Långpannekyckling med Kronärtkockscreme

5 augusti, 2020

Hej hej!

Kikar in med ett gott recept som jag tycker ni ska prova.
Detta är det optimala receptet på en snabb middag som även passar den stora familjen!

YUM!

Basen är grönsaker och kyckling och sedan vilka grönsaker man har bestämmer man själv! Jag gillar att ha med många olika för då är det alltid något för alla.

Ett inspirerande recept ursprungligen från Ica.

I alla rätter där jag även har med potatis så har jag ofta med gulbeta eller rotselleri / kålrot – för jag äter gärna lite potatis men för min del räcker det med 1-2 klyftor så äter jag desto mer av de andra grönsakerna som jag anser vara bättre för mig till vardags.

Kycklingben är ju SÅ gott och så mycket saftigare än kycklingfilé. De kan gå längre i ugnen utan att bli torra, på så sätt så hinner potatisen och betan bli klar också.

Röran är ljuvlig!
Basen är egentligen min goda vitlökssås och så har jag bara blandat ner hackad marinerad kronärtskocka och hackad bladpersilja + citronskal.

Här kommer receptet!

Skriv ut

Långpannekyckling med kronärtkockscreme

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4-6 1x

Scale

Ingredienser

800 g potatis och eller gulbeta, skalad
2 rödlökar, klyftade
4 vitlöksklyftor, skalet på
2 förkokta majskolvar
2 paprikor, olika färger
2 msk olivolja
salt och peppar
timjan. torkad
8 kycklingben
salt, peppar, paprikakrydda
2 kvistar romanticatomater
1/2 dl balsamvinäger
Garnering: Färsk oregano.

Kronärtkockscreme:

100 gram naturell färskost (som philadelphia)
1 dl majonnäs (hemmagjord eller Hellmans)
0,75 dl gräddfil
1/2 vitlök solo eller 2 vitlöksklyftor
salt och nymalen svartpeppar.
ev. 1-2 msk sweet chili
1/2 dl hackad marinerad kronärtskocka
1/2 dl hackad bladpersilja
skalet från 1/2 liten eko citron


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 gr
Rör ihop ingredienserna till kronärtskockscremen. Ställ kallt.
Skala potatis eller rotfrukt och halvera.
Skär övriga grönsaker i mindre bitar. Blanda med olivolja, salt & peppar och timjan.
Lägg i ugnsform.
Stek kycklingbenen i olja/smör på hög värme. Krydda med salt, peppar och rejält med paprikapulver. De ska bara få fin yta. Fördela kycklingen på grönsakerna.
Sätt in i ugnen i ca 30 minuter. Ta ut formen och ringa balsamvinäger ovanpå. Sätt in i ugnen igen i ca 10 minuter.
Ringla lite olivolja över kronärtskockscremen och servera med långpannekycklingen.


Annonslänkar via APPRL

Vecka 35 TIPS

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


2 kommentarer

Sara Frisk 6 augusti, 2020 - 12:35

Jag tittar in här varje dag men lämnar ju inte alltid ett avtryck! Ingen semester här inte!

Svara
Åse 6 augusti, 2020 - 13:03

Nej det behöver man ju inte alltid 😅
Njut av vädret trots arbete på agendan 🔆😍

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.