Lammfärsbiffar och annat babbel

av Åse

Oj vad det ramlar in kommentarer till nedanstående inlägg! Ni är underbara, tack!!! Ska sätta mig i lugn och ro senare i kväll med en kopp te och läsa! <3 I dag var jag hos farbror (eller faktiskt tant) doktorn och fick peniccilin mot min bihåleinflammation. Hoppas hoppas hoppas hoppas nu att det hjälper!! Jag är inte van att vara sjuk faktiskt och detta tär rent psykiskt. Har lite att stå i närmsta dagarna. Ska i väg till Göteborg i helgen med familjen och svärmor, vi ska se Karlsson på taket! =) Ska bli kul med hotellmys och att komma hemifrån!
På måndag kommer ett reportageteam hit för Aftonbladets räkning och jag ska laga mat här i köket, vill helst vara pigg och frisk tills dess, och på tisdag är det Oslo, på onsdag ska jag möta en annan fotograf som ska ta porträttbilder. Så ni förstår kanske varför jag vill bli frisk. Tyvärr har jag inte kunnat vila som jag behövt.
Håll nu en tumme eller två för att jag ska friskna till! <3

Tyvärr har jag tappat all doft och smak så gårdagens middag GISSAR jag bara att den är god, min man älskade den och vi brukar ha samma smak och jag bruuuuuukar ju inte göra äcklig mat 😉

Jag gjorde lammfärsbiffar! Serverade dem med kryddsmör (som jag hittade i Klara Dessers nya bok!) och en fetaostsallad + tzatsiki!
Det var tortyr att inte känna någon som helst smak.

500 gram lammfärs
1 liten gul lök först stekt mjuk
3 vitlöksklyftor
Några skivade ekologiska svarta kalamataoliver
1 ägg
En skvätt grädde
salt och peppar
100 gram fetaost

Blanda ihop ingredienserna och stek i medelstark värme i mycket smör.

Kryddsmör:
100 gram rumstempererat smör
1/2 gul röd lök, finhackad
2 msk krossad rosépeppar
salt, peppar

Blanda och lägg i plastfolie, rulla in och kavla till en tjock korv, lägg i kylskåp för att stelna.

I salladen hade jag: Kokt sparris, fetaost, gurka, tomat, mixad sallad, avokado, olivolja och vit balsamvinäger, salt och peppar.
Till det en köpt tzatziki! (Ridderheims)
Åhhhh vad jag längtar till ljusare tider så man kan ta lite snygga matbilder igen! Avskyr blixtbilder.

Den här stavmixern är på väg hem till mig! Älskar Dualit! Min gamla Phillips har börjat sjunga på sista versen nu 😉

Nej nu ska jag sätta lite fart här!! KRAM på er!!
På måndag kommer en suuuuuperrolig tävling!!! Glöm inte kika då! För alla inredningstokar 😉

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

17 kommentarer

dinvikt 3 februari, 2012 - 23:05

Smaskiga biffar och vilken färg på smöret. Tacka naturen

Svara
dinvikt 3 februari, 2012 - 23:03

Biffarna ser jättegoda ut och smöret…vilka färger! Tackar naturen

Svara
Caroline 2 februari, 2012 - 19:19

Hejsan! Vill börja med att tacka dig Åse och alla andra uppfinningsrika människor som hela tiden testar och utvecklar diverse recept på framför allt bröd!! Nu behöver man inte uppfinna hjulet utan det har ni varit hyggliga nog att göra:) Har ett par frågor jag undrar över:
-är det ok att äta LCHF-produkter som säljs på nätet, tänker på ny sorts nudlar utan kolhydrater samt pasta med väldigt låg innehåll av kolhydrater? Har du Åse testat?
– finns det ngt rekommenderat intag av kolhydrater om man ska prova för första gången`? Har läst 20 g per dag eller kan man resonera som så att om man går från stadiet att äta enormt mycket kolhydrater så kan det ändå ske en viktminskning om man håller sig exempelvis under 50 g?
Tacksam för svar!

