Nötfärsbiffar i dijon, cognac och timjansås

av Åse

Hej hej på er!
Jag har krypit ner i sängen, varit så vissen hela veckan – orkeslös och virussvullen i kroppen men tänkte ändå ta mig till gymmet idag (dumt jag vet) men fick vända i dörren för var helt kallsvettig, illamående och kraftlös så nu har jag bäddat ner mig.
Det går nog över om några dar!
Men ni måste ju veta vad för gott vi åt och drack i går!
Nämligen nötfärsbiffar i en sås på dijon, cognac och timjan. En varint på sås som jag faktiskt ofta gjort och har lite liknande recept här redan.
Till det serverade jag en varm sallad på grönkål, svamp, vitlök, salt, peppar och en skvätt vitt vin (Bara fräsa upp allt i lite olivolja!)
06102015-012A6010-2
06102015-012A6011-2
Superduperjättegott! Jag älskar nötfärsbiffar! Slurp. Går att variera i all oändlighet och går fortare att göra än köttbullar 😉 #bekväm
06102015-012A6022
Skriv ut

clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Nötfärsbiffar i dijon, cognac och timjansås


  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

Biffar

  • 1 kilo nötfärs
  • 1 gul lök
  • 2 ägg
  • 1/2 dl grädde
  • 1 msk koncentrerad kalvfond
  • 1 msk djonsenap
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • smör att steka i

Sås

  • 2 st schalottenlökar
  • 5 dl grädde
  • 2 dl creme fraiche
  • 3 msk konjak
  • 2 msk kalvfond
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 msk soja
  • 1 kruka timjan
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 krm salt

Instruktioner

  1. Blanda ihop ingredienserna till biffarna och stek i smör (eller ghee t.ex.)
  2. Ta upp biffarna och lägg på fat så länge.
  3. Finhacka schalottenlöken och fräs i stekfettet som blivit över. Vispa ner övriga ingredienser och maka av. Låt sjuda i ca 10 minuter. Lägg ner biffarna de sista 5 minutrarna och servera!

Nutrition

  • Serving Size: 8

Veckans vintips kommer här!
Som ni nog förstår så har jag en förkärlek för ekologiska viner och försöker i största mån enbart dricka ekoviner. Eftersom jag inte ens skulle komma på tanken att köpa besprutade oekologiska vindruvor så vill jag ju givetvis inte heller dricka dem.
ECOLOGICA Vino Rosso d´Italia Edizione Naturale är ett generöst, fylligt och balanserat vin med smak av choklad, kryddor och fat.
Gjort på klassiska italienska druvor som Primitivo, Sangiovese och Negroamaro.

Servera till en smakrik pasta bolognese, mustiga svamp- och vilträtter eller en lyxigt god pizza toppad med lufttorkad skinka, färska örter och ruccola.

Eller så serveras det till ovanstående rätt! Passade perfekt!
Vi gillade det så mycket att jag faktiskt beställt fler boxar nu! Ett bra husvin inför hösten =)
012A5661
06102015-012A6033
Ecologica kan beställas HÄR
Vintipset är i samarbete med Vinguiden.com
Omdömet är ärligt och mitt personliga.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

19 kommentarer

Lucas 3 maj, 2020 - 12:13

Jag undrar om det går att ersätta timjan kruka men vanlig timjans krydda? 🙂

Svara
Åse 3 maj, 2020 - 12:13

Absolut! Smaka av för torkad timjan är lite drygare.

Svara
Irene 18 mars, 2017 - 17:23

Lagade denna goda rätt som huvudrätt till min födelsedag igår. Jäääääättegott!!!

Svara
Åse 18 mars, 2017 - 17:32

Åh vad rooooligt att höra! <3 GRATTIS på dig Irene!!

Svara
Nötfärsbiffar i dijon, cognac och timjansås | BloggBritta 9 augusti, 2016 - 10:55

[…] Recept – LCHF som jag gjort en del ändringar i. […]

Svara
Lotta B 10 oktober, 2015 - 18:10

Fyttirackarn va gott det blev! Slängde i lite stekt bacon i biffarna också och minskade då på saltet. Serverade med sötpotatisklyftor och den sanslöst goda såsen. Tusen tack för din inspiration!
Tur att jag gjorde mycket så vi kan äta resten imorgon 😉
Kram och krya på dig! :)!

