Min goda Lasagne (LCHF, Glutenfri)

14 september, 2017

Det här är bland det godaste jag vet och hela min familj älskar det!
Prova att ersätta köttet med kalkonfärs eller lax! YUM!




Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Min goda Lasagne (LCHF, Glutenfri)


  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 6

Ingredienser

Lasagneplattor:

  • 4 ägg
  • 125 g philadelphiaost eller annan färskost
  • 0,5 dl Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)

Lasagne:

  • 1 kg nötfärs
  • 1 stor gul lök
  • 1 vitlök solo
  • 800 ml körsbärstomater i burk
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 2 msk koncentrerad oxfond eller motsvarande i tärning eller färdig buljong
  • 2 tsk oregano
  • 2 tsk torkad basilika
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk curry
  • 2 tsk salt
  • 1/2 tsk malen svartpeppar
  • Lite cayennepeppar

Bechamel:

  • 1 dl grädde
  • 5 dl creme fraiche
  • 2 dl lagrad ost / parmesan
  • salt, svartpeppar

Övrigt:

  • 2 dl gratängost
  • oregano

Instruktioner

  1. Lasagneplattor: Sätt ugnen på 150 grader, vispa äggen poröst, tillsätt färskost och Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium) och vispa ihop.
  2. Bred ut smeten på två bakplåtspappersklädda plåtar. Lägg ett bakpapper över och börja kavla ut tunt. Det ska inte bli för tunt dock! Låt papprena vara kvar under gräddningen. Grädda i 10 minuter.
  3. Ta sedan bort pappret och skär i lagom stora plattor.
  4. Höj ugnsvärmen till 225 grader
  5. Stek finhackad lök och vitlök i lite smör och lägg ner köttet. Hacka med stekspade så allt blir finfördelat. Rör ner tomaterna + purén och smaka av med fond och kryddor. Låt småputtra i 10 minuter.
  6. Gör bechamelsåsen: Blanda creme fraiche med grädde och riven ost, smaka av med salt och peppar
  7. Bred ut lite bolognese i botten på en ugnssäker form, lägg sedan plattorna, bred över bechamelsås och ett lager riven ost och sedan bolognese, varva så i ca 4 varv. Avsluta med ost och strö lite oregano över.
  8. Gratinera i ugnen i ca 30 minuter.

 
SparaSpara
SparaSpara


Annonslänkar till Ellos

FAVORITER JUST NU
NY KOLLEKTION UTE! HÄR
¨

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


24 kommentarer

Sofie 7 maj, 2021 - 23:02

Det här var så himla gott! Kommer göra detta recept MÅNGA gånger till.
Jag minskade mängden kryddor lite och jag tog bara väldigt lite cayennepeppar. Tog också vanlig hushållsost i såsen istället för lagrad, men rev i lite parmesan. Blev gott, milt och barnvänligt ☺️

Svara
Åse 8 maj, 2021 - 09:23

Vad härligt att det smakade! 🤩

Svara
Lasagne med svamp- och tryffelpeccorinocreme - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 21 oktober, 2020 - 16:42

[…] När det gäller pastaplattorna så använd det ni tycker om och mår bra av! Mina främsta alternativ till ”vanliga” lasagneplattor är bönpasta lasagneplattor eller mina färskostlasagneplattor HÄR […]

Svara
Anki 22 september, 2020 - 18:42

Underbart gott 😍

Svara
Köttfärsgratäng med ostsås (och tagliatelle) - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 27 februari, 2020 - 10:14

[…] Denna goda gratängen fick barnen igår, jag år räkmacka haha! Det här är en bra rätt som passar många. Jag brukar använda bönpasta eller Pauluns Superpasta men vanlig tagliatelle går så klart bra. Om man själv inte äter någon form av pasta så är det enkelt att bara ta av köttfärssåsen och äta det med salladen eller grönsaker – så gör vi ofta i min familj, rätter som passar allas behov och önskningar. Detta är en variant på min goda Lasagne HÄR […]

Svara
Lasagne a la LCHF - Ketolivet - Enkelt LCHF Recept 1 februari, 2019 - 20:39

[…] fick jag inspiration ifrån 56kilo.se, men en liten olycka gjorde att jag fick lite andra mängder, men det blev så perfekt att jag […]

Svara
Margareta 23 september, 2018 - 19:19

Denna lasagne är helt fantastisk. Gjorde den idag och ser redan fram emot min lunchlåda imorgon 😋 Tusen tack för detta recept. 🙏🏼

Svara
Åse 24 september, 2018 - 09:43

Åh tack för feedback! =) Hoppas det smakar idag!

