Godaste LCHF pizzan! Pizzadeg, Pizzabotten

av Åse

Uppdaterat: Det är nu några år sedan jag lade ut detta inlägget och jag har provat och skapat massor av andra pizzarecept!
Ni hittar alla HÄR

………………………………………………………..

Jag gillar detta receptet eftersom bottnen får tuggmotstånd, god smak och konsistens utan att smaka för mycket av antingen det ena eller det andra!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Godaste LCHF Pizzadegen


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4.8 från 4 betyg

Ingredienser

1 plåt

  • 50 g riven parmesan
  • 50 g riven mozzarella
  • 4 ägg
  • 0,75 dl vispgrädde (man kan ta annan vätska också
  • 2 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
  • 1 tsk bakpulver
  • Lite salt

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på  200 gr.
  2. Vispa ihop allt till en smet. Låt stå ca 5 minuter. Fördela degen på bakpapperskläddplåt.
  3. Grädda i ugn ca 15 minuter. Höj värmen till 250 gr.
  4. Fördela önskat pålägg på bottnarna och grädda i 250 g tills osten smält och allt fått fin färg!

 

Reklamlänkars
MASSOR MED DEALS! Dessutom ger min kod 56KILO24 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser!

 

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

139 kommentarer

Grillad Pizza (Bianca med roquefort, salami och soltorkad tomat) - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Hälsotips 27 maj, 2024 - 11:12

[…] Vilken pizzadeg man vill ha är valfritt. Jag köpte direkt från Ica Maxis bageri men vill man ha lowcarb pizza så fungerar alla mina pizzabrödrecept! Tex det HÄR […]

Svara
Lovisa 21 september, 2023 - 15:04

Detta är mitt absoluta go to-recept när jag vill äta något riktigt gott som känns lite onyttigt. 🤣👌 så gött! Och lätt att göra






Svara
Mozzarellapizza med pesto- och tomatsalsa - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 10 oktober, 2021 - 10:44

[…] som består av vitkål, ägg och parmesan men jag kan varmt rekommendera även den HÄR och den HÄR lowcarb […]

Svara
Köttfärspizza med ägg - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 8 augusti, 2021 - 09:43

[…] på er! I går gjorde jag en supergod pizza på DETTA receptet – men fungerar ju på de andra pizzabottenrecepten jag har också! Alltså […]

Svara
Anna B 17 augusti, 2020 - 18:20

Har du nån koll på hur mycket kolhydrater det är i pizzan???

Svara
Åse 17 augusti, 2020 - 18:21

Du kan lägga in själv på kostbekvakningen.se 🙂

Svara
Minipizza LCHF - 56kilo.se - En mat & Inspirationsblogg 3 april, 2019 - 17:14

[…] går gjorde jag minipizza på ett lite omarbetat recept från detta pizzareceptet – det blev så bra! Jag rekommenderar dock att man gör tunnare bottnar än de ni ser på […]

Svara
Josefine 5 mars, 2021 - 19:06

Bakpulvret? I vilket skede ska det tillsättas, ser det inte i beskrivningen!

Svara
Ulla 9 januari, 2019 - 17:37

Bra alternativ när man är sugen på pizza. Går ofta in och kollar på dina recept och har provat en hel del stor nöjdhet. Nu tänkte skicka över ett pizzarecept som jag hittade hos en tysk vloggare.
Botten
En burk tonfisk i vatten. 1 ägg oregano och pizzakrydda. Pressa ur vattnet och gör en smet av fisk ägg och kryddor. Smörj ett bakplåtspapper och platta ut till en rund cirkel. Grädda i 200° till fiskplattan blir gyllenbrun. Ta ut och färdigställ pizzan utifrån egna önskemål. Grädda igen
Mvh
Ulset 57






Svara
Pizza, Pizzabotten, Pizzadeg LCHF - 56kilo.se - Inspiration, Livsstil & LCHF Recept 10 september, 2018 - 23:28

[…] går ändrade jag lite smått på det goda pizzareceptet och brödet blev lite brödigare, det gillade jag! […]

Svara
Marita 28 oktober, 2017 - 20:46

Älskar det här receptet på lchf-pizzabotten! Det funkar jättebra som alternativ till mjöldeg och det är både enkelt och gott. Men jag brukar i stort sett hälla ut smeten på bakplåtspapper och breda ut den med sked bums efter att ha gjort smeten och sen låta den vila istället gör tvärt om innan jag kör den i ugnen. Blir mindre baltande och smidigare då.

Toppenbra recept du har! Googlar jag något och din sida kommer upp brukar jag ta ditt recept!

Svara
Fredrik 13 juli, 2018 - 17:00

Toppenförslag! Blev så mycket enklare och fortfarande lika bra!

Svara
Peter 15 oktober, 2017 - 17:58

Generellt skeptisk till LCHF-recept eftersom det alltid slutar med att bara smaka som ägg. Gjorde ett försök med den här ändå pga alla lovord.
Blev tyvärr besviken. Smakade bara ägg av den. Äggig konistens och äggig smak. Som att smälta mozzarella på en omelett.

