Lax- och spenatpaj med romsås

av Åse

Detta är en skallös paj men den kan göras med pajskal också om du föredrar det.
Mitt recept på pajdeg hittar ni HÄR

Så god paj till buffébordet eller med en god sallad till.

Foto: Mikael Eriksson

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Lax- och spenatpaj med romsås


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

300 g varmrökt lax i bit
150 g färsk spenat
1 gul lök
150 g riven västerbottenost
3 dl creme fraiche
3 ägg
salt & peppar

Romsås:
2 dl creme fraiche
1 liten burk röd stenbitsrom
Lite salt & peppar


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr. Fräs spenaten hastigt i smör.
Dela laxen i bitar och hacka löken.
Fördela spenat, lax och lök i pajformen.
Vispa ihop ägg och creme fraiche. Blanda ner osten. Salta och peppra. Häll röran över laxen och sätt in formen i ugnen i 30–40 minuter.
Blanda ingredienserna till romsåsen och ställ kallt.
Servera pajen med romsåsen.

Annons för TrendRehab

STARTA 2025 STARKT!

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!

Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

TrendRehab

4 kommentarer

Maria 25 september, 2018 - 12:21

Gjorde parmesanpanerade kycklingen i går👍 Funderade på såsreceptet bara, ska det vara 2dl cremefraiche till 2pers? Eller har det blivit fel att såsen är till 4 pers ?

Svara
Åse 25 september, 2018 - 12:28

Nej jag blandar det till 2 personer och ibland blir det lite över till nästa dag, men det gör ju inget =)

Svara
Maria 25 september, 2018 - 12:09

Älskar den pajen! Brukar göra m olika fyllningar 😢

Svara
Åse 25 september, 2018 - 12:27

Smarrigt!!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.