Magiskt med grillad entrecôte och grymt grillvin till!

24 september, 2022
I betalt annonssamarbete med Dryckestipset, för dig över 20 år

Hej vänner!

Vilken vecka! Men nu är jag klar med boken! Jag satt hela gårdagen och redigerade bilder så det som följer är att formgivaren tar vid och sedan lämnas den till tryckt i november.
Jag är själsligt TRÖTT haha!  Men jag är sååååå nöjd med boken och tror den kommer bli toppen!
Jag känner mig totalt borta med allt annat, knappt tittat ut instagram och bloggen på några dagar men now i’m back!

Alice fyller 14 på måndag så idag har vi familjekalas för henne vid 16 tiden, ska bara bestämma mig för vad jag ska bjuda på 😅 tror det blir enklast möjligast! Hamburgerbuffé kanske? Har en Melanzane i kylen som jag kan ha som tillbehör till oss som väljer bort bröd.
Det är good enough!

I går satte jag på mig kimonon redan vid 16, värmefilt i soffan och Daniel fick sköta middagen.
Han kom hem med en påse med ost & chark från bästa Ålgränden ost & deli – YUM!

Mont D’or funderar jag på att ha idag, den tillagas i ugnen och sedan serverar man lite tillbehör till som chips, picklade grönsaker, surdegsbröd etc!

Till middag blev det GRILLAT  nu om ngt känns det ju motiverat att grilla så mycket som möjligt för att spara på elen!
Vi har kokhäll på vår grill också så jag ska bli bättre på att använda den.

På sista tiden köper vi ofta Entrecote som grilldetalj, blir så himla gott och går så snabbt att grilla.

Jag tar ut köttet en bra stund innan, ca 1 timme.


Saltar och pepprar det en kvart innan grillning och klappar lite olivolja på köttet.
Sedan grillar jag det på direkt värme (vi har gasol) ca 2 minuter på varje sida, lite beroende på köttets storlek. När köttsaft börjar tränga upp efter att du vänt köttet en gång så är köttet medium.
Sedan får köttet vila i bakplåtspapper ca 5-10 minuter.

Tillbehör blev grilspett med kokta gulbetor, champinjoner, paprika och schalottenlök, jag penslar med tamarisoja och olivolja, salt och peppar. Även sparris är gott till!

Självklart min godaste pepparsås till!
Den är FANTASTISKT god!

Mysigt att grilla på kvällen!

Till detta passar ett fyllig rött vin som en australiensisk Shiraz och tänka sig att just det är veckans vin – nämligen Black Mountain Shiraz Cabernet 1L

Har ni en grilltokig man? Då är detta ett bra tips!
Detta kommer de gilla =) Kanske överraska med att köpa hem en flaska till honom?
Vinet har vunnit brons medalj på blindtester, ett väldigt gott vin som är passar allt grillat kött och grönsaker.

Black Mountain har en rubinröd, mörk Deep Purple-färg. Doften är en rockig resa längs Tobacco Road med mörka frukter, björnbär, eukalyptus och vibrerande toner av kryddnejlika och tanniner. Det är ett vin som bara skriker efter en välrubbad flankstek eller kolgrillade grönsaker. Samtidigt är eftersmaken vanilj-len som en smäktande rockballad. Black Mountain är ett ”aussievin” som gjort för Midnight Oil och mörka kvällar vid grillen. Shiraz och cabernet headbangar smaklökarna och flyttar oss till sommarens grillfester och rockfestivaler. Ett klockrent vin till allt som legat i en marinad, perfekt till nöt, fläsk, grönsaker och mer därtill – let’s burn out loud, all year round!

Black Mountain är generöst tappat på literflaska, ett  året-runt-vin gjort för kol och hickory.

Kingston Estate ligger i Sydöstra Australien och är i dag en av Australiens mest betydande vinexportörer och de producerar cirka 14 miljoner liter vin årligen, till stor del från egna vingårdar som ligger i Riverland. De är kända för sina kraftfulla och eleganta viner och som vinner ädla medaljer i tävlingar på alla kontinenter.


Kingston Estate odlar bland annat sauvignon blanc, chardonnay, shiraz och Cabernet Sauvignon.

Nr 58069
Druvor: 60% shiraz 40% cabernet sauvignon
Smaktyp: RÖTT – MUSTIGT OCH FRUKTIGT
Flaska 750 ml
Alkoholhalt 13,5 %
Sockerhalt 0,6 g/100ml

Ni kan läsa mer om vinet HÄR och hitta var ni kan beställa det.

YUM YUM YUM!
Sååååååå gott detta blev!

 


Annonslänkar till Ellos

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag?
Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


2 kommentarer

ÅsaS 24 september, 2022 - 21:08

Grillat är ju såå gott! Och här kör vi på kol/briketter. Fast nu får grillen gå i vintervila. Vinet låter gott och spännande, så det ska jag försöka få tag på!
Mysigt med kalas! Och tänk vad fort de blir stora, våra små.
Här är Äldsta hemma över helgen. Så mysigt att få rå om henne ett par dar, även om hon delar de med pojkvännen också. Man får ta vara på de få timmarna man har henne hemma ❤️
Kram och fortsätt njut helgen! 💕

Svara
Emma 24 september, 2022 - 15:37

Längtar tills boken kommer ut 🥰
Vinet ska jag köpa till min man 👌🏻

Ha en fin lörda!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.