Hoppas jag finner nån LCHF-deg i framtiden som smakar något annat än ägg. Helst ska den smaka pizzadeg… 🙁






Svara
Åse 15 oktober, 2017 - 18:05

Hej!
Då tror jag att du kommer gilla detta bättre: https://56kilo.se/fat-head-pizzadeg-56kilo/
Dock måste jag nämna att förväntar du dig att hitta ett LCHF recept som smakar som mjölpizzadeg så kommer du bli besviken. Det är omöjligt.
Fast ovan recept är så nära som det går.

Svara
Peter 17 oktober, 2017 - 16:33

Oooooh! Den ser väldigt lovande ut 😀

Tack! Ska prova den 🙂

Svara
Linnea 7 oktober, 2017 - 17:24

Hjälp! Ska man ha i bakpulver i pizzadegen eller inte? Läste receptet och gjorde alla steg men där står inte bakpulvret med..
pizzan är utkletad på papper så hjälp asap please!!!

Svara
Motvind 3 augusti, 2017 - 17:14

Jahapp.. det var 2 plåtar gegga att kasta efter gräddning. Den så kallade degen klistrar sig fint mot bakplåtspappret. Skönt att vi precis bytte soppåsen så allt får plats.

Fast bakplåtspapper är kanske OK att käka sett till kolhydratinnehåll?

Svara
Åse 3 augusti, 2017 - 17:18

Antingen köper du billigt skräp-bakplåtspapper eller så gör du klassikern: Köper smörpapper i tron att det är bakplåtspapper (då fastnar allt deluxe!) för det är inget fel på receptet 😉

Svara
Björn 6 augusti, 2017 - 15:03

Eller smöra plåten funkar klockrent.har gjort receptet ett par gånger nu o får botten riktig spröd o god man kan både få tunn eller tjock botten 👍

Svara
Charlotte 26 juni, 2017 - 19:17

Över förväntan på hur pizzabotten blev. Får aldrig till ngt bra bröd i ngn form på lchfrecept men den här pizzabotten blir det fler gånger. Dock svårt att kladda ut degen på plåten trots blöta händer och svårt att veta hur botten ska se ut när den är förgräddad klar.

Svara
Anders 21 april, 2017 - 21:33

Fantastiskt gott! Vi har gjort denna pizza ett flertal gånger och det känns overkligt att det faktiskt är en lchf-rätt. Senast lade vi på isbergsallad och ringlade olivolja och flingsalt över när den kom ut från ugnen, fantastiskt gott och frächt. Tack för ett fanrastiskt pizzarecept som blivit vpr fredagsfavorit.

Svara
Åse 22 april, 2017 - 06:50

Härligt att höra! Låter smarrigt! 🙂

Svara
Söndag 12/3-17 | Curly gazibo 12 mars, 2017 - 23:17

[…] helgen har vi inte gjort mycket alls. Jag gjorde lchf pizza i fredags enligt detta recept från 56kilo. Det blev sååå gott, ariel älskade det […]

Svara
Pizza Bianco med spenat och gorgonzola LCHF - 56kilo - LCHF Recept och Livsstil! 25 januari, 2017 - 12:26

[…] går blev det pizza här hemma! Hade den HÄR bottnen (halvt recept) och hade även lite torkad oregano i […]

Svara
Eva Jehrn 8 januari, 2017 - 20:07

kan man göra bottnen dagen innan man gör pizzan klar?

Svara
Åse 9 januari, 2017 - 08:23

Ja det ser jag inga problem med! =)

Svara
Köttfärspizza med ägg Glutenfri / LCHF - 56kilo - Inspiration, Recept och Livets goda! 2 november, 2016 - 13:00

[…] går gjorde jag en supergod pizza på DETTA receptet – men fungerar ju på de andra pizzabottenrecepten jag har också!  Alltså […]

Svara
Ids 9 april, 2016 - 21:16

Kan jag använda vanlig hårdost som jag rivit?

Svara
Gina 17 september, 2016 - 18:30

Det gör jag nästan jämt, blir super gott det med!! 😀

Svara
Janne 16 februari, 2016 - 14:21

Gjorde denna och blev skeptisk när jag fick breda ut ”degen” med slickepott då jag vill ha tunna pizzor.

Men jösses vad bra den blev, sjukt gott.

Tack för receptet.

