Moroccanoil

av Åse

Detta är min nya kompis!! Helt underbar och gör håret mjukt och glansigt! Jag har haft Lanza innan som är likvärdig men Sara rekommenderade denna.

Oljan som kännetecknar Moroccanoil heter arganolja och inkluderas i alla Moroccanoil hårprodukter. Från Argan-trädets frön utvinns arganolja som tillämpas i all hårvård från Moroccanoil. Arganolja är en enastående gåva från naturen som endast växer i sydvästra Marocko. Arganolja är en kraftfull atioxidant och UV-skydd som effektivt neutraliserar fria radikaler. Rikt på vitaminer som stärker håret och gör det mer elastiskt är arganolja ett utmärkt ämne att kombinera med Moroccanoil.
Läs mer här.

Bor du i Helsingborg med omnejd så får du 20% rabatt på hår och frans (ej produkter utan behandlingar)  hos STUDIO Viva Nilla om du nämner 56kilo när du bokar!!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

26 kommentarer

mari 24 oktober, 2012 - 20:46

Kan inte låta bli att fascineras av diskussionen ovan! Några skulle nog må bra (eller snarare inte:) av att läsa ”Badskumt” skriven av Katarina Johansson av flera anledningar.. Där finns fakta ur olika perspektiv inte bara det ytliga!:)

Ps. Mkt sen kommentar jag vet, men jag kunde inte låta bli. Men kanske reder den ut något för någon!:)

Svara
Rikard Eriksson 12 mars, 2012 - 18:50

RELOVE ÄR INTE ÅTERFÖRSÄLJARE FÖR MOROCCANOIL!
Moroccanoil säljs endast genom friisörer samt frisörer som har e-handel.
Vid köp av annan återförsäljare än frisör riskerar du att köpa en kopierad produkt!

Mvh

Rikard Eriksson
VD
Blue i Sverige AB/Rickard Eriksson Holding AB
(Generalagent för Moroccanoil i Sverige)

Svara
Åse 12 mars, 2012 - 18:56

Tack för klargörandet!

Svara
Kristina Sv 8 november, 2011 - 09:59

Hej Åse, här kommer ännu en liten synvinkel från bloggen Naturligt Snygg! Jag är sugen på att prova oljan och mindes att du skrivit om den. Jag ville kolla upp vilken som var bäst….inte mest naturlig, utan vilken användare var mest nöjd med. Läste igenom allas kommentarer och såg att det inte är helt enkelt! Har en annan fundering, min kompis nämnde att hon använde den som Maria Montazami rekomenderat, en liten vit tub som bara innehöll några få ml. Den gjorde det så lätt att kamma ut håret… någon som vet vilken det är och har testat?

”Hollywood är helt tokiga i marockansk hårolja just nu och det finns en uppsjö av olika produkter att välja bland. Orofluido är en av många populära oljor liksom Morrocan Oil som är på bild här ovan. Men tyvärr så innehåller de lite mer än bara naturlig olja som ni ser.

Kaé, till vänster i bild, är ett franskt varumärke som säljer äkta arganolja från Marocko. Deras olja kommer från arganodlingar som är fair trade där alla vinster går till kvinnokollektiv som driver odlingarna. Bilden ovan är från deras hemsida och visar ganska tydligt att det snabbt går att kommersialisera en trendig mirakelprodukt genom att slänga i lite billiga kemiska utfyllnadsingredienser och plast sälja som “the real thing”. Jag föredrar äkta vara. Jag har tidigare skrivit en Ingrediensskola om arganträdet, här hittar du den.

Området i Marocko där arganträden växer är skyddat av UNESCO, men trots det är skogarna inte helt säkra, bland annat på grund av erosion, men också på grund av överodling. Så ska du köpa produkter med argan, se till att det är fair trade, så att odlingarna skyddas och kvinnorna i området stärks och får en chans att lära sig läsa och skriva.

Jenny som bloggar här, har testat en annan arganolja, Arganiqa som jag också är nyfiken på och som bygger på samma princip, fair trade olja från kvinnokollektiv. Har du testat arganolja för håret eller huden?”

Svara
Åse 8 november, 2011 - 10:13

Hej Kristina! Jag har bara provat moroccan oil och jag är nöjd med den, sedan får man själv avgöra om man vill/vågar använda den eftersom det finns silikon i den. Kram

Svara
♥ Camilla ♥ 28 oktober, 2011 - 18:23

Jag träffade på denna magiska olja i våras och har inte kunnat ”leva” utan den, håret blir fantastiskt!

