Detta är en skallös paj men den kan göras med pajskal också om du föredrar det.
Mitt recept på pajdeg hittar ni HÄR
Så god paj till buffébordet eller med en god sallad till.
Skriv utLax- och spenatpaj med romsås
- Portioner: 6
Ingredienser
300 g varmrökt lax i bit
150 g färsk spenat
1 gul lök
150 g riven västerbottenost
3 dl creme fraiche
3 ägg
salt & peppar
Romsås:
2 dl creme fraiche
1 liten burk röd stenbitsrom
Lite salt & peppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 gr. Fräs spenaten hastigt i smör.
Dela laxen i bitar och hacka löken.
Fördela spenat, lax och lök i pajformen.
Vispa ihop ägg och creme fraiche. Blanda ner osten. Salta och peppra. Häll röran över laxen och sätt in formen i ugnen i 30–40 minuter.
Blanda ingredienserna till romsåsen och ställ kallt.
Servera pajen med romsåsen.
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
4 kommentarer
Gjorde parmesanpanerade kycklingen i går👍 Funderade på såsreceptet bara, ska det vara 2dl cremefraiche till 2pers? Eller har det blivit fel att såsen är till 4 pers ?
Nej jag blandar det till 2 personer och ibland blir det lite över till nästa dag, men det gör ju inget =)
Älskar den pajen! Brukar göra m olika fyllningar 😢
Smarrigt!!