Kyckling och Zucchiniburgare med citrondressing

20 maj, 2014

Goooood morgon!
Jaha, skulle vara 20 grader och sol ute men icke sa nicke, det är grått, disigt och rått ute :/ Nåja solen och värmen kommer nog åter även till oss!
Vi äter väldigt lite rött kött hos oss och istället mest fisk och kyckling. I går blev det därför kycklingbiffar som blev så saftiga och goda så här kommer receptet!
Jag serverade kålrotspommes. MUMS!

IMG_0716

IMG_0717

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kyckling och Zucchiniburgare med citrondressing


  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Totaltid: 75

Ingredienser

Kycklingburgare

  • 1 zucchini
  • 1 tsk salt
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 gul lök
  • 0,5 riven lök gul lök
  • 2 dl riven parmesan
  • 2 msk kycklingfond
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 tsk salt
  • Citrondressing
  • 1 dl fet yoghurt
  • 0,5 dl majonnäs
  • 0,5 citron
  • salt, peppar
  • kålrotspommes

Instruktioner

  1. Börja med dressingen och låt den sedan stå kallt i kylskåp. Rör ihop yoghurt och och pressa ur saften från citronen och riv ner skalet. Salta och peppra efter smak. Ställ kallt!
  2. Skölj zucchinin och riv sedan den på den grövsta på rivjärnet. Lägg i durkslag tillsammans med 1 tsk salt och rör omkring. Låt stå 10 minuter och krama sedan ur den mesta av vätskan.
  3. Blanda zucchini med kycklingfärs och de andra ingredienserna. Syek burgarna i deodoriserat kokosfett ovh servera med dressingen och valfritt tillbehör.
  • Förberedelsetid: 60
  • Tillagningstid: 15

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4

FÖLJ GÄRNA

Följ gärna 56kilo på FB för dagliga recepttips HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Ni kan även prenumerera på nya inlägg HÄR

 

TIPSET V. 38

25% på dyraste varan + 10% på resterande KLICKA HÄR
30% på höstfavoriter KLICKA HÄR
30% på jackor & kappor KLICKA HÄR
50% på tallrikar KLICKA HÄR

8 kommentarer

Zanna 24 maj, 2014 - 10:32

Men oj vilka goda biffar!!!! Godaste jag och familjen ätit!!! Lagom sting från sambal oelek och god sälta från parmesanosten. Men var får du alla idéer ifrån

Svara
Anci 21 maj, 2014 - 21:31

Det var jättegoda biffar!!!

Svara
Åse 22 maj, 2014 - 10:32

Vad roligt att höra! tack för feedback!

Svara
Jenjo 20 maj, 2014 - 19:26

Oh my, oh my, OH MY..!!!
Detta ser verkligen supersmaskens ut!!! Går biffarna att grilla, tror du?
Kram på dig!

Svara
Jonna 20 maj, 2014 - 08:37

Hej Åse!
Såg jättegott ut, men ska det vara crème fraiche eller majonnäs? Står majo på ingrediensentslistan och crème fraiche i beskrivningen 😉

Svara
Åse 20 maj, 2014 - 08:48

Stod fel, ändrat nu 🙂

Svara
Anna Haeggman 20 maj, 2014 - 08:36

Youghurt och creme fraich? eller Youghurt och majonäs? 🙂
Ser super gott ut! Jag har kycklingfärs i frysen. Blir nog biffar nån dag ser jag! 🙂
Kram

Svara
Sussi 20 maj, 2014 - 07:12

Alltid lika inspirerande recept och fina bilder:)

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.