Svara
Pizza, Pizzabotten, Pizzadeg LCHF - Bästa receptet! - 56kilo - Inspiration, Recept och Livets goda! 4 januari, 2016 - 20:02

[…] går ändrade jag lite smått på det goda pizzareceptet och brödet blev lite brödigare, det gillade jag! […]

Svara
Jessica 19 september, 2015 - 18:32

Hej hur gör man denna pizza till Paleo? Då det skall vara så mycket ost i 🙂

Svara
Fredrik 26 augusti, 2015 - 14:11

Supergott! Tack för det här receptet. Pizza är något dom jag verkligen har saknat under min lchf diet och det här smakade till och med bättre än vanlig pizza.
Tack så mycket. 🙂

Svara
Åse 26 augusti, 2015 - 15:02

Härligt att höra!! =))

Svara
Bästa Lchf-Pizzan | LCHF livet för Gottelisa 7 februari, 2015 - 18:32

[…] Pizzan efter det här receptet https://56kilo.se/godaste-lchf-pizzan/ På pizzan har jag ekologiska krossade tomater, bacon,nötfärs,ölkorv,paprika,tomater,lök och […]

Svara
Camilla p-a 29 januari, 2015 - 22:40

Lillkillen vill ha pizza imorgon, då blir denna perfekt! Tack Åse! 😀

Svara
Anna 5 juli, 2015 - 13:25

Verkar underbart, tänk att få äta pizza utan dåligt samvete…!

Undrar en sak ang tomatsås: vad använder ni som gjort pizzan? Jag funderar på tomatpuré, men är osäker på smaken ihop med fyllning…vore tacksam för tips!

Svara
Johan 5 januari, 2016 - 16:15

Jag gör en egen. Ett paket krossade tomater en finhackad lök. Krydda med oregano och basilika. Låt puttra på låg värme i en 40 eller mer minuter. Ju längre det får koka ju bättre blir det.

Svara
Göran 13 april, 2017 - 11:25

Ett par msk tomatpuré och lite matgrädde till lämplig konsistens. Lite pizzakryddor och ev vitlök om man gillar det.
Snabbt och gott 🙂

Svara
Sug upphör | MALINS SOCKERBEROENDE 8 oktober, 2014 - 09:08

[…] Kanske kommer jag även att bjuda in vännerna till en pizzakväll. Hittade ett recept på en pizzabotten som ser lovande ut: Pizza: https://56kilo.se/godaste-lchf-pizzan/ […]

Svara
Sussibus 25 september, 2014 - 23:45

Har du nåt bra recept på tomatsås till pizzan eller finns det någon färdigtomatsås att köpa som är lchf okej?

Svara
Andreas 4 februari, 2017 - 07:39

Mutti har en mycket god pizzasås på plåtburk som innehåller få kolhydrater.

Svara
Åse 4 februari, 2017 - 07:55

Ja den är superbra!

Svara
Lenny 16 september, 2014 - 11:41

Hej!

Sett till ingredienserna… Vad tror du om att göra en ”inbakad pizza” av denna deg?
Skulle denna passa till detta?

Mvh
Lenny

Svara
Åse 16 september, 2014 - 14:33

Svårt att säga faktiskt, prova och se!

Svara
Jennie 30 augusti, 2014 - 11:21

Hej!
Såå sugen på att testa denna pizzan, och så får det nog bli idag.
Men jag funderar bara på äggen. Blir det någon äggsmak? Alltså, att äggen tar överhand?

Tack för en toppenblogg! Älskar den!! 🙂

Svara
Åse 30 augusti, 2014 - 12:52

Nej det blir inte äggsmak =) Kul du gillar bloggen!

Svara
Ulrika 24 augusti, 2014 - 10:21

Vi gjorde denna pizzan igår och det blev jättegott!! Även barnen gillade pizzan:) Detta kommer vi att göra igen!

Svara
Tommy 17 mars, 2014 - 16:48

Degen pöste upp ganska mycket i ugnen, kan nog platta ut den mer nästa gång. Gjorde en vegetarisk variant med zuccini, rödlök, feta, körsbärstomater och riven ost. Gjorde även egen tomatsås 🙂
Tack för suveränt recept!

Svara
Pizza (glutenfri) | Chili & Kärlek 10 december, 2013 - 20:49

[…] Vispa ägg, grädde och fiberhusk. Tillsätt riven ost och salt och låt svälla i några minuter. Bred ut på bakplåtspapper till fyra små pizzor. Förgrädda i cirka 15 minuter i 175-200 grader (receptet kommer härifrån). […]

Svara
Dennis 20 augusti, 2013 - 08:27

Hej, brukar vanligtvis inte kommentera denna typ av saker på nätet. Men fy satan vad god pizzan jag gjorde igår blev. Tack för ett grymt recept!

Jag räknar kalorier och hela botten i receptet ger enligt följande: Kcal: 1776, Protein: 100, Fett: 143, kolhydrat: 5,5. Dela siffrorna i antalet slizes så har ni kcal per bit! (detta utan ert val av fyllning det får ni räkna själva). Jag körde hemgjord tomatsås, champinjoner, västerbottenost, rödlök. Därefter la jag på parmaskinka och färsk spenat och en vitlökssås! Supersmarrigt som sagt. Delade pizzan i totalt 6 bitar och varje bit gav ca 750kcal, 49p, 56f, 7,5k med fyllning!

