Melanzane alla parmigiana

10 september, 2018

Italiensk auberginegratäng

God morgon!

Jag ska strax iväg till min kiropraktor och sedan ta mig an denna dagen, för det ligger en hel del som väntar!

Jag ska givetvis även under dagen berätta vem som vunnit min nya bok! =)

Under tiden bjuder jag på ännu ett gott recept från min bok Ät & Njut som inte säljs längre. Så jag kommer passa på att dela med mig av alla goda recept från boken!
Detta receptet är sååååå gott! Ni måste prova! Jag har uppdaterat receptet allt eftersom jag lagat det så det är inte exakt som i boken.

Melanzane alla parmigiana är en vegetarisk lasagne kan man säga. Smakrik och helt underbar!

Foto: Lisa Wikstrand

Här serverad med lammrostfilé och bruschetta med tomat – GOTT!
Denna rätt är vegetarisk men kan självklart serveras som ett tillbehör.

Skriv ut

Melanzane alla parmigiana

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6-8 1x

Scale

Ingredienser

3 medelstora auberginer (ca 1,5 kg)
2 bananschalottenlökar
1 vitlöksolo (eller 2 vitlöksklyftor)
1 msk olivolja
800 g passerade tomater av kvalitet, rek MUTTI
drygt 1 tsk torkad oregano
1/2 dl vitt vin
1 msk mörk balsamvinäger
< 1/2 tsk salt (tänk på att zucchinin är salt)
1 krm svartpeppar
Färsk basilika, cirka en kruka
250 g buffelmozzarella (2 stora bollar)
3 dl riven parmesanost


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader.
Skiva auberginen i ca 1 cm skivor och salta skivorna, låt dem ligga i 30 min för att få ut vätskan.
Skala och hacka löken och vitlöken och fräs de mjuka i lite olivolja i en stekgryta. Tillsätt därefter de passerade tomaterna, vitlöken, vin, balsamvinäger, salt och peppar.
Låt reducera under lock i ca 30 minuter. Tillsätt basilikan mot slutet.
Torka av aubergineskivorna och lägg dem på en ugnsplåt, pensla med olivolja. Stek dem sedan i ugnen i ca 15 min.
Ta ut när de är klara.
Smörj formen och häll ett tunt lager med tomatsås i botten. Varva aubergineskivor med mozzarellaskivor. Strö även ett tunt lager parmesan över. Avsluta med tomatsås och resten av parmesanen (var generös med parmesan, kan behövas mer)
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30-40 minuter.


Annonslänkar via APPRL

Veckans tips!

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


8 kommentarer

Nina 7 juni, 2020 - 09:55

Älskar bara denna maträtt och gör den ofta 🤩
Ser att du förändrat lite i receptet. Smart att steka aubergineskivorna i ugn – så mycket enklare.
Men, saknar currypastan….det är ju förstås en smaksak 😊

Svara
Vilken LÅNGHELG! - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 25 maj, 2020 - 15:10

[…] gjorde två formar Melanzane alla Parmigiana – är sååååå gott! Till det grillad kyckling och kryddiga […]

Svara
Fölseda', Aerial Yoga och POOL-dag! - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 10 maj, 2020 - 17:25

[…] – den är såååååå god! Alla har ju sina egna versioner på denna, mitt recept hittar ni HÄR – jag blev så sugen på den igen så jag tror det blir middagen ikväll! […]

Svara
Elvy 14 januari, 2019 - 09:13

Vad kör du för diameter på pizzan ungefär? 30 cm? 🙂

Svara
Åse 14 januari, 2019 - 09:22

Hej! Jag vet inte vilket recept du refererar till? Du har kommenterat under Auberginegratäng =) Men gör jag rund pizza så ca lika stor som en mattallrik =)

Svara
Camillapa 10 september, 2018 - 09:05

Åh, det låter som en perfekt idé!💜 Ser fram emot recepten från ”ät och njut” boken!🙏😊

Svara
Åsa 10 september, 2018 - 08:36

Hej Åse!
Är det en konserv med tomatkross av körbärstomater?
Tack för alla fina recept 🙏

Svara
Åse 10 september, 2018 - 10:22

Hej Åsa! Yes det stämmer =)

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.