I annonssamarbete med Dryckestipset.se
Alltså blir ni inte hungriga av att läsa titeln på inlägget så vet jag inte vad!
Haha!
OK… ni kanske inte gillar varken svamp eller tryffel… eller peccorino 🤣
Vi börjar dock med vinet som vi drack till för att jag valde just Lasagne med svamp- och tryffelpeccorinocreme var för att matcha vintipset 🙂
Här tipsar jag om ännu en flaska som inte bara är prisvärd (flaskan är på 1000 ml) utan är ännu ett bra allroundvin.
Dessutom ett trevligt gå-bort-vin då det kommer i en snygg trälåda 🙂
Jag får ”Circus” alt ”Moulin Rouge” känslor när jag ser vinet, är det kanske teckensnittet?
Detta är en härlig italienare, närmare bestämt från Sicilien.
Prego Grande är en blend – dvs en blandning av druvor nämligen nero d’avola, merlot, petit verdot och syrah.
Mycket trevlig blandning!
Ett smakrikt, fylligt och fruktigt vin (utan att smaka för sött) med smak av lakrits, choklad och körsbär som passar perfekt till höstens grytor me även till hårdost, pizza och pasta. Även gott till grillat, denna med en högrevsburgare är nog en succé.
Helt enkelt ett trevligt vardagsvin!
I Sicilien produceras mustiga och solmogna viner till väldigt bra priser priser och sicilianska kooperativet Cantine Settesoli som PREGO Grande kommer från är bla känt för sin ekologiska odling.
Flaskan på 1000 ml (inkl trälåda) kostar 99 kronor och ni beställer det enkelt till ert systembolag HÄR!
Över till maten! SLURP!
En sådan höjdare! Barnen tycke däremot inte om detta men det är ju förståeligt, mina barn gillar inte svamp och tryffel är ju en ganska vuxen smak.
Jag är tokig i de här smakerna så det här kommer bli en stående helgfavorit 🥰
En enkel sallad med buffelmozzarella passade bra till den här godingen 🙂
När det gäller pastaplattorna så använd det ni tycker om och mår bra av!
Mina främsta alternativ till ”vanliga” lasagneplattor är bönpasta lasagneplattor eller mina färskostlasagneplattor HÄR
Här kommer receptet till er!
Skriv utLasagne med svamp- och tryffelpeccorinocreme
- Portioner: 6
Ingredienser
9 lasagneplattor, valfri sort
500 g bruna champinjoner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
smör att steka i
500 g nötfärs
1 dl vitt vin
2 dl grädde
1–2 svampbuljongtärningar eller 2-3 msk svampfond
svartpeppar
Tryffelpecorrinokräm
5 dl creme fraiche
1 dl grädde
200 gr. tryffelpecorino
ev. 1 -2 tsk tryffelolja för mer tryffelsmak
salt + svartpeppar
250 g färsk mozzarella, grovt fördelad
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 gr.
Hacka svampen grovt, finhacka lök och vitlök. Fräs i smör. Lägg över på tallrik.
Stek nötfärsen i samma panna. Rör sedan ner svampfräset, vin, grädde, svampbuljong. Smaka av med ev salt och svartpeppar.
Rör ihop ingredienserna till ostkrämen.
Varva sedan ostkräm, plattor och svamp- och köttfärs i en ugnssäker form.
Avsluta med ostkräm och färsk mozzarella.
Gratinera i ugnen i 30 minuter.
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
4 kommentarer
Ok. Tack för svar. Jag var på väg att lägga en beställning men ryggade tillbaka p.g.a. sockerhalten. Men kanske ska prova ändå när jag beställer annat vin. Brukar annars vara lite skeptisk till ”lite billigare viner” och jag tycker att man får mkt mera vin om man lägger på 20-30 kr men goda ”vardagsviner” till bra pris är alltid bra att ha hemma.
Måste även säga att ditt vintips på Casa Vinironia Rosso Grande som du hade för ett par veckor var ett riktigt gott vin till ett jättebra pris. Där har jag lagt en ny beställning för det är ett riktigt bra ”vardagsvin”. Tack för det tipset!
Håller verkligen med dig! Om du gillade Rosso Grande så tror jag du kommer gilla Pregon! Jag lade själv en hyfsat stor beställning på Rosso och även Prego för de är bra prisvärda vardagsviner! Prova någon flaska så kan du ju alltid beställa tll om du gillade den!
Stämmer det att sockerhalten är 11 g/l? Låter gott när man läser om hur det smakar men ryggade tillbaka när jag såg på systembolagets sida att sockerhalten är så hög. Blir för mkt saft för min smak men där är vi ju alla olika.
Jag är väldigt känslig för söta smaker i vin som i Zinfandel och i många Ripasso och jag tycker absolut inte att detta smakar saft. Men smaken är ju som baken och hur vi uppfattar sötma är olika.