Svara
uppochhoppa 9 oktober, 2015 - 10:42

Dijon! Dijon, dijon, dijon! När ska mitt hubud minnas att det finns Dijon, och att jag älskar allt som det är Dijon i och således BORDE laga mat med Dijon i ofta? jag vet inte, för ännu har det inte hänt. kanske nu? tack för påminnelsen kära Åse. Och du – krya på dig!

Svara
Åse 9 oktober, 2015 - 11:23

Haha skärpning Hörru! I med dijon i maten! 😉
Tack och kram! Trevlig helg <3

Svara
Mia Fonseca 9 oktober, 2015 - 09:25

Hej!
Jag skulle vilja komma i kontakt med dig då jag arbetar på numera Mässor ( är vi som arrangerar Stockholms trädgårdsmässa bland annat) Vi kommer nu att arrangera ett nytt event som kommer gå av stapeln i Malmö den 30-31 Januari.
Södra Sveriges nya event för funktionell träning, kost och hälsa – GO!
Målgruppen vi vänder oss till är den aktive vardagsmotionären som vill lära sig mer och utvecklas men också till den som vill göra en livsstilsförändring men inte riktigt har kommit igång.
Vi kommer att erbjuda besökarna prova-på aktiviteter, utmaningar, tävlingar, möjlighet till personliga tester, rådgivning och mycket annat. Vi vill även att besökarna ska kunna ta del av föreläsningar med lite olika innehåll, såväl ren inspiration som lite mer lärande innehåll.
Läs gärna mer på vår hemsida: http://www.gomalmo.se
Tack på förhand!
Mvh Mia

Svara
Inredningshjälpen n 8 oktober, 2015 - 16:20

Men bu, låter ungefär som samma dumma sjuka som jag har…helt vissen just nu 🙁
Maten ser fantastiskt god ut, tom så jag blev lite hungrig trots dålig aptit när man är sjuk.
Stor kram
Inredningshjälpen

Svara
Lena H 8 oktober, 2015 - 15:07

Vilken smarrig middagsmat….den ska jag absolut testa i helgen! Krya på dig och längtar till ditt nästa inlägg, din blogg är toppen på alla sätt och vis! Kram 🙂

Svara
Katharina 7 oktober, 2015 - 21:22

Åh, nej….. har jag smittat dig…… 🙁 Denna förkylning börjar med att man är mkt orkeslös, feber och hosta. Sedan sitter det i ett bra tag. Hoppas verkligen inte det blir mer. Du gör klokt i att vila (ingen träning) och glöm inte om att be om hjälp från nära och kära när du känner dig hängig. Oj, vad gott detta ser ut, mums! Krya på dig. Kram

Svara
Jenjo 7 oktober, 2015 - 21:10

Ser jättegott ut. Synd bara på det där med konjaken. Dricker aldrig det annars och det känns dyrt att köpa en flaska för 3 msk (om man inte tokälskar såsen och gör den ofta förstås). Går det att utesluta konjak, eller byta mot något annat?
Krya på dig! <3
Kramis!

Svara
Anchi 7 oktober, 2015 - 19:03

Krya på dig. Usch känner också att något är på G….har 2 i familjen som ligger nerbäddade sedan i fredags. Jag trodde att jag åkte ifrån bacillerna (till Falkenberg) men dom kommer nog ikapp…bläää. Bädda ner dig och krya på dig nu. Kram

Svara
Lina 7 oktober, 2015 - 18:49

Hejhej och tack för en superblogg! Undrar mest vad din åsikt ang sk äggfasta är, hit eller diss, och varför? 🙂 hade fint!

Svara
Åse 7 oktober, 2015 - 18:51

Diss 🙂 ät varierat!

Svara
Lina 8 oktober, 2015 - 15:24

Inte ens som en ”kickstart”? ?

Svara
Åse 9 oktober, 2015 - 10:34

Nä då rekommenderar jag en vanlig hederlig lågkolhydratkost utan mejeri =)

Svara
Andrea 7 oktober, 2015 - 17:46

Krya på dig! Älskar också nötförsbiffar, åt det idag till lunch. Mums! http://nouw.com/yogavardag

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.