Svara
Åse 20 augusti, 2013 - 08:29

Toppen! Kul att du gillade! =)

Svara
livet på Östermalm utan balkong när drömmen skriker trädgård, växthus och hav! | LCHF-pizza 14 juli, 2013 - 21:42

[…] gott! Med pizzadegsrecept från https://56kilo.se/godaste-lchf-pizzan/ så smällde vi ihop varsin pizza och såg en riktigt bra film. Så idag väntar en god lunchlåda. […]

Svara
Väldigt god LCHF pizza | changethebee 13 maj, 2013 - 18:07

[…] bilder på pizzor på min instagram så det var bara att köra! Jag tog receptet på botten från alltförföräldrar och sen gjorde jag två egna […]

Svara
Micke 21 april, 2013 - 15:16

Fantastiskt god pizza, jag blev en aning skeptisk när jag tog ut den förgräddade pizzabottnen, det såg liksom inget vidare ut. Men jag fyllde den med en härlig tomatsås, Mozzarella, salami, bacon, lök och färska champinjoner, och det blev sååå gott. Jag läste något inlägg någonstans att det blev ungefär som crêpes, men jag håller inte alls med, den blev frasig och god ut emot kanterna och mjuk och saftig längre in. Tackar och bockar allra ödmjukast för detta recept.

MVH
Micke

Svara
Världens godaste LCHF-pizza | Madeleinestedt 20 april, 2013 - 11:25

[…] Gör såhär: Vispa ägg, grädde och fiberhusk med elvisp, blanda ner osten. Låt stå ca 5 minuter. Fördela degen på två plåtar. Grädda i ugn ca 15 minuter i 175g. Blanda några matskedar CF med tomatpuré och oregano och fördela ut på pizzan. Fördela sedan önskat pålägg på bottnarna (Jag hade tacoköttfärs, jalapeno och riven ost på min pizza, Simone körde kalkon och ost) och grädda i 250 g tills osten smält och allt fått fin färg. Receptet är inspirerat från 56kilo […]

Svara
Pizza time! | Mina jag och LCHF 16 mars, 2013 - 20:18

[…] idag testade jag ett nytt recept för pizzabotten, nämligen den från 56kilo! Det sägs vara den bästa pizzabotten á la LCHF och av dem jag har testat så är det absolut den […]

Svara
| Jennifer Ek 16 februari, 2013 - 23:31

[…] att jag vill och det är inte för ofta. Pizzan blev supergod! Receptet på botten hittade jag hos 56.kilo. Vi halverade receptet och gjorde till en plåt. Sen hade vi en hemmagjord tomatsås på, jalapeno, […]

Svara
Jimmy K 11 november, 2012 - 19:49

Oj råkade kommentera på Kesoreceptet innan men det var här jag skulle kommentera.

Undrar om man kan göra så pizzan blir mindre ”äggig” o mer som vanlig pizza när den är klar.

Körde bara på övervärme på 250G till osten var klar o kanterna fått lagom mkt färg.
smakade lite som pannkaka eller crépes med pizzaingredienser på och det var ju inte riktigt det jag var ute efter 😛 men rätt gott ändå.

Tips för o få den mer lik vanlig pizzadeg?

Svara
En god söndagspizza 14 oktober, 2012 - 19:24

[…] väldigt länge sedan så vi körde på det. Jag letade upp ett nytt recept på botten, nämligen det här hos bloggen 56kilo.se. Jag gjorde misstaget att inte hälla upp den på två plåtar. Hade jag […]

Svara
Anita 14 oktober, 2012 - 18:02

Gjorde din pizza idag med chorizokorv, röd lök, oliver, västerbotten ost och ”sprinklade” den med ruccola. Pizzasallad till . Så underbart god! Nästan synd att jag blev super mätt på en sån liten bit, hade lätt kunnat äta lite mera.

Svara
Linn 4 augusti, 2012 - 21:33

Testade denna pizza idag och först efter att jag gjort den såg jag att du hade uppdaterat med ett ännu bättre recept. Får testa det nästa gång. Det här blev också bra och då tabbade jag mig. När jag hällt upp degen på bakplåtspapper och börjat ”knåda” ut den insåg jag att jag halverat antal ägg och den rivna osten, men missat att halvera mängden grädde och fiberhusk. Det blev bra i alla fall tack och lov=)

Svara
Rebecka 26 juni, 2012 - 18:52

Hej! Kan man använda annan ost än den du använder i bottnen?

Svara
Åse 26 juni, 2012 - 22:05

Yes! =)

Svara
Sara 18 augusti, 2013 - 14:37

Kan man använda vanlig hushållsost, dvs Gouda?

Svara
Åse 18 augusti, 2013 - 16:03

Absolut!

Svara
Done! « Elin 18 juni, 2012 - 22:54

[…] börjar lugnt för att bygga på mer sen. Middag bestod av pizza, väldigt god! Receptet hittat du här. Share this:TwitterFacebookLike this:LikeBe the first to like this. Categories […]

Svara
julia 12 juni, 2012 - 14:41

hej jättebra blogg!
saknar bara kcalantal i recepten, skulle vara intressant!!!

