Indisk kycklinggryta med Curry

av Åse

Hej hej!

Jag ska uppdatera er lite med annat senare ikväll men vill bara dela med mig först av det detta receptet, det är riktigt trevligt!
Ett gott grundrecept för kyckling med indiska smaker, för ni gillar väl det lika mycket som jag? 🙋🏻‍♀️😜
Ett recept som jag rotat fram i arkivet.

I detta receptet har jag kycklinglårfiléer för det ger SÅ mkt mer smak än kycklingfilé. Vill någon ändå ha kycklingfiléer så är det så klart fritt fram!
Vintips: Alsace Pinot Gris en kryddig rätt kräver ett lite sötare vin, om det vill undvikas från på bolaget vad de rekommenderar som har lägre sötma.

Smaklig spis!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Indisk kycklinggryta med Curry


  • Författare: Åse
  • Portioner: 8

Ingredienser

1.5 kilo kycklinglårfiléer
2 stora rödlökar
4 vitlöksklyftor
2 st röd paprika
2 tetra ekologiska kikärtor (380 g)
3+ msk indisk curry (börja med mindre och smaka av)
3 msk kycklingfond
2 dl vatten
400 ml kokosgrädde
4 msk tomatpuré
3 msk mango chutney (går bra med köpt också men den är lite sötare än mitt recept)
1/2 kruka färsk koriander
salt och peppar
3 msk olja att steka i, gärna kokosolja utan smak
Saften och skalet av 1 citron

Indisk curry:

4 msk gurkmeja
1 tsk svartpeppar
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 tsk kryddnejlika
1/2 tsk koriander
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 tsk ingefära
1/2 tsk spiskummin
1/2 tsk fänkål
1/2 tsk chilipulver


Instruktioner

Putsa kycklingen och skär i mindre bitar. Stek några minuter  i oljan och i 4-5 tsk indisk curry + 1 tsk salt.
Lägg över i gryta.
Skala rödlök och klyfta, grovhacka vitlöksklyftora. Skär paprikan i mindre bitar.
Fräs lök, vitlök och paprika i oljan som blev över efter kycklingen.
Skölj kikärtorna i kallt vatten. Lägg över grönsakerna, kikärtorna, fond & vatten, kokosmjölk, tomatpuré och mango chutney i grytan med kycklingen. Låt puttra i ca 5 minuter, krydda sedan med mer curry efter smak.
Låt puttra i 5 minuter till och smaka sedan av med salt och peppar och eventuellt tamarisoja och mer curry. Lägg ner en näve färsk hackad koriander och skalet och saften av 1 citron precis innan servering.
Servera med valfritt tillbehör.

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

12 kommentarer

Mör kyckling i himmelsk grönpepparsås - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Hälsotips 22 april, 2024 - 10:14

[…] byta ut ingredienserna i såsen. Äter ni inte mejeri? Prova då att göra en kokosbaserad sås tex DETTA! Eller varför inte ha en tomatbaserad sås som […]

Svara
M 13 januari, 2024 - 20:40

Ojoj, detta va otroligt gott. Jag är inte största fanet av indisk mat men fick för mig att prova igen efter en lång tid… magiskt gott med den egengjorda curryblandningen. Ska aldrig mer köpa färdig blandning!

Svara
Åse 14 januari, 2024 - 09:09

Vad roligt att höra! Tack för fin feedback 🤗

Svara
Jenny 8 november, 2022 - 18:57

Det här receptet gjorde vi idag och jäklar va vi blev nöjda 😍 Vi gjorde med kycklingfilé (det var det vi hade hemma) och lyxade med att göra egna naanbröd till. Tack så jättemycket för receptet! Det här kommer vi göra flera gånger 🥰 superbra kryddmix också!

Svara
Therese Hedström 18 januari, 2021 - 19:23

Hej detta indiska recept låter super gott. Men jag hittar inte vart de 2dl vatten ska ta vägen?

Svara
Åse 19 januari, 2021 - 12:07

Det ingår i buljongen så tillsammans med kycklingfond/tärning. jag har förtydligat i receptet nu.

Svara
Ann 10 februari, 2020 - 17:01

Hallojsan!
Ska det vara msk av gurkmejan, när det är tsk av allt annat i den indiska curryn?

Svara
Åse 10 februari, 2020 - 17:03

Gurkmeja ger mest färg men är du osäker så börja med mindre.

Svara
Ann 10 februari, 2020 - 17:25

Tack för så snabb återkoppling! Då jag nu vet att det inte var tryckfelsnisse som varit framme, följer jag receptet! Brukar ju alltid bli grymt bra när man gör dina recept! 🙂

Svara
Åse 10 februari, 2020 - 17:26

Hoppas det blir bra! 🌸🙏🏻

Svara
Ingrid 21 januari, 2020 - 00:06

Hej Åse, Kommer absolut att prova, älskar Indisk mat. Är det 400ml kokosgrädde eller kokosmjölk som du säger i receptet? Dina recept är så underbara för de är från grunden och smakar jätte gott förstås😊. Jag har problem med magen och kan då lätt plocka bort eller byta ut de ingredienser som jag specifikt inte tål, som tex vitlök, lök, chili och cayenne eller något med vete. Vitlök och lök byter man lätt ut mot de oljor jag gör själv som inte påverkar magen (kan även köpas). Lägger sen till mer peppar, paprika istället för chili så blir det jätte bra smak och umami. Tamari använder även jag som är glutenfritt. Däremot tycker jag Bongs fond är bättre än buljongtärningar för de innehåller inte glutamat E621 som är cancerframkallande. Tex Bongs kalv och kyckling fond innehåller heller ingen lök eller vitlök. Mvh//Ingrid🤗💞

Svara
Åse 21 januari, 2020 - 00:13

Hej!

Kokosgrädde eller kokosmjölk 🙂 så länge den är krämig!

Vad roligt att du ser recepten som inspiration och byter ut till det du tål och mår bra av! Så är recepten tänkta!

Jag gillar också Bong men det finns en del bra buljongtärningar utan E621.

Må bäst! 💕

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.