Långpannekyckling med Kronärtkockscreme

av Åse

Hej hej!

Kikar in med ett gott recept som jag tycker ni ska prova.
Detta är det optimala receptet på en snabb middag som även passar den stora familjen!

YUM!

Basen är grönsaker och kyckling och sedan vilka grönsaker man har bestämmer man själv! Jag gillar att ha med många olika för då är det alltid något för alla.

Ett inspirerande recept ursprungligen från Ica.

I alla rätter där jag även har med potatis så har jag ofta med gulbeta eller rotselleri / kålrot – för jag äter gärna lite potatis men för min del räcker det med 1-2 klyftor så äter jag desto mer av de andra grönsakerna som jag anser vara bättre för mig till vardags.

Kycklingben är ju SÅ gott och så mycket saftigare än kycklingfilé. De kan gå längre i ugnen utan att bli torra, på så sätt så hinner potatisen och betan bli klar också.

Röran är ljuvlig!
Basen är egentligen min goda vitlökssås och så har jag bara blandat ner hackad marinerad kronärtskocka och hackad bladpersilja + citronskal.

Här kommer receptet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Långpannekyckling med kronärtkockscreme


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4-6

Ingredienser

800 g potatis och eller gulbeta, skalad
2 rödlökar, klyftade
4 vitlöksklyftor, skalet på
2 förkokta majskolvar
2 paprikor, olika färger
2 msk olivolja
salt och peppar
timjan. torkad
8 kycklingben
salt, peppar, paprikakrydda
2 kvistar romanticatomater
1/2 dl balsamvinäger
Garnering: Färsk oregano.

Kronärtkockscreme:

100 gram naturell färskost (som philadelphia)
1 dl majonnäs (hemmagjord eller Hellmans)
0,75 dl gräddfil
1/2 vitlök solo eller 2 vitlöksklyftor
salt och nymalen svartpeppar.
ev. 1-2 msk sweet chili
1/2 dl hackad marinerad kronärtskocka
1/2 dl hackad bladpersilja
skalet från 1/2 liten eko citron


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 gr.
Rör ihop ingredienserna till kronärtskockscremen. Ställ kallt.
Skala potatis eller rotfrukt och halvera.
Skär övriga grönsaker i mindre bitar. Blanda med olivolja, salt & peppar och timjan.
Lägg i ugnsform.
Stek kycklingbenen i olja/smör på hög värme. Krydda med salt, peppar och rejält med paprikapulver. De ska bara få fin yta. Fördela kycklingen på grönsakerna.
Sätt in i ugnen i ca 30 minuter. Ta ut formen och ringa balsamvinäger ovanpå. Sätt in i ugnen igen i ca 10 minuter.
Ringla lite olivolja över kronärtskockscremen och servera med långpannekycklingen.

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

2 kommentarer

Sara Frisk 6 augusti, 2020 - 12:35

Jag tittar in här varje dag men lämnar ju inte alltid ett avtryck! Ingen semester här inte!

Svara
Åse 6 augusti, 2020 - 13:03

Nej det behöver man ju inte alltid 😅
Njut av vädret trots arbete på agendan 🔆😍

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!