Svara
Johanna 24 maj, 2012 - 22:22

Oj , det här receptet ska provas i helgen! Vilken fin blogg du har!

Svara
LCHF-pizza | fitforfighting | ShapeMeUp! 24 maj, 2012 - 17:06

[…] man kanske skulle testa någon form av LCHF pizza?! hittade ett recept som verkar bli riktigt bra. https://56kilo.se/godaste-lchf-pizzan/ Nu blev jag lite sugen igen, men det får vänta lite med att testa detta men det kommer garanterat […]

Svara
Linn 17 maj, 2012 - 11:27

Har funderar på detta med pizza vilket vi ofta äter till fredagsmyset. Denna ser supergod ut!

Svara
Mat: LCHF pizza | J(e)ntan 7 maj, 2012 - 10:22

[…] och Therese bakade en LCHF pizza till middag igår. Med lufttorkad skinka, ruccola, svamp, paprika och mozzarella på. Riktigt gott […]

Svara
Pizzakväll « Mor och Dotter börjar smöra 22 april, 2012 - 22:39

[…] Vi hittade receptet hos 56kilo […]

Svara
Low carb pizza och vårkänslor | 15 april, 2012 - 21:10

[…] åt vi pizza här hemma och min sambo gjorde en botten enligt detta receptet https://56kilo.se/godaste-lchf-pizzan/. Pizzan var jättegod och kommer att göras fler gånger. På pizzan hade jag zucchini, rödlök, […]

Svara
Ann-Sofi Engström 14 april, 2012 - 19:23

Hej!
Jag testade att göra denna pizza och den blev supergod!!! Jag la på finhackade tomater, tunna skivor kallrökt lax, champinjoner och rödlök Mums! Jag har hållit på med LCHF i 3 veckor och tappat 2 kg, nu står jag still och blir frusterad……men tänker inte ge upp. Man får ju äta så god mat så det går ingen nöd på en 🙂 Jag motionerar flitigt med PW och löprundor och intervall så det här ska jag klara. Tack för en fin blogg med mycket rolig och nyttig läsning och massor med goda recept.

Svara
Pizza är gott « Gourmetliberalen 13 mars, 2012 - 22:31

[…] utesluten. Därför var jag tvungen att hitta ett alternativ och det fick bli enligt detta recept https://56kilo.se/godaste-lchf-pizzan/ Många LCHF-bröd innehåller ägg och då mycket ägg vilket gör att det lätt får en […]

Svara
Gabriella 4 mars, 2012 - 20:15

Hej, har precis funnit denna trevliga blogg med väldigt bra recept. Jättekul! Blandar själv en kompott mellan LCHF och Dukan Diet. Trivs väldigt bra med båda.
Något som jag saknar när du och andra presenterar recept är om man kan frysa in maträtterna. Det kanske är självklart att man kan men vill gärna veta om t ex pizzan kan frysa utan att den blir dålig.
Tacksam,
Gabriella

Svara
Anne 15 februari, 2012 - 18:01

Nu så! Har Robban och jag gjort denna pizzan men med annan fyllning. Helt klart godkänt.
Jag har fått för mig att jag ska börja baka. Kruxet är att jag bor på landet. Här finns nada,zip,nothing att köpa. Ingen sukrin, stevia eller annat bra. Då tappar jag sugen en stund och svär. Har nu bestämt mig för att åka till Uppsala och bunkra bra saker till bakning.
Massa kramar

Svara
Erika 19 juni, 2012 - 14:42

Finns ju många ställen du kan beställa ifrån så att du får det hem till brevlådan istället 🙂

Svara
Nina Reijonen 13 februari, 2012 - 18:52

TACK!!!

Vi har just avnjutit en pizza enligt ditt recept och LOVAR att det INTE var sista gången vi gör pizza.
Jag är ny på det här med LCHF men har redan använt mej av dina brödrecept…. Återkommer nog många gånger. Tack igen!!

Svara
Så satans kallt! | Barbafin 11 februari, 2012 - 16:20

[…] mellon ska jag göra en Lchf-pizza som jag såg på 56 kilos blogg. Hon har en jättefin blogg, kika in […]

Svara
Så satans kallt! | Barbafin 11 februari, 2012 - 16:20

[…] mellon ska jag göra en Lchf-pizza som jag såg på 56 kilos blogg. Hon har en jättefin blogg, kika in […]

Svara
Nette 11 februari, 2012 - 15:50

Ska laga denna pizza ikväll. SÅ spänd på resultatet! 🙂
Kram

Svara
JonasF 8 februari, 2012 - 18:46

Oavsett om man äter enligt LCHF eller inte så är detta den godaste pizzan NÅGONSIN! Utan att svälla upp som ett monster efteråt.

Jag brukar låta själva botten vara i lite längre än 15min för att få den lite krispigare.
Min favorit är vitlökssalami, jalapenos, sen som sås har jag en vitlökssås gjort på kesella och en lallerstedts chili bea. Så sjukt gott.

