Skriv ut

Kyckling och Zucchiniburgare med citrondressing

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Förberedelsetid: 60
  • Tillagningstid: 15
  • Totaltid: 75

Scale

Ingredienser

Kycklingburgare

  • 1 zucchini
  • 1 tsk salt
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 gul lök
  • 0,5 riven lök gul lök
  • 2 dl riven parmesan
  • 2 msk kycklingfond
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 tsk salt
  • Citrondressing
  • 1 dl fet yoghurt
  • 0,5 dl majonnäs
  • 0,5 citron
  • salt, peppar
  • kålrotspommes

Instruktioner

  1. Börja med dressingen och låt den sedan stå kallt i kylskåp. Rör ihop yoghurt och och pressa ur saften från citronen och riv ner skalet. Salta och peppra efter smak. Ställ kallt!
  2. Skölj zucchinin och riv sedan den på den grövsta på rivjärnet. Lägg i durkslag tillsammans med 1 tsk salt och rör omkring. Låt stå 10 minuter och krama sedan ur den mesta av vätskan.
  3. Blanda zucchini med kycklingfärs och de andra ingredienserna. Syek burgarna i deodoriserat kokosfett ovh servera med dressingen och valfritt tillbehör.


Näringsinnehåll

  • Portioner: 4