Svara
Andrea 2 februari, 2012 - 13:33

Lammfärsbiffarna ser riktigt goda ut! Man kanske skulle försöka sig på det 🙂

Svara
Ebba 2 februari, 2012 - 01:25

Åh vad gott det där ser ut. Man blir verkligen hungrig så här mitt i natten haha

http://tabathadolve.blogspot.com/2012/01/stor-och-liten.html

Svara
Anita 1 februari, 2012 - 23:22

Krya på dig! Vad smaskigt maten såg ut, har aldrig ätit lammfärs så det kanske är på tiden. 🙂

Svara
Lisa 1 februari, 2012 - 22:08

Mums vad gott det där såg ut!! Tack, ska absolut testa!

Och du, krya på dig! Du verkar ha en rolig vecka framför dig, hoppas du blir frisk så du kan njuta av den!

Svara
Henrik - Allt om LCHF 1 februari, 2012 - 21:53

Jag längtar också efter det naturliga ljuset på kvällarna så maten kan se lika god ut på bild som den är i verkligheten. Men dina bilder, oavsett ljus, tillhör de bättre i matbloggvärlden!

Svara
Åse 2 februari, 2012 - 12:29

Tack Henrik!!

Svara
Petra 1 februari, 2012 - 21:27

Oj, vad du har att stå i. Hoppas du friskar på dig snabbt nu med hjälp av penicillinet.
Alltid så goda recept och fina bilder.
Kram och var rädd om dig

Svara
Lchf livet för Gottelisa 1 februari, 2012 - 19:52

Spännande att vara med i media. Jag själv skrev till dig för ett tag sedan att jag hade blivit intervjuad av Expressen Hälsa nu har det kommit i tidningen och det finns även på nätet att läsa. Ha det bra och lycka till kram Gottelisa
http://blogg.amelia.se/gottelisa/2012/01/31/har-ar-lanken-till-tidningsartikeln-som-jag-ar-med-i/

Svara
Maria 1 februari, 2012 - 19:28

En liten fråga bara, Åse! Jag kan bara läsa de sista kommentarerna till dina inlägg, när jag trycker på äldre kommentarer händer ingenting! Är det min dator som är dum eller? Jag tycker att det är roligt att läsa alla kommentarerna, man får bättre sammanhang då.
p.s. Denna rätten såg verkligen god ut, får testas någon gång.

Svara
Åse 1 februari, 2012 - 21:18

Maria, hmmm vad skumt – jag ser inte ens länken äldre inlägg nu!?? Gör du??

Svara
Maria 1 februari, 2012 - 22:28

Nej, nu är den borta. Vad konstigt…. Fanns där tidigare, teknikens under, hihi

Svara
Petra 1 februari, 2012 - 16:33

Hej! Jag har blivit så inspirerad av alla härliga som bloggar så jag tänkte själv pröva på! http://[email protected]
Är också intresserad av bla kost o träning och allt man mår bra av! Kika gärna in i Petra Nymans dagbok! Toppenblogg du har!

Svara
Anna-Lena 1 februari, 2012 - 15:29

Hoppas att du piggnar på, det brukar man ju göra när man fått peniccilin. Tack för tipset om stavmixer, min har gått sönder där hemma så jag är med ute efter en ny och Dualit är ju inte fel. Min Dualit visp har gått sönder, men det är på väg en ny hem, reklamation.

Ha en go kväll, snart skall jag hem och göra pannbiff med lök och blomkålsmos, mums ; )
Kram kram

Svara
Ann-Sofie 1 februari, 2012 - 14:59

Mums vilka biffar och vilket kryddsmör, såg verkligen gott ut!
Hoppas, hoppas att du piggar på dig nu snabbt så att du hinner bli frisk innan alla kuliga saker du ska hitta på!

Kram kram

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.