Svara
Åse 8 februari, 2012 - 20:03

Men åhhhh vad gott det verkar!!! Har tänkt bjuda gäster på pizzan på lördag kanske ska ta ditt recept!! Tack!

Svara
Nette 5 februari, 2012 - 23:09

Det där ser ju skitgott ut, tack för tipset, ska prova detta nästa helg! 🙂

Vilken fin blogg du har, man blir inspirerad att fortsätta! Kika gärna in på min blogg om du vill!

Kram!

Svara
Melodifestivalsgott | Lchf livet för Gottelisa 4 februari, 2012 - 14:16

[…] till Melodifestivalen blir det Lchf- pizza receptet är hämtat från Åse på 56 kilo Det är alltid mysigt att titta på melodifestivalen och äta något gott. Ha en trevlig […]

Svara
sara 1 februari, 2012 - 14:18

Har precis provat receptet (är i ugnen just nu faktiskt) men fiberhusket klibbade ihop sig på nåt konstigt sätt och hamnade längs med kanterna i vispskålen trots att vispen gick som 17 på kitchenaiden… Eller var det kanske det som var problemet? Vad gjorde jag för fel? Fattar inte riktigt hur det kunde bli sådär! jaja, vi får väl se hur det blir, oftast blir det ju lite ätligt i alla fall… 😉

Svara
Åse 1 februari, 2012 - 17:29

Prova att lägga ner lite i taget, detta har hänt mig en gång så jag vet vad du menar! 🙂

Svara
Sara 7 februari, 2012 - 16:20

Jaha, det var som jag misstänkte alltså… Skönt att höra man inte är den enda som gör såna där klantgrejer 😉 Kan rapportera att den blev väldigt god i alla fall och fungerade utmärkt som reskost på nattåget! 🙂

Svara
LCHF-pizza | Malin I Form – https://www.maliniform.com 28 januari, 2012 - 20:33

[…] hittade ett recept på LCHF-pizza hos 56kilo som jag bara tvungen att prova idag! Jag kunde nog gjort botten lite tunnare men det blev faktiskt […]

Svara
Malin 25 januari, 2012 - 18:01

Nä, nu nu får det vara bra! Här har jag kikat in i flera år och har fått ta del av dina fantastiska recept och har aldrig lämnat en kommentar, inte ens ett litet tack. Jag har varit allt viktväktare, GI-are m.m. Men känner nu (sedan tio mån tillbaka efter sista grav.) att jag känner mig trygg i LCHF och framförallt i att lite mig tillbaka och lita på att min kropp säger till vad den vill ha. Har minskat 18kg och har 8 kg kvar :-). Så nu vill jag verkligen säga ett innerligt tack för att du så länge har delat med dej av ditt liv och dina recept, jag har aldrig blivit missnöjd med maten tvärtom är det både enkelt och kul! Tack också för att du har inspirerat mig till att släppa taget om räkning och vägning och vågat lita på mig själv! Kram

Svara
Åse 16 mars, 2012 - 22:17

Har jag inte svarat på detta??? GRATTIS till dina minskade kilon!!! Kul att du kommenterade!!! Hur går det nu?? Kram!!

Svara
Baka med LCHF 23 januari, 2012 - 10:15

[…] och sköööööönt och som sagt Pia, min väninna från Gbg kom i fredags. Vi hade fredagsmys med Pizza och Chokladmousse! Pia äter också LCHF. Tyvärr åkte hon hem redan i lördags fm eftersom […]

Svara
Madeleine 20 januari, 2012 - 16:11

Hej,

Vilken underbar blogg och vilka härliga recept. Vi började med LCHF i söndags och det går kanon, men idag var jag sugen på pizza och gissar på att ditt recept är grymt 😉 Jag är så glad att jag hittade hit och hittade hit och kommer definitivt tllbaka för inspiration!

/Madde

Svara
Åse 22 januari, 2012 - 15:06

Völkommen hit! Hoppas pizzan smakade!!

Svara
Fredagsfeeling! 20 januari, 2012 - 15:04

[…] och väntar in goa Pia från Göteborg! Vi ska bara vara hemma hos familjen och ikväll blir det Pizza och Chokladmousse! Nom nom nom! Vad ska ni äta?? Var det någon som såg debatten igår? Jag […]

Svara
Catti 16 januari, 2012 - 23:08

Hej Åse!

Jag måste bara säga att av alla lchf-förespråkare som bloggar är du nummer ett, helt i en klass för dig själv…jag älskar dina recept, skriver ut dem allt eftersom du lägger in dem och lagar numera nästa bara mat efter dem. Alla mina gäster har blivit lyriska över såväl kött-, fisk- som kycklingrätter liksom för- och efterrätter! Även vintipsen uppskattas!

Jag beundrar dig också för att du har en sådan energi och trots man, barn, djur, hus och jobb orkar dela med dig till andra.