Svara
Regina 11 augusti, 2018 - 08:19

Underbar! Säger man inte att det är en LCHF-lasagne är det ingen som vet. Toppenrecept!

Svara
Laxlasagne med grönkål och ricotta - 56kilo - Wellness, LCHF och Livsstil 21 mars, 2018 - 17:01

[…] paket bönlasagne (alt. LCHF lasagneplattor: […]

Svara
ML 24 januari, 2018 - 23:23

Jag fullkomligt äälskar den här lasagnen! Supergod!! Sist jag gjorde den åt jag och barnen nästan 4 portioner + 6 ganska stora matlådor 🙂 (Bra pris/rätt)Tror du att man kan frysa in plattorna? Jag tänker att det kan vara bra att ha i frysen, det tar lite för lång tid att göra den här i ett svep för mig – jag är säkert lite omständig när jag lagar mat och man får väl ställa sig på helgen och laga till men jag jag skulle kunna tänka mig att göra den i olika steg. Det är ju bara att prova men tänkte först höra vad du som gjort receptet tror? 🙂
Tack på förhand!

Svara
Åse 25 januari, 2018 - 10:07

Hej! Ja absolut det funkar! Kul ni gillar! Jag ska själv göra lasagne i morgon =)

Svara
Ida 8 januari, 2018 - 17:27

Det här var så himla gott, absolut en av de godaste lasagner jag ätit! 🙂 Men jag har oxå en fråga om smeten, mina plattor blev en aning för tjocka, delar du den så att du får två plåtar?
Ha en fin kväll hälsar Ida

Svara
Linnea 28 december, 2017 - 12:06

Något så otroligt gott! Antagligen den godaste lasagnen jag ätit!

Svara
Åse 28 december, 2017 - 12:22

Vad roligt att höra!! =)

Svara
Stina 21 oktober, 2017 - 19:02

Grymt gott och inte lika avancerat som man först tror, tack för jättebra recept.

Svara
Åse 21 oktober, 2017 - 19:09

Härligt att höra!

Svara
Jabe 14 oktober, 2017 - 19:46

Första gången jag testade detta ikväll och det blev suuuupergott 😍 Har inte ätit lasagne en enda gång sen jag började med LCHF för 5,5 år sen så jag är i himmelriket nu 👍😊

Svara
Nina 16 september, 2017 - 20:38

Ååååå, lasagne är ju bland det nästa som finns 😋
Men ikväll blev det Indisk räkcurry, från din och Annas bok lchf fisk och grönt. Jättegott!!!
En liten fråga dock….Det står att koriandern ska i på två ställen, både ihop med kryddorna och fräsa en stund, men också ihop med räkorna alldeles i slutet. Jag la i koriandern i slutet eftersom det var färsk koriander. Skulle det egentligen varit även torkad koriander i?
Oavsett, det blev supergott! Med blomkålsris till 😋
Ha en fortsatt riktigt skön helg!

Svara
Anna-Lena Wretman 14 september, 2017 - 17:22

Hej Åse.
Vet att det är en supergod lasagne.
Har du något trick / tips för utkavlingen av plattorna? Senaste jag försökte var det nästan omöjligt att kavla ut över hela plåten (och plattorna blev lite för tjocka).
/Anna-Lena
PS. Tror du kan editera bort punkt 5 o 6 i receptet som det ser ut just nu – för de är väl en upprepning av 3 och 4?

Svara
Åse 14 september, 2017 - 17:58

Hej! Jag häller smeten på ett bakplåtspapper och sedan lägger jag ett över och kavlar till kanerna och sedan in i ugnen! Jag lägger alltid över på två plåtar!
Lasagneplattorna gör jag dock alltid tjockare än pastan.
Tack! Du har rätt, jag ändrar! =)

Svara
Sara 14 september, 2017 - 19:58

Menar du att du gör en omgång av smeten och delar upp på två plåtar? För när jag har gjort enligt detta receptet har jag lagt det på en plåt och mina har oxå blivit en aning tjocka (trots försök med att kavla tunt). Räcker en sats till hela er familj? Väldigt gott blir det iaf, tycker det smakar minst lika bra som vanlig lasagne👍

Svara
Åse 15 september, 2017 - 09:35

Yes det räcker! Blir en stor form!

Svara
Marie 14 september, 2017 - 14:17

Det här måste provas!
Ser ju smaskens ut👌🏻😍

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Recipe rating

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.