Lammfärsbiffar och annat babbel

1 februari, 2012

Oj vad det ramlar in kommentarer till nedanstående inlägg! Ni är underbara, tack!!! Ska sätta mig i lugn och ro senare i kväll med en kopp te och läsa! <3 I dag var jag hos farbror (eller faktiskt tant) doktorn och fick peniccilin mot min bihåleinflammation. Hoppas hoppas hoppas hoppas nu att det hjälper!! Jag är inte van att vara sjuk faktiskt och detta tär rent psykiskt. Har lite att stå i närmsta dagarna. Ska i väg till Göteborg i helgen med familjen och svärmor, vi ska se Karlsson på taket! =) Ska bli kul med hotellmys och att komma hemifrån!
På måndag kommer ett reportageteam hit för Aftonbladets räkning och jag ska laga mat här i köket, vill helst vara pigg och frisk tills dess, och på tisdag är det Oslo, på onsdag ska jag möta en annan fotograf som ska ta porträttbilder. Så ni förstår kanske varför jag vill bli frisk. Tyvärr har jag inte kunnat vila som jag behövt.
Håll nu en tumme eller två för att jag ska friskna till! <3

Tyvärr har jag tappat all doft och smak så gårdagens middag GISSAR jag bara att den är god, min man älskade den och vi brukar ha samma smak och jag bruuuuuukar ju inte göra äcklig mat 😉

Jag gjorde lammfärsbiffar! Serverade dem med kryddsmör (som jag hittade i Klara Dessers nya bok!) och en fetaostsallad + tzatsiki!
Det var tortyr att inte känna någon som helst smak.

500 gram lammfärs
1 liten gul lök först stekt mjuk


3 vitlöksklyftor
Några skivade ekologiska svarta kalamataoliver
1 ägg
En skvätt grädde
salt och peppar
100 gram fetaost

Blanda ihop ingredienserna och stek i medelstark värme i mycket smör.

Kryddsmör:
100 gram rumstempererat smör


1/2 gul röd lök, finhackad
2 msk krossad rosépeppar
salt, peppar

Blanda och lägg i plastfolie, rulla in och kavla till en tjock korv, lägg i kylskåp för att stelna.

I salladen hade jag: Kokt sparris, fetaost, gurka, tomat, mixad sallad, avokado, olivolja och vit balsamvinäger, salt och peppar.
Till det en köpt tzatziki! (Ridderheims)
Åhhhh vad jag längtar till ljusare tider så man kan ta lite snygga matbilder igen! Avskyr blixtbilder.

Den här stavmixern är på väg hem till mig! Älskar Dualit! Min gamla Phillips har börjat sjunga på sista versen nu 😉

Nej nu ska jag sätta lite fart här!! KRAM på er!!
På måndag kommer en suuuuuperrolig tävling!!! Glöm inte kika då! För alla inredningstokar 😉

17 kommentarer
0

17 kommentarer

dinvikt 3 februari, 2012 - 23:05

Smaskiga biffar och vilken färg på smöret. Tacka naturen

Svara
dinvikt 3 februari, 2012 - 23:03

Biffarna ser jättegoda ut och smöret…vilka färger! Tackar naturen

Svara
Caroline 2 februari, 2012 - 19:19

Hejsan! Vill börja med att tacka dig Åse och alla andra uppfinningsrika människor som hela tiden testar och utvecklar diverse recept på framför allt bröd!! Nu behöver man inte uppfinna hjulet utan det har ni varit hyggliga nog att göra:) Har ett par frågor jag undrar över:
-är det ok att äta LCHF-produkter som säljs på nätet, tänker på ny sorts nudlar utan kolhydrater samt pasta med väldigt låg innehåll av kolhydrater? Har du Åse testat?
– finns det ngt rekommenderat intag av kolhydrater om man ska prova för första gången`? Har läst 20 g per dag eller kan man resonera som så att om man går från stadiet att äta enormt mycket kolhydrater så kan det ändå ske en viktminskning om man håller sig exempelvis under 50 g?
Tacksam för svar!

Svara
Andrea 2 februari, 2012 - 13:33

Lammfärsbiffarna ser riktigt goda ut! Man kanske skulle försöka sig på det 🙂

Svara
1 2

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.