Jag har en kort fråga ang Viktväktarna som jag vet att du hållit på med i omgångar liksom jag själv. Du kanske har skrivit om detta redan, men jag undrar ändå: var det sötsug och en känsla av att aldrig kunna äta sig riktigt mätt som fick dig att överge VV till förmån för lchf? Jag har nämligen kommit dithän nu, är med i VV för femte gången (först var det framgångssignal, sedan points, därefter Propoints och nu finns det något som heter Mättande dag där man kan äta hur mkt pasta och potatis man vill utan att räkna PP). VV funkade för mig första och andra gången, sedan allt sämre och nu inte alls. Även om jag försöker äta Duoval Protein till alla måltider och bara äta kh i form av grönsaker funkar det inte. Min teori är att jag får i mig för lite fett för att kunna bli mätt och hålla förbränningen igång. VV har fortfarande ”straffpoints” på fett och det går inte att äta mkt fett när man följer deras program. Så nu tänker jag gå ur VV (jag har slösat bort tillräckligt mkt pengar där nu) och satsa på lchf i stället. Jag hoppas framför allt få hjälp med sötsuget som stjälper alla försök att gå ner i vikt. Vem orkar gå omkring och tänka på mat för jämnan? Och när sötsuget sätter in är det ju inte heller mat man i första hand är sugen på, utan onyttigheter…

Svara
Åse 18 januari, 2012 - 09:28

Hej Catti! Tack! Vad roligt att du trivs här på bloggen! =))
Och att du och dina gäster gilar mina recept! 😉

Anledningen till att jag gick över var en önskan att äta godare mat! Jag tyckte det var dårskap att jag skulle behöva köpa lågfettsprodukter som inte smakade gott! Jag tyckte också att det lät rimligt att kroppen förbrände bättre på lågkolhydratkost. Jag hade ju provat LC kost redan 2005 och trivdes bra, gick ner fint i vikt men var inte riktigt redo att lägga om kosten då, var för glad i ”att äta lite av allt”. Som VV:are fick jag alltid hålla igen och aldrig äta mig riktigt mätt, det var jag också trött på för det gjorde ju att jag överåt då och då. (och som du säger, då överäter man ju dumheter!)

Så GRATTIS till ett bra val att gå över till naturlig mat där du får äta dig mätt!! =)

Svara
Catti 16 januari, 2012 - 23:02

Hej Åse

Svara
Emelie 16 januari, 2012 - 17:54

Testade i helgen och ååååh vad gott det blev! Inte trodde jag att lchf-pizza kunde smaka så bra. Också förvånad över den obefintliga smaken av omelett, trots alla ägg. Däremot undrar jag: Botten blev väldigt mjuk (gjorde i och för sig inget, mycket gott ändå), men har den blivit det för dig/er också? Eller blir den sådär frasig som en pizzabotten ska vara? I så fall har jag nog missat någon del i tillagningen 🙂 Men 10 tummen upp för det här receptet, och all annan rolig inspiration!

Svara
LCHF-pizza! | Som en gerbera 13 januari, 2012 - 08:27

[…] kom från fantastiska sidan 56 kilo  Rekommenderas! Både sidan och […]

Svara
LCHF pasta / tagliatelle | 5 6 k i l o . s e - en annorlunda livsstilsblogg, lchf, hälsa, mat, familj och shopping! 11 januari, 2012 - 09:34

[…] att man inte saknar det gamla vanliga och för mig är det fröknäckena, pannkakorna och det är pizzan. Sedan ligger ju pannacotta som en klar […]

Svara
Elin 9 januari, 2012 - 21:23

Hej, provade detta häromdagen och det var vädigt gott. Ska rekommendera till alla jag känner. 🙂

Svara
Sirpa 6 januari, 2012 - 17:42

Vilken god pizza det här blev! Jag gjorde egen tomatsås, parmaskinka, stekta champinjoner, oliver, fetaost, ost och röd lök. Avnjöt det hela med ett glas rött. Så gott!!
Tack för receptet!

Svara
Magnus 3 januari, 2012 - 17:37

Testade på receptet men lyckades helt missa att det var för två plåtar. Hursomhelst – ruskigt gott men försök er inte på att göra panpizza av det hela, blir lite väl mycket omelett av det hela då. De delar som faktiskt fick en tunn botten var ruskigt goda och skillnaden mot en hemlagad icke-LCHF-pizza var verkligen obefintlig.

Stort tack!

Svara
Fröken Nilsson 9 december, 2011 - 15:07

Detta ska testas idag!!

Svara
mimmi 8 december, 2011 - 20:24

ska göra pizzan nu, tog norrglimt osten i pizza degen och det stog att 100gram innehåller ca400 kcal. himla mkt allstå bara i smeten. förslag på någon annan ost?

Svara
Åse 8 december, 2011 - 20:40

All ost ligger på ca 350-400 g per 100 g men detta receptet är för två plåtar dvs ca 8-12 portioner! Då är det ju inte mycket med 66-100 kalorier per portion. Sedan är ju kalorier ett dåligt mått på energi 😉

Svara
Petra 5 december, 2011 - 11:25

Tänkte testa din pizza idag. Ville bara dubbelkolla hur du gör med osten. Sparar du en del av osten som du lägger ovanpå pizzan. Typ fördelar den 2/3-delar i smeten och resten ovanpå:-) Tack på förhand!!

