Italiensk kycklinggryta – Cacciatore

av Åse

Innehåller reklam genom annonslänk till Bagaren och Kocken

Nu går min Crockpot (jag har den HÄR) varm igen haha!
Vad det ligger i den idag får ni se i morgon!

Det här var magiskt gott tyckte vi alla! En tomatbaserad sås kan ju bli trist om man inte lägger ner lite kärlek på den men om man gör det så tycker jag personligen att det är godare än en gräddbaserad sås.
Cacciatore även kallad jägargryta är en italiensk vardagsgryta som inkluderar lök, tomater, örter och oftast vin. Vill ni utesluta vinet så går det bra! jag hade dock ökat upp balsamvinäger något.

Valet av tomater är viktigt, personligen köper jag enbart MUTTIS och i denna hade jag hela pomodoritomater.

Så färdig att ligga och puttra i några timmar!

Åh doften! Saftig kycklingfilé!

Vi serverade Bucatini till vilket är tjocka och ihåliga spaghettis och är väldigt bra på att binda samman kraftiga såser som en tomatsås! Jag äter ju konsekvensmedvetet och inte efter en metod så för mig funkar detta bra, hade det varit en gräddig sås så hade det funkat sämre – då hade min hjärna triggats för mycket (mitt värsta är vetemjöl, socker och fett ihop) men som i detta fallet så blev jag nöjd belåten och njöt av varenda tugga! (Äter pasta så galet sällan ju!)
Kan vara så att jag drisslade extra mycket olivolja på bucatinin och rev extra mycket parmesan på! 🤭

PROVA detta 💖

Rätten går så klart att tillagas i gryta på spisen. Gör alla moment och låt då hela grytan puttra i ca 30 minuter.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Italiensk kycklinggryta Cacciatore


  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

1 gul lök
5 vitlöksklyftor
3 msk mörk balsamvinäger
250 g skivade champinjoner
1 kilo kycklingfiléer
salt, peppar eller allroundkrydda
3 msk olivolja
2 små paprikor, gul, orange eller röd
1 stor morot
2 burkar krossade eller hela tomater á 400 g av god kvalitet
2 dl rött vin
1,5 msk kycklingfond
1 dl svarta urkärnade oliver
2 tsk italiensk salladskrydda (går att ersättas med örter som oregano, timjan)
2 tsk stark paprikapulver


Instruktioner

Krydda kycklingfiléerna med salt, peppar eller med allroundkrydda och stek dem på båda sidor tills de fått lite färg. Lägg över i crockpot.
Finhacka vitlök och lök. Skär champinjonerna i skivor. Torka rent stekpannan. Hetta upp 1 msk olivolja på medelvärme i en stekpanna och lägg i löken, vitlöken och champinjonerna.  Låt allt få lite färg och rör sedan ner balsamvinäger. Låt vinägern koka in lite.  Fördela över kycklingen.
Skär paprikan i skivor. Skala och skär moroten i slantar, lägg över kycklingen. Häll över tomater, rött vin, kycklingfond, oliver och krydda.  Lägg på locket och sätt crockpoten på låg och laga i 4 timmar. Ta upp kycklingen och sätt crockpoten på hög och tillaga tomatsåsen 1 timme till. Smaka av och krydda eventuellt med salt & peppar. Säng av crockpoten.
Lägg i kycklingen igen och låt bli varm i såsen.
Servera med valfritt tillbehör och gärna ohämmat med parmesan och örter som färsk timjan eller bladpersilja.

Önskar er alla en magiskt skön onsdag / lillörda’!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

13 kommentarer

Kim 10 juli, 2021 - 21:54

Du skriver att ”Rätten går så klart att tillagas i gryta på spisen. Gör alla moment och låt då hela grytan puttra i ca 30 minuter.”

Men inte menar du att jag kan byta ut fem timmar i crockpott mot 30min i gryta på spis?

Svara
Åse 10 juli, 2021 - 21:55

Jo, crockpot lagar maten otroligt långsamt.

Svara
Smidigt att laga mat – Fnulan 3 februari, 2021 - 19:53

[…] Åse hade ett recept på Italiensk kycklinggryta som du gör enkelt i en crock pot. Den ska jag testa imorgon! Kolla in hennes blogg så smarrigt det ser ut. SLURP. […]

Svara
Annette Schönbeck 28 december, 2020 - 18:37

Suuuuuuuper GOD 🙏🙏🙏🙏

Svara
Helene Ranta 28 december, 2020 - 08:16

Hej och god fortsättning
Så gott detta låter, ska prova men jag har ingen slow cocker, så undrar om det går i en vanlig gryta, och hur gör du isåfall? Mvh Heléne

Svara
Åse 28 december, 2020 - 09:07

Hej!
Jag har skrivit en kort beskrivning om det i texten innan receptet 🙂

Svara
Sara 23 november, 2020 - 11:47

Vad heter modellen på din crock pot? Jag vill köpa en men hjälp vad många olika det finns 🙈 ha en fin dag 😊

Svara
Åse 23 november, 2020 - 16:35

hej Sara! Jag har den här!

Svara
Petra Karlsson 19 november, 2020 - 12:03

Dom där Buca-nånting kör vi oxå med, fast vi kallar dom NR 9…….*S* Detta med att använda pasta på rätt sätt är en hel vetenskap har jag fått veta.

Svara
Katariina 19 november, 2020 - 07:59

Åh, måste testa!! Har en Crock Pot som jag älskar så nu får den åka fram! Är inte så glad för rätter med mycket grädde och creme fraîche i så jag blir så himla glad över såna här recept. Låter superdupergott!!

Svara
Åse 19 november, 2020 - 19:01

Ja prova, så himla gott!!

Svara
Eva 19 november, 2020 - 00:13

Så sugen på att köpa en slowcocker men tänker att den bara blir ståendes!? Men kanske nåt att satsa på i alla fall.
Är det en crockpot man ska satsa på då eller🤔
Tack för all inspiration du ger mig🙏😍

Svara
Åse 19 november, 2020 - 19:02

Att slökoka blir lite som en livsstil, men absolut så svårt att säga hur mkt den används 😅
Ja crockpoty är grymt bra! KRAM!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.