Kramar och trevlig helg!
♥ Camilla

Svara
Aa 28 oktober, 2011 - 09:49

Hej! Jag har nu först hittat din blogg !!! Jag säger bara vad jag har gått miste om mycket som inte tidigare hittat DEN! Du skriver så inspirerande, alltså man blir så taggad att tappa vikt! Jag har ca 15 kg att ta bort och för 5 dagar sedan började jag köra LCHF. Jag bläddrade tillbaka i din blogg och såg att du tappat vikt med VV år 2009. Nu undrar jag vilket år/månad du började äta enligt LCHF? (Skall lusläsa allt!). TACK!

Svara
Åse 28 oktober, 2011 - 10:02

Hej! Jag tog hälften av kilona med vv och/eller hälften med lc kost 2009. Gick över till lågkolhydratkost i mars/april 2009. Lycka till!

Svara
Anita 27 oktober, 2011 - 22:58

Har använt silikondroppar förrut, är det här ungefär likadant? Då ska jag testa dem. Håret blev så mjukt och lättskött. 🙂

Svara
Chrissan 27 oktober, 2011 - 15:12

För mig är detta en fantastisk produkt. Dock ska jag som en del andra undvika produkter med mye silicon i. Men denna fungerar så det blir min nya bästa kompis 🙂

Svara
CamillaP 27 oktober, 2011 - 11:20

Har läst mycket om denna produkten, först tänkte jag den kunde vara bra för dotterns krusiga torra hår men efter att ha läst att den inte innehåller såå jättemycket Arganolja men desto mer Silikoner så skippade jag den. Ren Arganolja tror jag däremot kan vara bättre.
MEN…smaken är som baken! ;))
kram

Svara
Åse 27 oktober, 2011 - 11:27

ja det som fungerar för den ene fungerar inte för den andre så är det bara, jag tycker den är guld! Kramis

Svara
Robert 27 oktober, 2011 - 13:01

Ren arganolja är ungefär som att ta i matolja i håret. Molekylerna är alldeles för stora och kan ej bidra med något positivt då oljan ej kan komma in i håret så som moroccanoil gör. Ren arganolja lägger sig alltså mest på ytan och blir fet.

Silikonerna är endast där som transportmedel och avdunstar efter en stund. Bra sammansättning av silikoner gör varken till eller från på hårets kvalitet utan är endast ett transportsätt för de närande ämnen i hårprodukter.

Svara
CamillaP 27 oktober, 2011 - 15:12

Nja det finns faktiskt 100% ekologisk arganolja utan silikoner som enligt den mördande reklamen tränger in i djupet på både hud och hår.

De 3 första ingredienserna på Moroccan oil är silikoner, alltså finns det mest av det i flaskan, den 4 ingrediensen är doft, Arganoljan kommer först på 5 plats, sen kommer lite linfröextrakt och andra dofter och färgämnen!!!!!

För min del är silikon även som mineralolja etc. något jag helst undviker. Jag har samma tänk där som med min mat, så naturligt som möjligt utan en massa tillsatser och onödigt, det mår min kropp och knopp bäst av. Alla har sina åsikter och rätten att använda vad de vill. Sen är inte alla så medvetna om vad som finns i produkter och alla bryr sig inte heller!! Så är det bara.
Vår kropp tål lite skit men som sagt jag försöker undvika det och göra så bra val som jag kan!!

Svara
Åse 27 oktober, 2011 - 15:32

Camilla, vad är det med silikoner som du vill undvika? Jag är lika klok, tycker morocconoil är bra för mitt hår och mig veterligen ska den inte innehålla något skadligt förutom silikoner som aldrig varit något problem för mitt hår men du är ju mer insatt i produkter för hud och hår än jag.

Svara
CamillaP 27 oktober, 2011 - 16:37

🙂 Silikonet lägger sig som en hinna över hårstrået. De flesta silikoner är vattenavvisande och tvättas oftast inte helt ur håret eftersom de flesta schampon även innehåller silikon. Därför byggs silikonet upp i håret och det bildas en hinna runt hårstrået, som hindrar fukt och viktiga oljor att tränga in i håret. Lyckas man inte tvätta bort silikonerna så blir hårstråna torra och styva och man tar till fler produkter som gör håret mjukt, en ond cirkel helt enkelt.

