Ingredienser
Kycklingburgare
- 1 zucchini
- 1 tsk salt
- 500 g kycklingfärs
- 1 gul lök
- 0,5 riven lök gul lök
- 2 dl riven parmesan
- 2 msk kycklingfond
- 2 tsk sambal oelek
- 1 krm svartpeppar
- 0,5 tsk salt
- Citrondressing
- 1 dl fet yoghurt
- 0,5 dl majonnäs
- 0,5 citron
- salt, peppar
- kålrotspommes
Instruktioner
- Börja med dressingen och låt den sedan stå kallt i kylskåp. Rör ihop yoghurt och och pressa ur saften från citronen och riv ner skalet. Salta och peppra efter smak. Ställ kallt!
- Skölj zucchinin och riv sedan den på den grövsta på rivjärnet. Lägg i durkslag tillsammans med 1 tsk salt och rör omkring. Låt stå 10 minuter och krama sedan ur den mesta av vätskan.
- Blanda zucchini med kycklingfärs och de andra ingredienserna. Syek burgarna i deodoriserat kokosfett ovh servera med dressingen och valfritt tillbehör.
- Förberedelsetid: 60
- Tillagningstid: 15
Näringsinnehåll
- Portioner: 4