Svara
Åse 5 december, 2011 - 11:27

Riven ost läggs i botten och sedan har jag tex gorgonzola el mozzarella ovanpå resterande fyllning.

Svara
Petra 5 december, 2011 - 12:03

Tack snälla:-)

Svara
malin 5 december, 2011 - 07:49

denna kommer jag att testa denna veckan, tusen tack för tipset!

Svara
Åse 5 december, 2011 - 08:43

Smaklig spis! =)

Svara
elwira76 2 december, 2011 - 22:40

Idag gjorde jag köttfärspizza med ditt recept på pizzabotten, supergott!!!

Svara
Åse 3 december, 2011 - 11:46

Vad kul att det smakade!! =)

Svara
Sarah 30 november, 2011 - 15:34

Gjorde denna i går, helt underbar god! Och nästan ännu godare idag 🙂
Vill också passa på att tacka dig- har hållt på med Lchf i två veckor nu och får all min inspiriation från dig!
Kram Sarah

Svara
Åse 30 november, 2011 - 17:03

Eller hur!?? Den blir nästan godare dagen efter!! =))) Heja dig!!

Svara
LenaH 29 november, 2011 - 21:45

Ser jättegod ut!

Svara
Anita 29 november, 2011 - 21:14

Nu har vi ätit den, mycket gott. Bra och enkelt recept att göra. Jag kokade egen Tomatsås, men i receptet stod det lite socker??? Det hoppade jag över. 😉

Svara
Åse 30 november, 2011 - 08:21

Vad bra!! =))

Svara
jenny 29 november, 2011 - 20:00

Oj så god den ser ut! Har du någon aning om kolhydratmängden? Kan man frysa in om det blir någon bit över?
kramar

Svara
Åse 29 november, 2011 - 20:05

Nästintill noll i bottnen!
Ja det ska inte vara några problem!!

Svara
Lchf livet för Gottelisa 29 november, 2011 - 18:40

Den enda gången som jag kan sakna mjölmat är när jag äter pizza. Har provat 2 olika LCHF recept som jag har hittat på nätet. Min dotter tycker att det var gott men jag saknar vanlig pizzabotten med mjöl. Så jag undviker att baka mm så jag inte skall sakna mjölet. Men jag kanske inte ska ge upp, för din pizza ser underbart god ut. Kramar från Gottelisa

Svara
JohannaBd 29 november, 2011 - 15:14

Men gud vad bra!!
Sitter här och ser hur det skymmer utanför, vet inte vad vi ska äta till middag och orkar inte ta mig iväg till affären.
Så läser jag detta! Alla ingredienser finns hemma och det låter ju super gott!!
Tack och kram!

Svara
irene 29 november, 2011 - 06:46

jaa, jag håller med alla andra, är ur lycklig när jag kommer in här o får läsa din sida…
stor tack kram!!!

Svara
Åse 29 november, 2011 - 11:10

Åh KRAM tillbaka!!!

Svara
Malin - Q r i s t a a l l ♥ 28 november, 2011 - 23:43

Älskar dina recept! 🙂 tycker jättemycket om det andra pizza receptet du lagt ut. Men måste ju testa detta också då!

Svara
Åse 29 november, 2011 - 11:10

Ja du får återkomma och recensera!! =)

Svara
Erika - LCHF till vardag och fest 28 november, 2011 - 22:27

Jag har provat ditt pizzadegrecept med mandelmjöl och det gillade jag. Ska testa även detta. 🙂

Svara
Ewa Svensson 28 november, 2011 - 22:14

Så mycket goda recept du lagt ut här senaste tiden 🙂 jag hinner inte med att baka allt fast jag vill /KRam Ewa

Svara
Åse 29 november, 2011 - 11:11

Hh nä du får välja ut ett som du provar ;))

Svara
Nina 28 november, 2011 - 21:57

*mums* Vad gott det både lät och såg ut, får nog bli till att testa den. Har dock inte hittat fiberhusk här ännu, nu har jag bara letat lite snabbt 🙂 Får ta mig lite bättre med tid att kolla nästa gång man är och handlar.

Svara
Åse 29 november, 2011 - 11:12

Kolla glutenhyllan!! =)

Svara
Anita 28 november, 2011 - 21:39

Tack, det här receptet ska testas! Har du någon speciell tomatsås du använder?

Svara
Dagarna 28 november, 2011 - 21:30

Ååå detta måste jag helt klart testa.
Har varit lite sugen på hemgjord pizza.
Tack för alla recept du delar med dig av.
Kram!

Svara
ÅsaS 28 november, 2011 - 21:10

Gottigt! Men vilken tur att jag sitter här, mätt och nöjd, efter grillad kyckling med massor av sallad. Men sådan pizza blir det nästa gång sonen beställer det till middag.
Kram ÅsaS

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.