Godaste och enklaste vitlökssåsen

5 januari, 2019

Trevlig trettonhelg!

Sista lördagen på vårt härliga jullov! Härliga slappa jullov! Tror jag haft en skönaste december och jullov EVER!
Jag har njutit så av lättja, god mat, minns knappt när jag hade annat än myskläder eller gymkläder på mig? Jo just ja i måndags haha!
SÅ redo för ett nytt inspirerande 2019 och from måndag så är jag tillbaka till rutiner och hela faderullan! Allt har sin tid!
Ni är nog några som är tillbaka till rutiner igen from måndag? En del av er kanske vill skapa nya hälsosamma rutiner?

I november började jag bli höstlåg och jag kände direkt igen symtomen från förra januari då samma hände, fast då drabbades jag hårdare för jag inte visste varför och hur jag skulle ta mig ur det. Medicinen? Motion!

Jag tränade styrketräning hela december och har tagit promenader mer eller mindre varje dag. Inga nödvändigtvis powerwalks men sköna långpromenader med hundarna och även om det inte blivit så mycket träning så har jag haft min PT tid om torsdagarna.

Hade 2 veckors paus från en 21/12-3 januari men nu är jag igång igen.
From måndag så blir det dagliga morgonpromenader och mer styrka – inte alls för att jag lagt något nyårslöfte eller för att jag vill/behöver viktminska eller komma i mitt livs form utan för att JAG vill av hälsoskäl, för att det är roligt, för att vara snäll mot mig själv (knopp & kropp) och för att få möjlighet att plöja igenom massa ljudböcker som väntar 😂🙋🏻‍♀️

Noel fick ett gymkort på mitt gym så nu har jag kollat igenom lite kvällspass som han också kommer tycka är kul! Han tränar ju styrketräning själv men tänkte det kan vara kul med pass som komplement.
Min PT Thessan har tex funktionell träning om onsdagarna och tisdagar är det CXWORX som jag tror han gillar. Jag tänkte ta mig till Yoga om söndagarna. 🙏🏻

Har ni några träningsplaner? Nya? Eller fortsätta som vanligt?
Jag vill så gärna börja springa, det är ett stort mål för 2019!

Nåväl! Nu har jag precis fått en laddning från Mathem, kyl och frys är nystädade jag har ett lågkolhydratbröd i ugnen för kvällens toast skagen och så måste jag ju som inläggets titel redan skvallrat om dela med mig av den godaste vitlökssåsen!

Jag gillar Vitlök solo, tycker de är enklare att hantera. 1 vitlök solo motsvarar 3-4 klyftor.

God till min smarriga gyrospizza!

Vi åt fyllda gyrospitabröd / gyrossallad i går och Noel åt det även till frukost idag 😅🤩

Om vi köper färdigmat som kebabsallad etc så får jag alltid göra denna istället för såserna som kommer med, mina barn tycker det är den godaste vitlökssåsen i världen!

Den är god till så mycket och en bra bas att blanda i olika kryddor eller ajvar, sriracha, chilisause etc.

Krämig och i perfekt harmoni mellan sötma och syra.

Frukost till snart 15 åring när han behagade komma ner runt 13 idag 😂😋

Godaste majonnäsen är ju så klart den HÄR men om man inte orkar göra egen så är den absolut godaste i särklass Hellmans! Usch tycker ingen annan vi har i Sverige smakar gott förutom den.

Här kommer receptet!
ENJOY 💕

Skriv ut

Godaste vitlökssåsen!

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6-8 1x

Scale

Ingredienser

100 gram naturell färskost (som philadelphia)
1 dl majonnäs (hemmagjord eller Hellmans)
0,75 dl gräddfil
1/2 vitlök solo eller 2 vitlöksklyftor
salt och nymalen svartpeppar.
ev. 1-2 msk sweet chili


Instruktioner

Pressa vitlöken och rör ihop med övriga ingredienser, salta och peppra och låt gärna stå kallt någon timme innan servering.Innehåller annonslänkar från Adviral
Min kod 56KILOOKT ger 20% på hela ordern, giltig tom 1/11.


