Ostfrallor!

av Åse

Jag har provat många LCHF brödrecept, som mörkt ”rågbröd” föredrar jag Valnötsbrödet men jag har inte riktigt hittat ett bra mjukt bröd att ta till på lördagsmorgnar eller som fika. Men NU har jag hittat ett! Detta är ett vandrande recept, kommer ursprungligen från forumet Kolhydrater IFokus. Jag har sett det många ggr men aldrig provat det förrän i dag, mest för att jag ville ha ett bröd som jag kunde göra korvbröd av. (Nu har jag korvbröd till våra Tzatsiki Grillare från GÖL i kväll!)

Det blir 4 frallor av detta receptet. De är mastiga så inte som luft som vanliga ostfrallor.

2 Ägg
2 dl Pofiber (glutenavdelningen)
2 dl vatten
2 msk Ljust pulveriserat psyllium (psylliumfröskal) (glutenavdelningen)
1 tsk brödkryddor
2/3 tsk salt
1 tsk Bakpulver
2 dl riven västerbottensost

Blanda alla ingredienser utom osten i en bunke och låt svälla i 15 min. Blanda sedan ner osten ordentligt och forma bullar av degen. Grädda i 200 g på bakplåtspapper tills de blivit gyllenbruna, ca 20 minuter. Låt svalna lite innan du skär upp dem.

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

26 kommentarer

Angelica 28 mars, 2015 - 20:51

Hej!
Gjorde dessa för första gången idag och det var ju helt fantastiskt att få äta något som känns som och smakar bröd för första gången! Ville bara tipsa om ett sätt att öka fetthalten väldigt enkelt. Jag ersatte 0,5dl av vattnet med matolja. Vet ju inte hur de ska vara med bara vatten men de blev supergoda och det förändrar näringsvärdet väldigt mycket till ”bättre” fettratio!

Svara
Maria Barne 11 augusti, 2014 - 07:23

Hej Åse! Tack för recept! Bakade dessa igår och de blev jättegoda!! Längre upp i kommentarerna är det någon som skriver om en uppdaterad variant på receptet. Vad har du i då? Tack igen! / Maria

Svara
Åse 12 augusti, 2014 - 10:17 Svara
Anita 14 augusti, 2011 - 12:24

Ska testa att baka dem i kväll till kvällsmaten. 🙂

Svara
Anita 14 augusti, 2011 - 20:32

De var jättegoda. Åt en med ost, tomat och gurka. 🙂

Svara
Marie Frost 26 juli, 2011 - 20:04

Testade dessa ostfrallor för första gången igår och blev väldigt förtjust i dem! Gillar dock inte smaken av brödkryddorna så de ska bort nästa gång. Såg också att du hade en uppdaterad version av receptet, det ska testas så fort jag får hem mitt beställda mandelmjöl och BakePro. Sååå gott med mackor!

Svara
jessica 12 juni, 2011 - 12:28

hej åse
jag har följt din sida länge o har hållt på med vv innan men tänkte börja prova lchf lite smått
men jag undrar om det finns nåt bröd i affärerna som är ok om man håller på med lchf eftersom vi är sådana bröd människor jag o min sambo??

kram jessica

Svara
Theres 15 maj, 2011 - 15:07

Hej Åse!
Lever efter lchf och är jätteglad för alla inspiration som dina recept ger. Idag ska jag testa dina ostfrallor och hoppas dom blir lika goda som dom ser ut 🙂

Svara
Sara 2 maj, 2011 - 22:24

Ohh spännande, det ska jag testa! 🙂

Svara
Åse 2 maj, 2011 - 22:49

Gör det! Jag höll mig till middagen på kvällen på dem!

Svara
Maria 2 maj, 2011 - 21:20

Hej låter som ett toppen recept har provbakat dem nu men inte smakat än =) hade inga brödkryddor så jag slängde i lite kummin istället….ska bli spännande att smaka om en stund

Svara
Sara 2 maj, 2011 - 21:17

Hej.

pofiber finns inte att fa tag pa i Wales……tror du jag kan ersatta med nagot annat?

Sara

Svara
Åse 2 maj, 2011 - 21:29

Hej!

Tyvärr vet jag inte vad som skulle fungera i stället :/

Svara
Sara 4 maj, 2011 - 07:15

Jag far bunkra upp nar jag aker hem 🙂

Svara
Åse 4 maj, 2011 - 21:57

haha jaaaa får du nog =))

Svara
Sara 18 maj, 2011 - 08:56

NU!!! Har varit hemma en helg i Sverige och kopt pofiber sa det blev ostfralla till frukost i Wales 🙂 Mums!! Skall prova att forma till korvbrod nasta gang…och oj vad matt jag blev!! Tack for receptet och ha en underbar semester x

Anna-Karin 2 maj, 2011 - 18:01

Åh vad mumsigt det såg ut. Måste provas omgående 😀 Ha det gott. Kram

Svara
anje 2 maj, 2011 - 17:37

Hejsan. Dom där måste jag testa. Jag är dålig på att äta mjukbröd hittar aldrig något som är ”riktigt gott”. Ha det gott.

Svara
Dagarna 2 maj, 2011 - 15:02

Detta måste jag testa, de flesta LC bröd innehåller nötter som jag inte kan äta.

Svara
Ann-Sofie 2 maj, 2011 - 12:45

Tack för receptet, låter gott måste absolut provas:)

Svara
Anett 2 maj, 2011 - 11:49

Hei

Jäg är en ganska ny läsar från Norge (som ochså lever LC) og jag tycker din blogg är så bra !!
Jag vil gjärna prova dissa ostfrallorna – men hva är ”brödkryddor” ?
Och hur länge skall de stekas ?

Jag undrar ochså om du vet hur många kalorier du äter pr dag ?

Svara
Åse 2 maj, 2011 - 20:58

Hej! Välkommen hit!

Brödkryddor är tex fänkål, kummin, anis. De ska vara i ugnen ca 20 min.
Jag räknar inte kalorier så ingen aning. =)

Svara
Anna-Lena 2 maj, 2011 - 10:55

Detta måste testas. Jag skall prova ett bröd som finns med i ”6 kilo på 6 veckor”. Meddela hur det är, om det är OK så mailar jag dig receptet. Det är ju mer GI vänligt men låter himla gott ; )

Så skönt att han kommit igång idag.

Ha en skön dag!

Kramis

Svara
Anna-Lena 2 maj, 2011 - 10:56

Jag menar: så skönt att HA kommit igång idag ………

Svara
Eva 2 maj, 2011 - 10:54

Kul med ett enkelt och gott recept på bröd 🙂

Svara
Anne 2 maj, 2011 - 10:37

Detta ska testas 😀 Kram

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.