Goooood morgon!
Jaha, skulle vara 20 grader och sol ute men icke sa nicke, det är grått, disigt och rått ute :/ Nåja solen och värmen kommer nog åter även till oss!
Vi äter väldigt lite rött kött hos oss och istället mest fisk och kyckling. I går blev det därför kycklingbiffar som blev så saftiga och goda så här kommer receptet!
Jag serverade kålrotspommes. MUMS!
Skriv ut
Kyckling och Zucchiniburgare med citrondressing
- Totaltid: 75
Ingredienser
Kycklingburgare
- 1 zucchini
- 1 tsk salt
- 500 g kycklingfärs
- 1 gul lök
- 0,5 riven lök gul lök
- 2 dl riven parmesan
- 2 msk kycklingfond
- 2 tsk sambal oelek
- 1 krm svartpeppar
- 0,5 tsk salt
- Citrondressing
- 1 dl fet yoghurt
- 0,5 dl majonnäs
- 0,5 citron
- salt, peppar
- kålrotspommes
Instruktioner
- Börja med dressingen och låt den sedan stå kallt i kylskåp. Rör ihop yoghurt och och pressa ur saften från citronen och riv ner skalet. Salta och peppra efter smak. Ställ kallt!
- Skölj zucchinin och riv sedan den på den grövsta på rivjärnet. Lägg i durkslag tillsammans med 1 tsk salt och rör omkring. Låt stå 10 minuter och krama sedan ur den mesta av vätskan.
- Blanda zucchini med kycklingfärs och de andra ingredienserna. Syek burgarna i deodoriserat kokosfett ovh servera med dressingen och valfritt tillbehör.
- Förberedelsetid: 60
- Tillagningstid: 15
Näringsinnehåll
- Portioner: 4
TIPSET V. 38
25% på dyraste varan + 10% på resterande KLICKA HÄR
30% på höstfavoriter KLICKA HÄR
30% på jackor & kappor KLICKA HÄR
50% på tallrikar KLICKA HÄR
8 kommentarer
Men oj vilka goda biffar!!!! Godaste jag och familjen ätit!!! Lagom sting från sambal oelek och god sälta från parmesanosten. Men var får du alla idéer ifrån
Det var jättegoda biffar!!!
Vad roligt att höra! tack för feedback!
Oh my, oh my, OH MY..!!!
Detta ser verkligen supersmaskens ut!!! Går biffarna att grilla, tror du?
Kram på dig!
Hej Åse!
Såg jättegott ut, men ska det vara crème fraiche eller majonnäs? Står majo på ingrediensentslistan och crème fraiche i beskrivningen 😉
Stod fel, ändrat nu 🙂
Youghurt och creme fraich? eller Youghurt och majonäs? 🙂
Ser super gott ut! Jag har kycklingfärs i frysen. Blir nog biffar nån dag ser jag! 🙂
Kram
Alltid lika inspirerande recept och fina bilder:)