Black Galaxy Marble / Golden Burgundy Marble / Emerald Satin / Black Reef Marble

12 kommentarer
12

12 kommentarer

Röd kebabsås - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 1 september, 2019 - 16:14

[…] brukar jag göra den här goda röda kebabsåsen och den godaste vitlökssåsen […]

Svara
Kycklinggyros pizza - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 1 september, 2019 - 13:01

[…] Receptet på godaste vitlökssåsen hittar ni HÄR […]

Svara
Marinerade Lövbiffsspett Asian style - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 29 juli, 2019 - 15:21

[…] goda och enkla vitlökssås blir perfa till! HÄR hittar ni […]

Svara
Nydukat med Kastehelmi - 56kilo.se - En mat & Inspirationsblogg 15 mars, 2019 - 13:06

[…] och i går så blev det isbergssallad, röd paprika, tomat, gurka, salsa, guacamole och min goda vitlökssås som jag spetsat med sriracha. Kanske ett helgtips till […]

Svara
Ulrika 24 januari, 2019 - 15:55

Håller med dig. VÄRLDENS godaste vitlökssås! Man har ju rört ihop en å annan vitlökssås/dressing genom åren. Både på ”en höft” och punktligt enligt ett recept men det här var verkligen bästa.

Svara
ÅsaS 5 januari, 2019 - 21:42

Får min dagliga dos av steg på jobbet – allt mellan 10-20tusen, så när jag vill kommer hem vill jag inget hellre än att slå mig ner i soffan och bara vara. Iaf för åtminstone en halvtimme. Annars är det ridning, 1 timme/vecka, som blir min motion. Härlig träning både fysiskt och psykiskt!
Springa skulle jag också vilja kunna. Eller, ja, kan kan jag nog, men tycker det är så otroligt tråkigt. Men det vore nog rätt skönt. Dra på sig skorna, ut på cykelbanor/spåret i skogen – frisk luft och motion på en och samma gång.
Vitlökssåsen måste jag testa framöver! Den verkar passa till det mesta – fågel, fisk, fläsk och nöt.
Ha det gott! Kram 💕

Svara
Griffin Linda 5 januari, 2019 - 19:41

Tack för receptet! Det skall sparas!

Mitt mål för året är att komma igång med träning! Jag har en Fitbit Versa (köpte efter tips från dig!) och den har varit toppen för att öka min aktivitetsnivå. Strävar mot att nå mina satta mål för steg, km, trappor, aktivitetsminuter fem av sju dagar. Vardagsmotion!! Sedan addera mer aktiv träning 1-2 gånger i veckan.

Svara
Josefine 5 januari, 2019 - 19:30

Använder oxå alltid Hellmans! Men nu har jag även upptäckt Heinz majonnäs i matbutiken som jag tycker funkar minst lika bra 🙂
Tack för en inspirerande sida, kikar in här flera gånger om dagen!

Svara
Barbro 5 januari, 2019 - 18:30

Får nog testa denna sås nästa gång när gör en sallad.
När kommer receptet på din toast skagen?
Jag kommer att köra gång med cirkelträning nu snart och prova även på yoga.
Ha nu en fortsatt bra lördag.

Svara
Jenny 5 januari, 2019 - 16:04

Mortion är A och O👍 behöver nog inte vara så att svetten dryper men att man gör något iallafall 👍👍 mun promenad i dag blev 3 km i skoterspår vilket ger ä, man sjunker ner i snön lite å måste använda benen mer än om man går på slät mark👍 kram

Svara
Åse 5 januari, 2019 - 16:06

Låter magiskt härligt! Åh avundsjuk deluxe 🤩❄️☃️👣

Svara
Kycklinggyros pizza - 56kilo.se - Lågkolhydrat recept, livsstil & inspiration 5 januari, 2019 - 15:53

[…] Receptet på godaste vitlökssåsen hittar ni HÄR […]

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.