Skriv ut

Nötfärsbiffar i dijon, cognac och timjansås

  • Författare: åse falkman fredrikson

Scale

Ingredienser

Biffar

  • 1 kilo nötfärs
  • 1 gul lök
  • 2 ägg
  • 1/2 dl grädde
  • 1 msk koncentrerad kalvfond
  • 1 msk djonsenap
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • smör att steka i

Sås

  • 2 st schalottenlökar
  • 5 dl grädde
  • 2 dl creme fraiche
  • 3 msk konjak
  • 2 msk kalvfond
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 msk soja
  • 1 kruka timjan
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 krm salt

Instruktioner

  1. Blanda ihop ingredienserna till biffarna och stek i smör (eller ghee t.ex.)
  2. Ta upp biffarna och lägg på fat så länge.
  3. Finhacka schalottenlöken och fräs i stekfettet som blivit över. Vispa ner övriga ingredienser och maka av. Låt sjuda i ca 10 minuter. Lägg ner biffarna de sista 5 minutrarna och servera!


Näringsinnehåll

  • Portioner: 8