Detta är MIN uppfattning och det finns säkert de som inte tycker så. Men jag försöker som sagt undvika det. Eftersom jag märkt en betydande skillnad när jag tog bort en massa sånt här!
KRAMIZ

Åse 27 oktober, 2011 - 17:00

Ok! Jag har ju hud och hår av stål och som oftast så är det ju när man haft problem som man känner behov av att förändra. Silikoner har ju en del fördelar också så man får väga för och nackdelar 🙂

Robert 27 oktober, 2011 - 17:02

Camilla, Moroccanoil Treatment har Arganolja på tredje plats, sen kommer parfym.

i alla fall… detta är orelevant, när vi pratar om kosmetika är det inte själva ingredienserna som gör produkten, det är mixen.

Det som är skadligt i hårprodukter, smink, och hudvårdsprodukter är vatten, det är vatten som torkar ut hår, hud och hårbotten, det är på grund av vatten som håret blir fett eftersom kroppen producerar mer sebum när hårbotten är torr och det är vatten som gör håret trassligt och omedgörligt. Vatten är billigt, schampo från ICA är billigt = hårprodukter från ICA innehåller mycket vatten!

Varför är det ingen som reagerar över olika ämnen i smink? För det använder ni väl tjejer? Eller i hudvårdsprodukter som ansiktskräm och bodylotion? Detta tar man direkt på huden, hårprodukter tar man i alla fall inte på huden utan på hår. =)

Svara
Åse 27 oktober, 2011 - 17:15

Robert, jodå vi tänker på vad vi använder i ansikte och hud och jag håller med dig, jag personligen är mer rädd om huden än håret och det vet jag att Camilla är också, hon är djupt kunnig inom området (arbetar med Nuskin)

CamillaP 27 oktober, 2011 - 18:47

Robert: Ursäkta om jag sa fel ordning på ingredienserna!! Så sant så att vatten torkar ut huden för det har ett högre pH värde än huden. Huden har ett pH på 4,5-5,5 och vatten ligger runt 7. Därför använder jag produkter med rätt pH värde i och tvättar mig t.ex. ALDRIG med vanlig tvål. Har ni provat göra ett pH test på tvål? Om man vet hur man tillverkar tvål har man ingen större lust att tvätta sig med det längre. ICA schampo använder jag aldrig för det har som du säger mest vatten i sig och inte särskilt många aktiva ingredienser, därav det billiga priset (säkert inget roligt pH värde i det heller). Man får vad man betalar för, men ibland betalar man mycket för litet också. Utfyllnadsmedel i många produkter är bara skadligt för huden, det tillför inte huden något men kan däremot ofta ge uppskov till olika typer av problem.
Jag är ganska noga med vad jag använder för smink, hudkrämer, duschrengöring och bodylotion som du kanske förstår eftersom huden är kroppens största organ och har många viktiga funktioner så är det ganska viktigt vad man sätter på den tycker jag och jag använder samma märke på alla produkterna, har inte hittat något annat märke som slår de jag använder.
Men som sagt….smaken är som baken!!! Kul är det med lite diskussion i ämnet i alla fall ;))

Erika 23 maj, 2012 - 13:48

Camilla: Du säger att du använder ett märke på alla dina produkter. Blir lite nyfiken vilket märke du använder…..

Sofie 27 oktober, 2011 - 11:12

ÅS. vad fin din blogg har blivit!!!

Svara
Åse 27 oktober, 2011 - 11:12

Tack goding!

Svara
FSofie 27 oktober, 2011 - 11:11

Så fantastiskt SNYGG du blev i håret Åse!!! Blev så sugen på att göra detsamma, hur går det med tejpen, är det lättskött??

KRAM!

Svara
Åse 27 oktober, 2011 - 11:13

Tack!! Ja jag tycker det! Jag har tvättat håret två ggr, inga problem. Ser till att blåsa tejpen torr sedan kan resterande självtorka! Det bästa är ju tt ens egna hår inte slits på samma vis som med tex keratinfästen. KRAM

Svara
Ann-Sofie 27 oktober, 2011 - 11:07

Visst är den bra?!
Har fördelen att ha en mamma som har salong så jag brukar få testa på lite emellanåt:)

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.