgjord

  1. Rosta vitlöksklyftorna med skal i ugn på 175°C i ca 30–40 minuter tills de är mjuka och gyllene. Låt svalna och tryck ut innehållet ur skalen.

  2. Lägg rostad vitlök, äggulor, citronjuice, dijonsenap och lite salt i en smal stavmixerbägare.

  3. Häll på oljan.

  4. Sätt stavmixern i botten och mixa utan att lyfta tills majonnäsen tjocknar. Lyft försiktigt och mixa klart.

  5. Smaka av med mer salt, citron eller lite chili om du vill.

  6. Häll upp i skål och låt gärna stå i kylen minst 30 minuter före servering.


Rostad vitlöksmajonnäs – Snabbvariant

  1. Rosta vitlöksklyftorna med skal i ugn på 175°C i ca 30–40 minuter tills de är mjuka och gyllene. Låt svalna och tryck ut innehållet ur skalen.

  2. Mosa eller mixa vitlöken slät.

  3. Blanda den med färdig majonnäs, citronjuice, dijonsenap och chili.

  4. Smaka av med salt.

  5. Låt stå kallt minst 30 minuter före servering.

 

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!

 

Annons för TrendRehab

Min kod 56KILO ger 20% rabattALLT. Även på redan nedsatta priser
Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan. (läs mer HÄR)
TrendRehab

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.