Minipizza

3 april, 2019

Hej hej på er!

jag ska strax svida om till gymkläder och ta mig till gymmet, åh så skönt det ska bli!
Men först ett recept till er!

I går gjorde jag minipizza på ett lite omarbetat recept från detta pizzareceptet – det blev så bra!
Jag rekommenderar dock att man gör tunnare bottnar än de ni ser på bilden.

Jag toppade med tomatsås, champinjoner, Milano salami, grön paprika och färsk mozzarella. Så gott!

Degen är fast men kladdig men går enkelt att platta ut med händerna.
Jag har naturellt vassleprotein i dessa för det gör konsistensen men om man inte har det hemma så kan man nog utesluta utan för stor påverkan på konsistens och bakegenskaper eller ersätta med pofiber.

Här kommer receptet på bottnen!

Skriv ut

Minipizza

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6-8 1x

Scale

Ingredienser

3 ägg
0,75 dl grädde (kan bytas ut mot annan vätska)
2 msk fiberhusk
2 msk vassleprotein utan smak
1 tsk bakpulver
200 g riven parmesan
1 färsk mozzarella (á 125 g), riven
lite salt och oregano


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr
Vispa ihop alla ingredienser och låt stå en stund.
Tryck ut deg på smord bakplåtspapper, så tunt som möjligt (ta lite olja på händerna)
Förgrädda i ca 15 minuter tills bottnarna fått fin färg.
Ta ut bottnarna och höj värmen till 225 gr
Lägg på ingredienserna och grädda klart pizzorna tills osten smält.


 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde!

5 kommentarer

ÅsaS 3 april, 2019 - 14:31

Ledig dag och tjejerna har beslutat sig för att spendera mammans pengar.. Började med besök hos Polisen (pass och id-kort) för att fortsätta till deras lunchställe. Nu har de bestämt sig för Dollarstore.. Det är väl bara att hänga med.. Glad så länge mitt sällskap duger. Eller är det plånboken de vill åt?

Svara
Birgitta Jung Strandberg 3 april, 2019 - 11:53

Hej,
Är vassleprotein och bakprotein samma sak?
Du hade ett recept på vitt bröd med bakprotein som jag inte kan hitta.
Skulle vilja prova.

Svara
Åse 3 april, 2019 - 11:54

Yes bakprotein är samma som proteinpulver / vassleprotein

Svara
Barbro 3 april, 2019 - 11:39

Verkar ju jättegott-men vad är vassleprotein för något?
Kan man utesluta det eller ta något annat?
Ha nu en riktig bra dag/ kram

Svara
Åse 3 april, 2019 - 11:41

Hej det står i inlägget 🙂
Kram

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.